28 februari 2011, av Oskar

Daniel Rickardsson vs glidet (inför 15 km klassiskt)

För två år sedan var det Johan Olsson. Han hade radat upp topplaceringar under världscupen innan VM drog igång. Sen kom vädret. Vädret från Hell. Ruggat eller valla? Sverige valde valla och medaljen flög sin kos.

Imorgon är det dags igen. Dock inte Olsson utan Rickardsson. Han har radat upp topplaceringar i världscupen innan man åkte till Holmenkollen. Sen kom vallamissarna. För tjocka lager? Klister eller inte klister?

Just nu tror jag valla-teamet jobbar så svetten lackar mot jul. Det får inte gå åt pipan i morgon. Det vet man. Blir det smørrebom igen, ja då kommer svenska folket kräva vallateamets (och kanske även hela landslagsledningens när vi ändå är igång) avgång på stört.

Rickardssons form är god. Jag tror att han kan kriga till sig en medalj även om han inte har perfekta skidor. Däremot vet jag att det kommer krävas topp-material om det ska bli guld för det är många där bakom som är sugna.

Som Lukas Bauer till exempel. Han hoppade över 30-kilometern i går för att kunna satsa fullt ut på bara den här distansen. Lär bli livsfarlig!

Ryssarna! Legkov, Vylegzhanin, Volzhentsev och Belov kommer sälja sig svindyrt. Chernusov, söndagens bronsmedaljör åker inte ens.

Om finska vallateamet lyckas koka ihop samma guldskidor som de gav tjejerna idag kan det nog gå riktigt bra för en viss Jauhojärvi! Nia i Drammen förra veckan.

Rønning och Sundby kommer bli framburna av publiken och bara en sådan sak bättrar nog på tiden med ett antal sekunder, ja om man inte får publik-hybris och väggar.

Cologna? Han har inte riktigt hittat rätt än (form, material?), men får han en bra dag, jag då blir det åka av.

Förra helgen såg topp tio ut så här:
1. Daniel Rickardsson
2. Martin Johnsrud Sundby
3. Petter Northug (åker ej i morgon)
4. Dario Cologna
5. Stanislav Volzhentsev
6. Petr Sedov
7. Eldar Rønning
8. Axel Teichmann
9. Sami Jauhojärvi
10. Lukas Bauer

Alla kanonerna är med alltså. Men med en svensk i topp!!

Lägg sedan till en Hellner i kanonform och Olsson och Södergren med formkurvor som pekar rakt uppåt, då kan det bli jäkligt kul att vara svensk imorgon. Om nu grabbarna vågar lägga på extremt lite valla under skidorna. För det verkar vara det som är receptet?

Banan är nästan samma som damernas bortsett från att man åker ett varv till på den blå slingan. De flesta uppförsbackar verkar vara åkbackar till skillnad från saxarbackar vilket borde gynna svenskarna, eller?

Till sist, ett tecken på att Northug är gud här i Norge: Idag utmed spåret hörde jag en norsk förklara i telefon varför han var på damloppet idag och inte herrarnas imorgon som han tänkt från början: ”Eftersom Northug inte går i morgon, valde vi att åka upp idag istället”. Det är som om det är ett ljusår ner till Rønning och Sundby. Sinnessjukt.

Startlista

85 kommentarer till ”Daniel Rickardsson vs glidet (inför 15 km klassiskt)”

Nu har man ju testat olika valla. Igår var det kasst. Idag nästan ok. Så i morgon så borde det bli rätt. Rickardsson måste ta en medalj så det blir ny energi i laget!

Inlagd: 2011-02-28, 19:00
Skriven av: nisse

Ilja Chernusov är väl bäst på fristil så inte så förvånande att han inte åker.

Teichmann, Bauer och Rønning kommer fräscha, Cologna tror jag presterar bättre än igår. Johnsrud Sundby blir nog också farlig. Legkov är jag mer tveksam till. Svenskarna kan bli fågel eller fisk.

