25 april 2011, av Jörgen

Skidpepps påskägg: Önskelistan


Hoppas ni alla haft det bra i påsk och fått påskägg! Vi här på Skidpepp har knåpat ihop en önskelista inför nästa säsong – kommentarer, dissar och ytterligare förslag är välkomna:

EKONOMI/PLANERING:

* Längd får stora sponsorer i form av svenska storföretag som pumpar in pengar exempelvis H&M och IKEA. Det möjliggör satsningar på A-, U- och J-lagen samt i sprint.

* Alltid fulla trupper till OS, VM, WC, JVM, U23-VM och SC, ingen plats ska lämnas tom.

* SM krockar inte med SC eller JVM/U23-VM.

* Samlad SM-vecka istället för tre olika SM-tävlingstillfällen (under säsongen som gick skedde det i Sundsvall, Piteå respektive Bruksvallarna)

ORGANISATION:

* Ett rent juniorlandslag (J-lag) med egna tränare som samarbetar med A-landslagets tränare.

* Ett utvecklingslag (U-lag) med seniorer som är på gränsen till A-landslaget. Tävlar mest i SC och inhemska cuper. Åkare ska kunna tas in och petas under säsongens gång.

* Ett seniorlandslag (A-lag) som mest åker i WC men har gemensamma tränare och läger med U-laget. Åkare kan plockas in från U- och J-lagen allteftersom hur säsongen utvecklar sig.

* Sprinttränare för både herrar och damer (nu bara herrar).

* Behåll framgångsrika ledare exempelvis Abrahamsson, Rawald, Svan och Grön. För mycket byten av ledare som det är nu.

TÄVLINGAR:

* Hälften av distansloppen ska vara intervallstart, andra hälften masstart.

* Minst en, gärna två, femmilar med intervallstart i WC varje säsong.

* Lika långa lopp för damer resp herrar, som i exempelvis friidrotten.

* I intervallstart sprids A- och B-åkarna ut över hela startfältet och startar inte sist.

* Sprintstafetten slopas, prova istället en sprint som innehåller både klassiskt och fristil.

* Inga tävlingar där det åks nerför slalombackar.

* Inga skidbyten förutom i Dubbeljakt/Skiathlon.

* Halverade bonussekunder i tourerna vad gäller sprint.

* Spurtpriserna i form av bonussekunder och WC-poäng under distanslopp slopas.

* Maria Rydqvist fortsätter att utvecklas och blir vår främste i fristil.

* Dubbeljakt/Skiathlon går alltid i 15/15 km och inte i 10/10 km.

MEDIA:

* TV4 lägger upp loppen i TV4 Play i efterhand och ingen reklam visas under loppen i direktsändning.

* SVT visar SM, SC, JVM och U23-VM när TV4 nu tar över WC.

72 kommentarer till ”Skidpepps påskägg: Önskelistan”

Tv4 skall väl ändå inte visa några lopp?!
Gällde väl bara skidskyttet. För mycket med hälften/hälften av masstart/intervallstart. Bör vara minst dubbelt såmånga intervall som masstart.

Hur skall eran sprint fungera?

Bra att damer och herrar borde köra lika långt!

Inlagd: 2011-04-25, 02:36
Skriven av: Jan

U21-VM är en ny idé. Bättre behålla J20 och U23.

Ett samlat SM skulle slita för mycket på åkare om det läggs mitt i säsongen och läggs det efter så skulle lika många stjärnor avstå som avstår hockey-VM. Uppdelat i två är bättre om man vill att alla ska ställa upp på topp.

Att Kalla förblir vår bästa fristilsåkare då hon har betydligt större möjlighet att vinna lopp än Rydqvist.

Att inte plocka bort åkare från lag(träningsgrupper) då detta skulle skapa ekonomiskt oro för åkare. Däremot om någon överraskar positivt kan denne flyttas in/upp i lagen.

Kortare sprintlopp, speciellt för damer. Dessutom med brantare backar i klassiskt så inte alla stakar sig runt.

En sprintstafett bestående av 4 åkare som åker en sträcka var, 2 klassiskt och 2 fristil om banorna är breda nog för detta (inte Dussseldorf), alternativt ta bort den helt.

