Inför slottsprinten

Snön är redan på plats men skidåkarna får inte tillträde förrän imorgon tisdag, enligt Royal Palace Sprint-hemsidan. Ni som vill spana in tränande skidelit bör bege sig till slottet redan i morgon runt 12:45-13:45 för då är det träningstid.

Damkvalet börjar dagen efter, alltså onsdag, kl 14. Därefter rullar det på för fullt fram till kl 17:30 då blomsterceremonin äger rum!

Förra årets slottsprint var ju väldigt härlig ur svenska ögon. Anna Olsson avslutade sin karriär på topp genom att ta hem tävlingen! Otroligt stort! Emil Jönsson kom trea vilket också var fint. Inte nog med det, Jesper Modin, Marcus Hellner och Mats Larsson var också med i finalen!

Jönsson verkar vara avslappnad. På twitter berättar han hur han laddar:

”Är hemma hos bror med familj och leker kurragömma och spelar biljard. En perfekt uppladdning inför slottssprinten på onsdag!”

Banan är en sådan som vissa kör utan fästvalla på. Det gillar inte jag. För att få bukt på problemet borde man göra någon av backarna brantare eller hitte på något vad som helst, för när en stakare stakar sig igenom en klassiskbana, ja då är det ingen bra bana. Förra året stakade ju Northug till sig en andraplats. Eller hur var det, stakade han även i finalen? Minns inte…

Vädret kommer bli bra. Kalla och hårda spår tror jag. Det ska vara klara och kalla nätter både i natt och natten till onsdag så förutsättningarna för en bra tävling finns där!

Sedan sprinten i Stockholm blev en del av minitouren där Falun inkluderades kommer även ickesprinters köra prologen, vilket ibland kan vara kul. T ex kan man nog få se gamle goe Södergren åka sprintprolog, aldrig fel!

En sak jag undrat länge är hur många av Skidpepps läsare som bor i Stockholm. Därför tänkte jag att ni som ska gå och se tävlingen på plats borde komma bort till Wirströms pub som ligger ett par kvarter bakom slottet. Där kommer i alla fall jag sitta med en öl och en fish&chips framför mig.

Innan startlistor och annat kommer ut får ni kolla in programmet.