02 mars 2011, av Oskar

Äntligen en medalj till Ida!!

Ida har ju under flera mästerskap lyckats pricka in formen riktigt bra men aldrig riktigt lyckats hela vägen upp på pallen. I OS förra året åkte hon ut i kvarten och i Liberec året innan hamnade hon på en snöplig fjärdeplats.

I torsdags såg det riktigt bra ut men då kom väderkvarnen Kowalczyk i vägen och så var den dagen över.

– Efter sprinten förra veckan var jag riktigt besviken för jag kände mig så satans stark! Att det ska vara en skida som sätter dit en, så kändes det fruktansvärt.

Det skulle krävas lite hjälp från en stafettpartner för att första mästerskapsmedaljen skulle ros i hamn för Ida. Partnern var inte mindre än Charlotte Kalla och med den Tärendö-raketen i storform på perfekta skidor, ja då blev det ganska så kul!

Själv var jag faktiskt ganska förvånad över att man tagit ut Kalla till sprintstafetten. Så himla bra är hon väl inte i klassiskt. Ack så fel jag hade. Hon krossade ju hela världseliten på sin sistasträcka!! I klassiskt!! Själv så stod jag på bron strax efter att hon lämnat stadion och satan vilken lucka hon fick på en gång!! Tur att hon inte gjorde rycket i Hellnerbacken för då hade det blivit tufft att fortsätta kalla den Hellnerbacken. Jag hade fullt schå att hinna tillbaka till målet för att se målgången. Se och se… det var ju dimma. I mixade zonen var det äntligen lite leenden på de svenska journalistläpparna. Vilken jävla lättnad!

Sen att det inte gick lika bra för herrarna gör ingenting. Speciellt med tanke på att Kanada tog guld! Vilka krigare! På allas läppar: riktigt bra för längdsporten att dom tog guldet.

På grund av extremdimman kunde inte Ida andas ut förrän upploppet, trots att Kalla ledde så stort:

– När jag ser Charlotte komma ut ur dimman, då insåg jag att ”fan det här fixar vi”!!

En norsk journalist frågar på presskonferensen hur det känns att äntligen ha bra skidor igen. Ida svarar självsäkert:

– Dom andra hade kanske räknat med att vi skulle ha dåliga skidor men nu insåg dom att nu är svenskarna tillbaka!

YES!!!

Till sist måste jag även gratulera Astrid Jacobsen som rest sig från de döda (höll jag på säga) och tog en medalj idag. För ett par år sedan trodde läkarna att hon inte ens skulle kunna komma tillbaka till ett normalt liv. Hon sa på presskonferensen efter loppet att det kanske var tack vare att hon vägrade släppa drömmen om att vara i toppen igen lyckades hon komma tillbaka och ställa sig på pallen.

Läs mer: Aftonbladet, Expressen, DN, Zport.se

21 kommentarer till ”Äntligen en medalj till Ida!!”

Ida är en av dom åkare man verkligt unnar en framgång. Har ofta blivit sjuk och inte kunnat prestera sitt bästa. Numera en väldigt komplett åkare och som jag tror en stående start tjej i stafetter.

Inlagd: 2011-03-02, 17:55
Skriven av: nisse

Grattis Ida och Charlotte! Har ej kunnat se loppen i sin helhet och på FIS youtube kanal ligger bara Kallas sista sträcka ute, vet någon om det finns ute ett klipp med Idas ryck i Hellner backen?????

Kul att vi äntligen fick skidor som funkar (återstår att se hur det blir imorgon, har blivit så j*vla luttrad av det här mästerskapet att jag inte tar ut något i förskott) hoppas också att guldtjejerna hoppar över vm kjeld och alla jippon ikväll så att det är fokuserade för morgondagens riktiga stafett! Den viktigaste distansen på hela vm för damerna för nu kanske de kan köra inspirerat med guldmedaljer runt halsen. Hoppas bara Ida pallar med ett 5km lopp till så kort in på!

Slutligen, tack för omtanken Jossa jag har tyvärr ett jobb att sköta på vardagar så det blir inte så mycket skidor/kommenterande som jag vill just nu.

Inlagd: 2011-03-02, 18:23
Skriven av: Joel Burman

Hyggelig at du kommenterer Astrid også Oskar, for meg er dette den absolutt mest fortjente medaljen så langt i mesterskapet.

Inlagd: 2011-03-02, 18:29
Skriven av: Hanne

Hanne, Oskar: Instämmer, har för dålig koll på hennes bakgrund men det är skönt att hon är tillbaka på det sättet.

Inlagd: 2011-03-02, 18:32
Skriven av: Joel Burman

En spännande tävling var det. Och rätt lag vann!

Inlagd: 2011-03-02, 19:15
Skriven av: Steffe

Så at finnene ikke tok av seg lua under nasjonalsangen nettopp, respektløst!