Inlagd: 2011-04-25, 08:46
Skriven av: JonasE

Några till på min önskelista:

Att Sindre Wiig Norby (den unge norske skidimitatören) tar sig in i norska A-laget. Masstarterna i VC skulle få en helt ny dimension när han då och då lägger sig bakom Northug och Södergren och gör karikatyrer på deras skateteknik – skulle vara obetalbart att se!

Att Hellner har fler dagar i sprint när han har samma grymma form och satsning som han hade i Kollen. I paritet med Johaugs uppvisning på 3-milen var detta Kollens mest magiska lopp i mina ögon. Njut en gång till i HD http://www.youtube.com/watch?v=R6DTvHo6eYQ

Att Hellner och Olsson slutar säga liksom 3 gånger i varje mening :)

Att Skidpepp fortsätter att regera skidblogvärlden!

Inlagd: 2011-04-25, 09:43
Skriven av: Allan Vallan

Antar att TV4 kommer sända från Finland även nästa säsong, eller?

Håller med Jan om att det är lite oklart hur er nya sprintform ska fungera.

JonasE har många bra poänger: SM-veckan är lite knepig att få till (det kanske räcker att lägga ”rätt” tävlingar tillsammans under första delen och sedan inte ha tre, utan två, delar), lika knepigt är det att plocka bort åkare från lag (även om det säkert kan pressa vissa att prestera bättre, och vissa att prestera sämre) och sprintarna kan bli betydligt bättre. Däremot har jag inga problem med att Maria blir bättre än Kalla, bara Kalla inte blir sämre.

Inlagd: 2011-04-25, 09:52
Skriven av: toriv

Tycker de ska blir rätt intressant med slalombacken dom åker ju uppför jätte länge å ner för några få minuter så storbetydelse borde inte nerförs åkningen ha..

Rydqvist är ännu klassen efter Kalla å Haag så ett jätte stag kvar att ta..

en femmil med intervallstart ska de vara.

Jag gillar sprintstafett mer å mer så den kan få vara kvar :)

Tycker uttagnings systemat till WC dom senaste åren varit klockrena resultaten har talat..

Till VM/OS kan de vara klokt ibland att inte ta ut fulla trupper men man bör ha reserver på hemmaplan..

SM vecka kommar vara omöjligt att ha men man bör försöka dela in den i två delar

Inlagd: 2011-04-25, 09:52
Skriven av: jossa

U23 skulle det ha stått, inte U21, har korrigerat det nu i listan ovan och ja kan hålla med om att det kanske inte är bra att peta åkare under säsongen, har strukit det.

Inlagd: 2011-04-25, 11:56
Skriven av: Jörgen

Jørgen…Under FIS sine langrennsmøter i Zürich / okt 2010, ble rammene for verdencupkalenderen fram til 2015 vedtatt! Endring: I sesongen 2011/2012 blir Polen med Szklaska Poreba ny arrangör.
Ut over det, ingen nye endringer, slik jeg forstår………………

Inlagd: 2011-04-25, 12:31
Skriven av: tolsrav

Det jag saknar är en klassisk stafett och en fristils-stafett. Dessa borde vara i Falun respektive Holmenkollen efter mästerskapen.

Jag gillar startordningen att de bästa går ut sist. Det är mer rättvist. Den ändring som borde införas är att åkarna åkte en 15 km slinga som gick förbi stadion flera gånger om arrangören ville det. Sedan borde det vara 45 sekunder eller 1 minuts mellanrum hos de sista 20-30 startande och bara 20 sekunder för den lägst rankade tredjedelen.

Jag tror att tre fem-milar (Holmenkollen, SM, Mästerskap) med intervallstart hade blvit för mycket i dagens pressade VC-schema. Dock bör Sverige kopiera Norges upplägg och låta femmilen och sprintstafetterna gå i slutet av säsongen så att den riktiga stafetten får vara med under SM-veckan. Vi borde även ha haft SM en vecka tidigare så att åkarna kunde fått en vecka till att fokusera på VM. Norge lyckades som bekant ganska bra med sina förberedelser. Sverige bör även ha 10km och 15km i respektive stil i öppningshälgen i Bruksvallarna samt en sprint.

