16 juni 2011, av Martin

SVT tappar rättigheterna till OS?


Expressen skriver idag att SVT är på väg att förlora rättigheterna till att visa OS. Istället är MTG som bland annat äger 3:an och 6:an som är närmast att vinna budgivningen. Det här betyder isåfall att det finns en risk att det är Claes Runheim som kommer att vara OS-ankare med Håkan Södergren som sidekick och lägg där till ett par reklamavbrott under sistasträckan i stafetten. Anders Björkman säger i sin krönika att han är övertygad om att det endast är reklamkanaler som kommer att ha råd att visa OS i fortsättningen. Den som lever får se.

17 kommentarer till ”SVT tappar rättigheterna till OS?”

Varför ska OS vara kommerciellt på ena sidan och på andra sidan inte? Det är så strikta regler över vad utövarna får bära och inte bära tex.

Inlagd: 2011-06-16, 13:54
Skriven av: Andreas

Fan i helvetes jävla skit!

Inlagd: 2011-06-16, 14:20
Skriven av: JonasE

skandal!!!!

Inlagd: 2011-06-16, 15:50
Skriven av: Theodor

Ingen Jacob Hård og Anders Blomquist mer altså, faen!

Inlagd: 2011-06-16, 19:54
Skriven av: Neithiri

Etter at Kjell K Rike forsvann som kommentator (døde dessverre) fra NRK, flyttet jeg over til SVT under store mesterskap! Grunn: Anders Blomqvist er eneste svenske som er utrollig imponert over Petter Northugs prestasjoner !

Inlagd: 2011-06-16, 20:44
Skriven av: tolsrav

Båda två! NRK och SVT på samma gång. Håller helt med tolsrav att NRK till stor del dog med Rike. Dock är det fortfarande ganska bra på skidskytte.

Blomqvist är bra, men i politiskt korrekta Sverige måste man vara så fruktansvärt försiktig med kommentarerna. Tror aldrig jag kommer att få höra Hård prata om hur vingligt Blomqvist gick dagen innan.

Inlagd: 2011-06-16, 21:07
Skriven av: Alexander

tolsrav: Jag vet inte hur mycket du kollar på svensk TV men Northug blir hyllad här av ganska många. Men jag håller med om att BLomquist visar det bra. Han kan imponeras utan att låta bitter över det. Även om han är väldigt blågul i sin kommentering i övrigt. Blomman är suverän!

Annars tycker jag att Björn/Post är skittråkiga som kommentatorer, om än otroligt kunniga. Kalenderbitare och en teknikkunnig i Björn, men det är allt.

Rike/Carlsen hade dock förmågan (liksom Hård/Blomquist har) att dramturgiskt kommentera skidlopp. Det kan dessa nuvarande, konstant babblande skojare ingenting om.

Om MTG skulle köra längdskidor med nuvarande kommentatorsuppssättning, vad skulle vi då få dras med? Åke Unger? Lasse Kinch? Niklas Holmgren? Det lär visserligen finnas en del som säkert gillar skidor också men jag har svårt att måla upp en trevlig, mental bild av det hela…

Alexander: Nu tycker jag iofs också att den politiskt korrekta prägeln i Sverige är vedervärdig men ditt exempel säger väl egentligen mer om Hård som en ganska grå typ än politisk korrekthet?

Inlagd: 2011-06-16, 23:37
Skriven av: Benke Benbrott

Jag börjar bli less Blomqvist varit för länge kan lika gärna byta ut han nu..tror de är 16 år nu han varit..blir för blågul ibland sedan ska han överberömma något som han redan komenterat är bra.

Inlagd: 2011-06-17, 09:16
Skriven av: jossa

Tycker att Blomman/Hård hade lite av en lågsäsong nu, inte riktigt på topp och börjar upprepa sig och bli förutsägbara i sin dramaturgi. All plus dock till dessa båda herrar att de kan fokusera på väsentligheterna i loppet och fokusera på de viktigaste bitarna. Nrk efter Rike har tyvärr blivit alltför fokuserat på de norska löparna, man kommenterar knappt andra nationer. Bottennappet var under herrarnas 15km där Heikkinens tendens i loppet förbisågs helt.

Inlagd: 2011-06-17, 09:31
Skriven av: Anders

Kommentatorerna är nog inte det största problemet. När SVT förlorar sina största evenemang, kommer de även sannolikt förlora några av de bästa kommentatorerna. Och MTG lär nog se till att förstärka inför OS.

Då är jag mer rädd för reklampauserna och att man kommer förlora överblicken över OS när det styckas upp. Vissa mindre sporter som man kunde ta del av genom SVT:s public service-skyldigheter, kommer nog bortprioriteras helt. Det lär bli betydligt mycket mer populistiskt styrda sändningar.

Inlagd: 2011-06-17, 19:28
Skriven av: Manne

Är så länga kvar att de är omöjligt att spekulera i hur deras sändningar kommar bli redan nu..mkt kommer hända än i tv värden innan dessa OS är

Inlagd: 2011-06-17, 22:43
Skriven av: jossa

Klart är att SVT ej slantade tillräckligt, sen kan man gråta över spilld mjölk.Typisk högerpolitik. TV-chefen borde avgå…

Inlagd: 2011-06-18, 12:53
Skriven av: Experten

Experten…”.Högerpolitik”. I Norge er det de röde med Stoltenberg som styrer, og jeg har ”gråta” i mange år, men hva hjelper det? ! ;)

Inlagd: 2011-06-18, 15:27
Skriven av: tolsrav

tolsrav:Högerpolitik kan även utföras av socialdemokrater

Inlagd: 2011-06-18, 16:57
Skriven av: Experten

Högerpolitik utförs av allt för många partier tyvärr. Men vi ska vara glada över att vi haft några mäktiga decennier med skidor i SVT.

Den stora frågan är om jag kommer fortsätta att kolla på skidor när det dunkas in reklam var tionde minut.

Inlagd: 2011-07-04, 21:44
Skriven av: Oskar

Jag har under sommaren kollat lite på TV4, men det tar ca 3 timmar med alla avbrott för reklam mm för att se en 1,5 timmars film. Jag avstår det!

Såg också Cronemans krönika 16/7 i DN-sport om att länderna kan lämna en lista om vilka (t ex idrottsevenemang) sändningar som har nationellt intresse och alltså måste vara tillgänliga för all i landet. Sverige har tydligen inte gjort någon lista, men Finland har fått en med div idrott (med bl a skidor) godkänd av (tror jag EU)och där måste det gå att få bättre utfall för svensk public service att få tillgång till de ”viktigaste” idrottevenemangen.

Hittar tyvärr inte denna krönika på nätet på DN, men den var mycket kritisk till Sveriges styre som inte gjort någon sådan som kunde rädda t ex OS för alla i Sverige!

Inlagd: 2011-07-21, 19:38
Skriven av: Björn

Idag fortsätter Croneman (i DN sport) sin beskrivning av möjligheten att länder i en lista undantar vissa evenemang så att de klassas som viktiga nationellt att visa för alla (typ VM och OS).
Förutom Finland har Storbritannien, Belgien och Frankrike fått en sådan lista godkänd. Sverige har inte ens försökt! Och verkar enligt dagens krönika inte heller intresserat?

Inlagd: 2011-07-23, 22:56
Skriven av: Björn

Skriv en kommentar!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values