Inför helgen i Falun

A237370 025

Dags för slutspurt! Det känns lite sorgligt att säsongen lider mot sitt slut. Vad ska man då göra på helgerna? Men utan ett säsongsuppehåll tror jag att jag skulle tröttna. Det är därför vi har årstider. Variation förnyar!

Idag kröns kungen och drottningen av mördarbacken i den korta prologen. Personligen tycker jag dessa minitourer är sådär kul. Men om Capol får några fler tv-tittare så kan jag väl vika mig, så länge jag slipper slalomåkning och backhoppning i världscupen.

Dagens prolog går i klassisk stil och är 2,5 km för damer och 3,3 för herrarna.

Startlistor herrar

Startlistor damer

 
I morgon är det dubbeljakt. 2×10 km för herrarna och 2×5 för damerna. Lite väl kort va? Speciellt med tanke på att en del åkare (läs Northug) fick hela 60 sekunder i bonus nere i Stockholm i förrgår…

På söndag är det jaktstart. Om inget väldigt konstigt händer så lär Petter gå ut en kvart före alla andra… Eller ja kanske inte.

Hur som helst ska det bli riktigt kul att se vad både Jönsson, Rickardsson och Ingemarsdotter kan göra i dagens prolog. Alla tre är kungar i klassisk stil. Kalla kommer iofs också gå riktigt bra tror jag!! Allt annat är bonus. Just det, Haag får vi inte glömma, hon är jäkligt sugen på revansch från missen i Stockholm

Nu bänkar vi oss framför SVT play och suger ut den sista droppen av säsongen!!!!