Jag tycker att Bruksvallarna, hela SM och flyktingloppet borde vara TV-sända.

Håller med om att det borde gå att få in Svan, Ravald igen. DE borde väl kunna jobba halvtid iaf.

Inlagd: 2011-04-25, 13:29
Skriven av: Alexander

Varför inte…

…göra så att det lag som ligger sist efter varje varv i teamsprinten plockas bort ur tävlingen.

…vända på ordningen i skiathlon så att man i hälften av tävlingarna åker skate först och klassiskt sist.

Inlagd: 2011-04-25, 18:37
Skriven av: Rickard A.

Nja, jag är tveksam till att ha den vanliga stafetten på sm-veckan. Det är en väldig skillnad på stafetter i Norge och Sverige. Att ha t.ex. sm-stafetten tv-sänd, känns väldigt avlägset. Och att fortsätta köra stafetterna i slutet av säsongen som nu, med noll status, är inte heller nåt bra alternativ. Så kanske borde man lägga ner den helt för att få ett mindre utspritt sm-program.

Om SM-femmilen ska finnas kvar bör den gå i masstart. Så länge den gör det på mästerskapen också vill säga. Även om jag tycker tusen gånger bättre om intervallstartsfemmilar, finns det ingen anledning att man ska ha sm i en tävlingsform som man inte tävlar i längre.

Och ett lopp till i Bruksvallarna tror jag blir för hårt. Då kommer en del av eliten stå över ett lopp och tävlingarna kommer få mindre värde som kval för världscupen.

Sen håller jag med Jörgen om att loppen ska va lika långa på vc som i mästerskapen. Det är alldeles för många tävlingsdiscipliner nu. Därför är jag emot stafetter i en enda stil och att man ska variera ordningen på klassiskt och fritt i skiatlon.

Jag tycker även att FIS borde renodla VC-programmet så att det består av 5-6 olika tävlingsformer. Tourerna borde t.ex. bara bestå av distanser som finns på mästerskapen (undantaget klättringen i tour de ski).

Inlagd: 2011-04-25, 19:22
Skriven av: manne

Gillar Richard A:s idé om teamsprinten. Skulle bli en hel annan taktik då eftersom det blir farligare att bara ligga med. Sen vet man aldrig om/hur det skulle fungera.

Stafetten borde helt klart ligga under SM-veckan, och Alexanders SM-upplägg känns vettigt. Man får helt enkelt satsa på att göra stafetten attraktiv, det är den värd.

Har gärna kvar SM-femmilen med individuell start. Har egentligen ingen motivering till varför, det bara känns rätt att det ska vara så.

Håller även med manne om att begränsa antalet tävlingsformer.

Inlagd: 2011-04-25, 21:45
Skriven av: toriv

Tycker gott och väl att man kan strama upp tävlingarna lite om man ser det ur sportslig synpunkt. Visst kan man TV sända SM tävlingarna om man ser det i relation till den smörja som visas idag Det är rent otroligt att den folkliga majoriteten får bestämma att så mycket skit kablas fram i nätet.

Inlagd: 2011-04-25, 22:07
Skriven av: Experten

Jag saknar en World-Cup B.

FIS borde följa skidskyttet som har World-Cup och IBU-Cup.
I den senare deltar de som inte platsar på WC pga. begränsningar i antal startande för varje nation, ej passande distanser som gör att man disponerar om, etc.

Det ger framförallt ”övriga nationer” en större möjlighet. Tror att sporten skulle breddas med en B-Cup.

Skandinaviska m.fl. blir i så fall C-cuper.

FIS kan kolla sig själva.
I alpint finns WC + kontinentalcuper som Europacupen m.fl.

Betr. TV4 och reklam verkar det som om de inte har samma regler som t.ex. Eurosport.
Ett rykte sa att TV4 inte får sända korta reklamsnuttar.

Följde några skidskyttetävlingar på Eurosport.
Klockade några reklampausar, kortaste 19 sekunder, sedan ett par runt 40 sekunder.
Störde inte då åkarna ändå var ur bild.