Inlagd: 2011-03-02, 19:37
Skriven av: Neithiri

På herrpallen är det bara ryssarna som tar av sig mössorna.

Inlagd: 2011-03-02, 19:47
Skriven av: Carl-Johan

Ja, to luetabber på rad. All ære til russerne som var de eneste blandt gutta som viste respekt for flagget.

Inlagd: 2011-03-02, 19:48
Skriven av: Neithiri

Fast jag tycker inte ryssarna har några snygga och särskilt prydliga ”paradkläder”.

Inlagd: 2011-03-02, 19:50
Skriven av: Carl-Johan

Otroligt härligt med ett guld till tjejerna. Jag var en av de som var mäst mot att Kalla och Ingemarsdotter skulle åka detta dagen före den riktiga stafetten och det håller jag fast vid. Våra chanser på guld imorgon är kraftigt försvagade på grund av detta.

Sedan tycker jag att det är kul att Joacobsen får medlaj. Jag tror att hon och Lähteenmäki är de två som kommer att ta de största kliven till nästa VM.

Inlagd: 2011-03-02, 20:11
Skriven av: Alexander

Alexander: Jag håller med kul att det blev guld men det förtar inte att grenen är ett skämt som den är strukturerad nu.
Jag hoppas att de får energi av guldet idag men att de samtidigt inte gör kvällstidningsreportage till halv ett inatt!!!!

Inlagd: 2011-03-02, 20:17
Skriven av: Joel Burman

Joel: håller med, tror det kan komma något positivt ur denna jippostafett.

Inlagd: 2011-03-02, 21:43
Skriven av: toriv

Joel: Jag tror att man får omvärdera sprintstafetten. Statusen har höjts sista åren. Alla toppsprinters och distansåkare i världstopp åker numera denna gren. Så det är ingen pajasgren längre.

Inlagd: 2011-03-02, 21:54
Skriven av: nisse

Nisse……Ja, teamsprinten har vel høyere status etter dagens lopp, en 15 km med individuell start! :)

Inlagd: 2011-03-02, 22:06
Skriven av: tolsrav

Sorry jag kommer aldrig att tycka att pajas sprinten i sin nuvarande form är bra! Speciellt inte när den körs i trånga stadslopp a la Dusseldorf!!!

Inlagd: 2011-03-02, 22:28
Skriven av: Joel Burman

tolsrav: Northug ville ju försvara sitt guld. Så helt obetydligt kan det ju inte vara.

Inlagd: 2011-03-02, 22:36
Skriven av: nisse

Och Northug fortsätter att skylla ifrån sig.

Vad har vi på listan i år?

”Djupsnö” i La Clusaz. Dåligt spår i TdS när Harvey knäckte honom. Instängd i Drammen. Fel rygg i VM-sprinten när Hellner slog till, och i dag när han gav Hattestad ett värdelöst utgångsläge var Modin för dålig.

Vad kommer härnäst? Jag förutsätter att mobbarbeteendet fortsätter, vilket ju också är helt ok eftersom att han är så lågmäld och blyg privat…

Inlagd: 2011-03-03, 00:14
Skriven av: Benke Benbrott

Var väl Kershaw som spurtade ner honom i TdS och Harvey i Drammen :)

Inlagd: 2011-03-03, 01:45
Skriven av: Skidjan

Tyckte också ett tag att Northug hade vuxit upp, lite patetiskt att man får höra från norrmännen(med hanne i spetsen) att Anna Haag skyller ifrån sig när man hör Northug. Han fick väl även in att han hade för dåligt fäste för att kunna göra något. Hon har helt klart förklaringar medan Northug har bortförklaringar.

Inlagd: 2011-03-03, 06:36
Skriven av: Göran

På väg till Oslo och Kollen. Lär tyvärr befinna mig i radioskugga rätt mycket då jag inte har Oskars telenor plus-uppkoppling på mobilen. Jäklar vad här ska hejas och skrikas nu!

Inlagd: 2011-03-03, 08:07
Skriven av: Per

Har nu kollat på sprintstafetterna.

Herrarna: Trist se Jespers väggning, han verkar vara för dåligt grundtränad, 10 minuters total åkning borde han klara av, det var lite pinsamt att se?

Roligt och positivt för sporten att Kanada vann, tror dock att Norge gjorde en taktisk miss och borde ha haft Hattestad som startman och Northug som avslutare.

Damerna: Finland och Norge borde nog ha kastat om också. Dvs den mer rutinerade Aikku på sista istället för Krista resp den starkare Falla på sista istället för Astrid.

Men klagar absolut inte på resultatet och kul att de våra vann! Något överraskande är det dock för klassiskt är inte Kallas bästa disciplin.

Inlagd: 2011-03-07, 08:59
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values