Inlagd: 2011-02-28, 19:03
Skriven av: Stefan

Rønning er en gamble. Han har ikke vært i Seiser Alm før VM, og kommer rett fra hardtrening i lavlandet. Jeg tror Rønning skuffer. Tror det er Sundby som må gjøre det for Norges del. Tviler sterkt på norsk medalje dessverre.

Cologna synes jeg har sett litt daff ut, både på sprinten og på duathlon. Tror ikke på medalje for Dario.

Nei, Bauer må være den store favoritten i morgen. Rickardsson er så klart en av favorittene, men han har aldri vært i den posisjonen før i et mesterskap. Det kan absolutt bli medalje, men jeg tviler vel på gullet.

Inlagd: 2011-02-28, 19:21
Skriven av: drazyc

Om ikke Bauer tar en god gammeldags Bauer i morgen så vinner Sverige med Rickardsson, men selvsagt ikke uten gode ski, lykke til med det.

Inlagd: 2011-02-28, 19:22
Skriven av: Neithiri

Vad ni norrmän försöker lägga över pressen på Richardsson klart som fan att Rönning och Sundby ska kunna prestera bra på hemma banor speciellt Rönning som inte körde skiathlonen.
Tveksam till Bauer. Hoppas jag har fel här också men förutom Richardsson så är Bauer den jag helst får se kliva överst på pallen.

Inlagd: 2011-02-28, 19:32
Skriven av: Joel Burman

Jag hoppas Rønning går som en klocka i morgon. Vore kul om han kunde få bevisa att det är andra än Petter som kan.

Inlagd: 2011-02-28, 20:05
Skriven av: Anna

Joel…Hvilken normann har vært på pallen, de senaste mesterskap utenom Petter Northug? Lutter øre…………

Inlagd: 2011-02-28, 20:12
Skriven av: tolsrav

Joel:
Jeg var en av de som trodde Rickardsson etter sitt ”supermannløp” i Drammen var i litt for tidlig form, mulig det er tilfellet, han vinner garantert ikke like lett i morgen, allikevel var det jo i går tegn til at han fortsatt er i form, så om ”vallarna” klarer å legge på riktig feste, riktig struktur og riktig pulver så blir det svensk medalje. Om Bauer tar tran snakker vi sølv til Sverige. Andre å se opp for er selvsagt russere, har ikke noe tro på våre…

Inlagd: 2011-02-28, 20:22
Skriven av: Neithiri

För mig får du gärna ha rätt. Jag tror Rönning men även Sundby är medaljkandidater på hemmaplan!

Inlagd: 2011-02-28, 20:33
Skriven av: Joel Burman

Tolsrav: Var väl Rönning i liberec

Inlagd: 2011-02-28, 20:34
Skriven av: Joel Burman

Off topic men här ändå. Oskar och ni andra som är på plats i Kollen: Jag ansluter med tre kompisar som förstärkning på torsdag fm inför damstafetten. Var hittar man bäst plats att stå inne på området? Vi vill helst stå vid ”Hellnerbacken” men har biljetter till Kapellskogen (”W”). Går det att stå i Hellnerbacken och går det att ta sig mellan Kapellskogen och VM-Haugen? Var står vi annars bäst i Kapellskogen? Eller rekommenderar ni att vi står någon helt annanstans?

Inlagd: 2011-02-28, 20:40
Skriven av: Per

Per: Grymt vi behöver allt stöd vi kan få!!!

Inlagd: 2011-02-28, 20:44
Skriven av: Joel Burman

Joel: Tar med en stor svensk flagga också. Jäklar vad det ska hejas! Och om Kalla utmanar Björgen i Hellnerbacken på torsdag vill jag inte missa det för allt smör i Småland!

Inlagd: 2011-02-28, 20:55
Skriven av: Per

Kan tänka mig det! Är sjukt avis på er som är där. Känns iof som jag skulle lett ett upplopp mot svenska vallabussen om jag varit där (om man får tolka mina inlägg senaste dygnet) så det kanske är tur att jag inte är det!
Ska hålla utkik efter er! Har ni skrivit nått på flaggan?