Krävs att producenten inte slaviskt följer ett upprättad tidsplan utan anpassar till sporten i fråga.

OBS. att TV4 sänder svensk fotboll utan annan reklam än den i halvtid.

Någon som vet vad som gäller?

Inlagd: 2011-04-26, 00:10
Skriven av: Elin

Nya regler TV4 får visa korta reklampauser. Tävlingarna i Lahtis var reklamfria.

Förövrigt står det att läsa på Flashback att slalomtävlingen är inställd. Kova vägrade deltaga.

Inlagd: 2011-04-26, 00:47
Skriven av: Jan

Om man ska flytta den vanliga stafetten till sm-veckan, är ju frågan när den skulle gå? På helgen?

Nja, sprinten på lördagen har blivit en fin tradition som man gärna följer framför teven. Dels för att det brukar vara jämna ovissa tävlingar där folk har chans att lära känna nya förmågor. Och dels för att sprinten brukar va den distans där vm-uttagningarna inte är helt spikade, vilket gör tävlingen mer spännande. Så sprinten vill jag inte flytta.

På söndagen går 15 – resp 10 km och jag tycker det är viktigt för sporten att vi har ett intervallstartslopp på bra sändningstid under sm-veckan. Det är den enda av dom gamla sm-distanserna som behållit sin status, så den vill jag inte flytta.

Då återstår väl egentligen att byta ut sprintstafetten på tis/ons mot vanlig stafett. Men vad är egentligen poängen med det? Jag har svårt att tänka mig att stafetten skulle få så mycket högre status av att ligga på en dag eller kväll mitt i veckan. Och att den skulle tv-sändas känns inte troligt.

Inlagd: 2011-04-26, 09:31
Skriven av: manne

Jan: finns det någon källhänvisning på Flashback? Litar inte jättemycket på vad som sägs där, men om det skulle vara sant så känns det HELT RÄTT (tack Kowa).

Manne: du kanske har rätt, även om jag nog skulle kunna tänka mig att flytta på sprinten till förmån för stafetten.

Inlagd: 2011-04-26, 09:42
Skriven av: toriv

Får vara nöjda om tv sänder två dagar lördag å Söndag å då tycker jag sprinten å 10 km dam 15 km herr ska gå mitt i veckan kan man köra som i år DP å team sprint överiga SM tävlingar kan gå efter WC säsongen..

Tycker skandinaviskacupen är en bra tävlingsfrom för dom närmast WC laget

Inlagd: 2011-04-26, 09:42
Skriven av: jossa

Enligt nya regler sen sommaren måste TV4:s reklamavbrott vara minst 1 minut långa och som mest 12 minuter per timme.

Inlagd: 2011-04-26, 09:49
Skriven av: JonasE

jossa;
Visst är Skandinaviska cupen bra men se den ur ett större perspektiv.

Jämför med vad IBU-cupen betyder för de små nationerna.

Se hur nationer som inte har fullt lag laborerat med sina åkare. T.ex. har några topp-tio på WC ibland ”tvingats” till IBU-cupen.

Se också vad Europacupen betytt för våra kommande alpina stjärnor, hur de samlat poäng för att få starta i WC.

Inlagd: 2011-04-26, 10:27
Skriven av: Elin

Elin: Förstår hur du tänker med de små nationerna men det är väl mera realistiskt (och billigare) för dessa att kvalificera sig för WC via nuvarande kontinentalcuper (COC) än att tävla i en global FIS-cup som kanske utspelar sig på andra sidan jorden?

Sen angående alpint och Europacupen är det väl ungefär så längds COC fungerar idag dvs man kan kvalificera sig för WC (få en friplats) den vägen.

Inlagd: 2011-04-26, 12:03
Skriven av: Jörgen

Klassen på Skandinaviskacupen är så pass bra.. så för svenska åkare är de en bra lösning även ekonomiskt är de bra..

Inlagd: 2011-04-26, 12:50
Skriven av: jossa

Jag ser en Europacup under WC.
Gynnar framförallt breddningen av längdsporten.

Inlagd: 2011-04-26, 14:58
Skriven av: Elin

Damernas handikappstart i Kuusamo genomfördes på 30 minuter, trots det avbröts den med reklamavbrott på TV4 sport. En fotbollsmatch från engelska andraligan visades samma helg, där visades hela andra halvlek utan avbrott, totalt 45-50 minuter. Jag frågade TV4 hur detta kom sig och fick svaret att de i framtiden kan tänka sig visa reklam mitt i fotbollshalvlekar också.

Däremot så visade man faktiskt hela herrarnas jaktstart i Lathis på en dryg timme utan avbrott. Och Lathis sprint visades med avbrott enbart mellan loppen. Så det finns hopp att få se hela lopp på TV4 i fortsättningen.

Inlagd: 2011-04-26, 16:44
Skriven av: JonasE

Generellt sett är det mycket irriterande att skidor sänds i reklamkanaler. Synd att FIS ska var så penningfixerade att dom måste sälja till skitproducerande kanaler ex tv4.Är det nån som vet vart intäkterna går?

Inlagd: 2011-04-26, 16:52
Skriven av: Experten

FIS har ju alltid sin årliga kongress på någon exotisk badort. Dit går väl en del pengar…

Inlagd: 2011-04-26, 16:59
Skriven av: Frans

Experten;
Du vet kanske att det är många som spyr galla över all sport i SVT, givetvis även över skidor.

Inlagd: 2011-04-26, 17:32
Skriven av: Elin

Bara för att visa hur sport prioriteras:

Venla- och Jukolakavlen, 17/6, direktsänds i finsk TV 14.00-17.30 och 22.45-07.00 alltså nästan 12 timmar orientering direksänd i finsk TV.

Tiomila nu till helgen sänds enligt programtablåerna NOLL timmar i svensk TV.

Inlagd: 2011-04-26, 17:46
Skriven av: Elin

Han som skrev det brukar vara trovärdig. Tydligen hade han snackat med en polsk journalist. Finns säkert polska artiklar om någon orkar leta och läsa med google translate.

Inlagd: 2011-04-26, 17:55
Skriven av: Jan

Jævla synd for Kowalczyk at slalomtevlingen kanseleres, for i mine øyne trenger hun utfortrening………

Inlagd: 2011-04-26, 18:20
Skriven av: tolsrav

Idrott handlar mkt om ekonomi de måste vi lära oss..klart FIS vill ha betalt för sin produkt å då så bra som möjligt..sedan är de väl inte FIS fel att tv4 tar tävligarna från Svt..

Inlagd: 2011-04-26, 18:25
Skriven av: jossa

Men TV4 skall inte visa några fler tävlingar nästa år förutom de i Finland som de alltid gör!

Inlagd: 2011-04-26, 21:07
Skriven av: Jan

Hittade faktiskt en artikel på polska om att Uphill Trophy inte blir av:

http://www.sportowefakty.pl/zimowe/2011/04/22/nie-bedzie-uphill-trophy-w-ramach-ps-w-szklarskiej-porebie/

Jag kan en del polska, men inte jättebra. Artikeln var lite svårläst och jag fick ut ungefär samma information genom att läsa Google-översättningen:

Polska skidförbundet är inte intresserat av att arrangera tävlingar där Kowa inte deltar och vill därmed ställa in Uphill Trophy. FIS har dock fattat tycke för idén och nu bedrivs en del lobbyarbete från polskt håll för att slippa tävlingen men fortfarande få arrangera VC-tävlingar. Tanken är då att man ska köra klassisk sprint på lördagen och sedan ett individuellt lopp (10/15 km) i klassisk stil på söndagen, något som inte känns förvånande med tanke på Kowas kapacitet i dessa grenar. Ingenting verkar dock beslutat, risken är ju att FIS ställer ett ultimatum om att antingen köra Uphill Trophy eller flytta tävlingarna. Frågan är vad polackerna gör då…

Under mitt googlande hittade jag preliminära program för de kommande säsongerna och tänkte att de kunde vara av intresse:

http://www.fis-ski.com/data/document/cal-cc11-14_all2.pdf

Inlagd: 2011-04-26, 21:54
Skriven av: toriv

Tror iofs detta är en mer uppdaterad version av programmmet.

http://www.fis-ski.com/data/document/cal-cc_2010-20133.pdf

Inlagd: 2011-04-26, 22:07
Skriven av: Jan

Intressant att se hur programmet utvecklas: finalen har kortats ner till att se ut så som vi har vant oss att se den, Moskva tar (som känt sedan tidigare) sprinten från Rybinsk och Milano får några tävlingar (något som är nytt för mig).