Inlagd: 2011-02-28, 20:59
Skriven av: Joel Burman

Det er bra Per. Både torsdag og fredag kommer svenskene til å trenge all den støtte de kan få i Hellnergropa :-)

Inlagd: 2011-02-28, 20:59
Skriven av: Tor

Jag tycker att,

1. Hellner
2. Rönning
3. Angerer

Inlagd: 2011-02-28, 21:00
Skriven av: olle

Olle om du deltar i tipset får du lämna din rad i rätt inlägg. Hoppas för övrigt att du har rätt om Hellner!

Inlagd: 2011-02-28, 21:01
Skriven av: Joel Burman

Per: U ligger vid Hellnerbacken. Dock rekomenderar jag inte denna son. Jag stog där själv under sprinten och fick nästan inte se något. Om ni inte har biljett någon dag så rekomenderar jag att stå långt ute i skogen vid någon uppförsbacke tex frognerseteren. Var bara noga att kolla att åkarna åker förbi där den dagen.

Inlagd: 2011-02-28, 21:05
Skriven av: Alexander

Joel…Det ble en 7ende plass på 15km klassisk for Rønning i Liberec!

Inlagd: 2011-02-28, 21:06
Skriven av: tolsrav

Per,

Tror inte det är möjligt att ta sig från Kapellskogen till Hellnerbacken under tävlingen. Hellnerbacken ligger på baksidan av Gratishaugen (VM-Haugen).

Inlagd: 2011-02-28, 21:06
Skriven av: Stefan

Väldigt synd att Hellner ska åka imorgon. Det blir en 5e plats med bra skidor och en 15e plats med dåliga. Hellner har guldchans på stafett och femmil och bör vila på samma sätt som Elofsson med flera bra taktiker brukade göra.

Svenska ledningen är bra på träning och skapa god stämning, men den taktiska känslan är inte på högsta nivå.

Sedan undrar man också hur Norgren och Andersson mår just nu. Dumt att de inte fick åka idag.

Inlagd: 2011-02-28, 21:11
Skriven av: Alexander

Per…Har du norsk flagga, går det sikkert bra å komme seg fra Kapellskogen til Hellnergropa :)

Inlagd: 2011-02-28, 21:14
Skriven av: tolsrav

Alex: Håller helt med. Hellner kommer kriga till sig en bra placering utanför pallen. Som flera säger är det extra svårvallat för honom eftersom han behöver mer fäste på en sånn här tung bana, han gör det riktigt bra om han är top tio men det är onödiga krafter som spills speciellt med tanke på stafetten.
Norgren och Andersson undrar nog vad f*n som hände. Konstigt att de var på plats första helgen men åkte hem när distansloppen börjat.

Inlagd: 2011-02-28, 21:16
Skriven av: Joel Burman

Joel: Nej, ingen text än. Kompisarna tycker flaggan i sig är lite pinsam. (jag vet, så svenskt).

Alexander: Tack, vi saknar biljetter till herrstafetten. Kan bli trångt i skogen…

Tolsrav & Tor: :-)

Inlagd: 2011-02-28, 21:26
Skriven av: Per

Tycker inte man ska kladda ner flaggan:
”Det är förbjudet, enligt fjärde paragrafen i flagglagen, att förse flaggan med bokstäver eller andra tecken utöver vad som beskrivs i lagen. Flaggan får inte heller utan särskilt tillstånd användas i varumärke och liknande.”
http://krigsarkivet.se/default.aspx?id=1267&refid=1260

Inlagd: 2011-02-28, 21:47
Skriven av: Skidjan

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&bet=1982:269

Inlagd: 2011-02-28, 21:49
Skriven av: Skidjan

Jeg har blitt invitert til kollen av et svensk selskap! Så i morgen skal jeg nedover og heie på Rickardsson :-)

”Heja Ricky, nu kör du!” skal jeg skrike så høyt jeg kan!

Inlagd: 2011-02-28, 22:15
Skriven av: Gunnar Bull

Finns hopp för dig Gunnar!!!

Inlagd: 2011-02-28, 22:23
Skriven av: Joel Burman

Gjør det kjære Gunnar:) Jeg må dra hjem til Sverige i morgen tidlig så da kan du trå til som fanclub. Høres helt perfek ut det.