En annan nyhet (med frågetecken) är en ”extra” sprinthelg under 2012/2013.

Inlagd: 2011-04-26, 22:38
Skriven av: toriv

Synnerligen märkligt att de polska arrangörerna inte kollat läget med Kowalczyk innan de körde på… Blir ju fiasko om Justyna bojkottar. Hur kommer FIS att ta det?

Inlagd: 2011-04-27, 00:30
Skriven av: Jörgen

En fjäder i hatten till Kowalczyk om hon verkligen hotat med att bojkotta slalomtävlingarna på hemaplan. Jag önskar att fler storstjärnor gjorde nåt aktivt för att styra in sporten på rätt spår igen.

Inlagd: 2011-04-27, 09:54
Skriven av: manne

Tycker det är lite väl mycket klassiskt nästa säsong. Så här ser programmet ut om man bortser från tourer, stafetter och sprintar:

Beito 10/15 fritt
Davos 10/15 klassiskt
Rogla 15/30 klassiskt masstart
Otepää 10/15 klassiskt
Rybinsk 15/30 dubbeljakt
N Mesto 15/30 klassiskt
Polen ?????
Lahtis 15/30 dubbeljakt
Oslo 30/50 klassiskt masstart

Bara ett individuellt lopp i fristil!!! Riktig mellansäsong för fristilsspecialister. Förra säsongen var det inte mycket bättre, men ändå 3 individuella skatelopp (VM inräknat).

Inlagd: 2011-04-27, 10:01
Skriven av: Frans

Som jag har förstått det så har Kowa klart och tydligt att hon inte tänker åka i backen eftersom hon anser att utförsåkningen är för avancerad för henne. Sen vet man ju aldrig i hur stor utsträckning dessa ”säkra” uttalanden är ett spel för gallerierna…

Inlagd: 2011-04-27, 10:03
Skriven av: toriv

Frans: du har rätt att det är lite väl stor övervikt på klassiskt, men det är kanske så de vill ha det? Vi får fel se hur det ser ut när allt är spikat.

Inlagd: 2011-04-27, 10:35
Skriven av: toriv

Vilka åkare blir favoriserade med klassiskt. Gissar att norrmannen Ulvang har en finger med i spelet. Norge får en fördel ?

Inlagd: 2011-04-27, 11:43
Skriven av: Experten

Experten: finns även andra länder som får fördel, Finland bl.a.

Inlagd: 2011-04-27, 11:50
Skriven av: toriv

Experten….Det her kaller vi i ”sutring” grabben! De åkarna som har en fordel med klassisk, kan neppe være normenn! Men at åkare som Heikkinen,Olsson, Rickardsson og Bauer, bør være meget godt fornøyd!

Inlagd: 2011-04-27, 12:00
Skriven av: tolsrav

tolsrav: lägg Rönning och MJS till den listan så blir den mer komplett.

Inlagd: 2011-04-27, 12:09
Skriven av: toriv

Tycker inte Heikkinen hör till den listan. Han är bäst på 15 km. Om det är klassisk eller skate spelar mindre roll.

Inlagd: 2011-04-27, 12:13
Skriven av: Frans

Jag tycker att det kan vara en liten övervikt av klassiska distanser eftersom dubbeljakt, stafetter och tourer ALLTID avgörs i skate.

Men bra ett individuellt skatelopp är nog minst tre gånger för lite.

Inlagd: 2011-04-27, 12:18
Skriven av: Frans

Hoppas Kowalczyk tränar lite utför iår för så mkt tid som hon tappar utför lär hon träna på de…Intressant med fördelningen av fritt å klassiskt OS året fanns de rätt många 10km fritt med intervallstart Baito Davos Canmore å OS i år var de väl 3 klassiska å 1 fritt intervallstart på 10 km..

Inlagd: 2011-04-27, 12:48
Skriven av: jossa

Frans: kom med lite info om dopingrätegången som börja idag???
Jag är för dålig på att förstå mig på all finska så skulle vara bra om du gav fakta därifrån

Inlagd: 2011-04-27, 12:52
Skriven av: jossa

jossa: Är väldigt trött på det där, men har läst lite rapportering om rättegången idag. Hittills har inget nytt kommit fram.

Inlagd: 2011-04-27, 13:02
Skriven av: Frans

jossa: helt klart intressant. Kanske inte helt fel att köra många tävlingar som liknar de som kommer på mästerskap de år som det är sådana, men de säsonger det inte är mästerskap borde de försöka få till en jämnare fördelning.

Inlagd: 2011-04-27, 13:19
Skriven av: toriv

http://www.langrenn.com/marit-bjoergen-topper-kaaring.4913213-1743.html
Flott reklame for langrennsporten!

Inlagd: 2011-04-27, 13:23
Skriven av: tolsrav

tolsrav: i Norge, ja. Frågan är hur mycket uppmärksamhet det hela får i övriga länder.

Inlagd: 2011-04-27, 13:45
Skriven av: toriv

När det gäller skillnaden mellan klassiskt och fritt så får jag anmäla att jag tycker att fritt är mycket snyggare att titta …varför ska man snegla på upplägget i mästerskap? variation är väl bättre

Inlagd: 2011-04-27, 14:45
Skriven av: Experten

http://www.langrenn.com/dopet-ol-vinner-tilbake.4913390-1743.html
Jevgenij Dementjev: I dopet tilstand ”stjal” han gullet fra trønderen Frode Estil under OL i 2006!!! Men kommer tilbake som intet har skjedd…………………….!

Inlagd: 2011-04-27, 15:08
Skriven av: tolsrav

Alltid lika suspekt med någon som bestämt sig för att lägga ner efter en dopningstorsk för att sedan, ”helt plötsligt” bestämma sig för comeback.

Om man ”lägger av” är men väl inte bunden till FIS och behöver inte avlägga några dopningsprov? Med andra ord kan han ha tokdoptränat i två år utan att någon har koll på det.

Rätta mig om jag har fel.

Men om man kan göra så skulle jag vilja se en regel på att man, som tidigare fuskare inte bar akan hoppa in hur som helst när man har lagt av. Från och med det att man proklamerar sin comeback bör det gå ytterligare något år innan man får börja tävla igen. Ett år med lika mycket doptester som alla andra får lägga.

Sovjet är och förblir ett satans mygelland.

Inlagd: 2011-04-27, 15:53
Skriven av: Benke Benbrott

Experten: tänkte bara att åkarna kanske tycker det är bra att få ”träna” under VC-förhållanden på det som komma skall under mästerskapet. För oss tittare är det helt klart bättre med variation.

Benke: nu har jag ingenting alls på fötterna, men jag tvivlar på att det utförs tester på avstängda dopare trots att de planerar att komma tillbaka. I alla fall under större delen av avstäningen. Håller dock med dig i dina åsikter.

Inlagd: 2011-04-27, 16:16
Skriven av: toriv

Cyklister som varit avstängda för doping å ska göra comeback testat mkt innan dom får börja tävla..

Experten: håller med dig om upplägge..tycker att programet i dom olika tourerna kan vara lite annat än ett mästerskaptsprogram å även enstaka WC lopp..

Inlagd: 2011-04-27, 16:17
Skriven av: jossa

Idrottare måste anmäla 6 månader innan att de ska göra comeback så de kan testas. Lance Armstrong testades en gång om dan innan han gjorde comeback 2009.

Inlagd: 2011-04-27, 16:55
Skriven av: JonasE

AFTONBLASKAN: Wolfgang Pchler lämnar Sverige! För Ryssland!!!

Inlagd: 2011-04-27, 17:06
Skriven av: Frans

Tråkigt men väntat med tanke på Expressens artikel för någon dag sedan. Öppnar detta månne upp för Mikael Löfgren som eventuellt försvinner för Norge?

Inlagd: 2011-04-27, 17:24
Skriven av: Benke Benbrott

Tror nog Davos kommer bli fristil till slut så det lär vägas upp. Brukar vara varannat år där.

Inlagd: 2011-04-27, 18:29
Skriven av: Jan

Helt rätt å väntat att Wolfgang Pchler lämnar. han har gjort de otroligt bra i massor av år för swe..utan han tror jag inte skidskyttet varit där de är idag i swe..allt har sin tid, på slutet kändes de som att bara Helena E hade 110 % förtroende för han..Kul att Wolfgang Pchler åxå för tjäna pengar..

Inlagd: 2011-04-27, 19:16
Skriven av: jossa

Men ändå lite förvånande att WP åker till dopningslandet nummer ett, eller?

Inlagd: 2011-04-27, 22:40
Skriven av: toriv

Tränarens roll är betydligt överdriven inom alla aktiviteter

Inlagd: 2011-04-27, 22:52
Skriven av: Experten

Vet ej var jag ska posta så jag gör det här. Någon som vet om Skarverennet sänds på någon tv-kanal alternativt stream?

Inlagd: 2011-04-28, 03:08
Skriven av: M P

Experten: Det betyder alltså att tränarens roll är viktigare än den egentligen borde vara! I alla fall rent psykologiskt?

Inlagd: 2011-04-28, 20:59
Skriven av: Björn

Björn; du kan ha rätt, ibland är ju den aktive sin egen tränare

Inlagd: 2011-04-28, 21:07
Skriven av: Experten

Fler tränarrykten från Stefan Storvalls blogg:

”Det ryktas också om att både Fredrik Aukland och Magnar Dahlen fått anbud från Ryssland.”

Inlagd: 2011-04-30, 23:31
Skriven av: toriv

Angående Rydqvist är förhoppningen inte att Kalla/Haag blir sämre utan att Rydqvist tar ett steg till. Varför inte, om VM-sexan fortsätter utvecklas som hon gjorde under denna säsong? Kanske kan hon till och med bli avslutare i damstafetten (och Kalla sättas på tredje sträckan).

Hoppas också på att Ida och Haag förbättras i klassiskt. Kanske blir de aldrig så bra som Kuitunen (den främste damåkaren någonsin i klassiskt) men närapå räcker.

Då lär Norge få det tufft i damstafetten, Sverige kan till och med få ett försprång gentemot Marit på sista och sälja sig dyrt i ett skarpt läge.

Inlagd: 2011-05-01, 23:50
Skriven av: Jörgen

Om Sverige skall skaffa sig försprång på Norge så måste det ske på första eller tredje sträckan. På andra har Norge Johaug och hon kommer tyvärr dominera över Haag. Skulle gärna se Rydquist på sista, och därmed Kalla på tredje. Kalla kan rycka ifrån, lite samma taktik som Österrike kör i NOK, där Gottwald skall rycka på tredje.

Vi får se hur bra Björgen blir nästa år och framförallt till mästerskapen 13,14,15. Tror mycket väll att hon kan tappat sin dominans. Kalla, Johaug och Lähtenmäki är väl de framtida dominanterna enligt mig.

Inlagd: 2011-05-02, 00:14
Skriven av: Jan

Jörgen: du kanske kan flytta ”Upphill Trophy”-diskussionen från ”Alla slutar?” till hit. För att kommentera din senaste kommentar där så var det ju sedan länge (se ovan) klart att Kowa inte skulle ställa upp. Om jag förstod de polska sidorna rätt så var istället frågan om FIS skulle bli sura och flytta tävlingarna från Polen. Nu blev det inte så, vilket jag tycker är rätt.

Inlagd: 2011-05-19, 13:23
Skriven av: toriv

Och för att förtydliga mig själv: det var även klart att det inte skulle bli någon UT-tävling i och med Kowas återbud.

Inlagd: 2011-05-19, 13:26
Skriven av: toriv

Toriv: Det går dessvärre inte att flytta kommentarer mellan olika trådar med nuvarande system här på Skidpepp.

Inlagd: 2011-05-19, 15:26
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values