Inlagd: 2011-02-28, 22:35
Skriven av: Anna

Det verste er at jeg mener det. Flott med Marit, men nå har hun fått nok. Det er mange som fortjener medaljer, og det er roligast når konkurransen er hard.

I Petters fravær heier jeg på Rickardsson, Hellner og Cologna, unner dem et gull hver.

Men ikke i stafetten – den er hellig!!!

Inlagd: 2011-02-28, 22:43
Skriven av: Gunnar Bull

Per, jag har dålig koll på vad de olika områdena heter, men jag tror att det är lite lugnare under veckodagarna jämfört med helgen, så det är nog bara att komma upp tidigt och hitta en bra plats. Själv har jag ju den där ackrediteringen som sagt vilket gör att jag har tillträde nästan överallt.

Inlagd: 2011-02-28, 22:49
Skriven av: Oskar

Per: Du får npg plats ute i skogen. Bara hitta några som verkar insatta och prata med dem när du är där.

När du ska ta dig upp så var ute i god tid till tunnelbanan. Bil får du nog inte köra upp med.

Själv tror jag att jag ser stafetten på TV eftersom jag intew vill missa en sekund av den och inte fick några bra biljetter.

Inlagd: 2011-02-28, 23:19
Skriven av: Alexander

Per, Oskar: Generellt är veckodagarna mycket lugnare än hälgen. Dock tror jag herrstafetten på fredag är ett undantag. Biljetterna till den var först utsålda. Många norrmänn går också väldigt tidigt från jobb på fredagar.

Inlagd: 2011-02-28, 23:21
Skriven av: Alexander

Jag längtar till imorn men samtidigt så är jag så fruktansvärt nervös! Kommer att ha svårt att somna i natt och när jag väl gör det kommer jag drömma mardrömmar om burkvalla och klistertuber…

Inlagd: 2011-02-28, 23:56
Skriven av: LMG

Lika nervös som LMG… Och Hellner kommer inte kriga om en fjärdeplats… Okej att sprinten var fristil, men vem hade väntat sig att han skulle överklassa så som han gjorde, i en sprint? Så jag räknar inte bort honom, om de får till skidorna dvs. Jag ber till valfri gud om att de får det!

Och VM:s enda lopp med individuell start(Kan någon motivera alla lopp med masstart? Det borde väl åtminstone vara någon sorts balans, om nu ens masstart ska existera överhuvudtaget)

Godnatt!

Inlagd: 2011-03-01, 00:46
Skriven av: Aliide

Alexander: Visst kan det vara taktiskt fel att Hellner kör 15 k. Men jag tycker det är stort av honom. Han vet säkert att det är det lopp där han har minst chans på medalj men han älskar ju individuell start – hur kan man avstå då?
Stor cred till Hellner för att han åker och därmed höjer statusen på det enda loppet som inte är pajasmasstart.

Inlagd: 2011-03-01, 06:21
Skriven av: Allan Vallan

Glömde en sak…

Stor cred till Bauer för att han stod över skidbytespajasmasstarten till förmån för 15k individuell start!

Inlagd: 2011-03-01, 06:23
Skriven av: Allan Vallan

Intressant om pajasmasstarter och banprofiler:
http://www.langrenn.com/-loeypa-for-toeff-for-rykk.4890456-1743.html

Kort och gott: Hur man än designar banorna så förblir pajasmasstarter pajasmasstarter :)

Inlagd: 2011-03-01, 06:37
Skriven av: Allan Vallan

Äh jag stannar i Oslo och ser loppet. Nån gång måste det ju bli en träff med vallningen och jag kan ju inte sitta i huset i Sverige om det blir medaljer:)

Inlagd: 2011-03-01, 08:28
Skriven av: Anna

Både Kershaw och Harvey avstår, laddar för sprintstafetten troligen. Även fransmännen Gaillard, Vittoz och Miranda avstår och lika så Filbrich, Tyskland. Och Petter förstås.

Inlagd: 2011-03-01, 09:47
Skriven av: JonasE

Di Centa, Piller Cottrer, Clara och Checchi avstår också, rent B-lag för Italien.

Inlagd: 2011-03-01, 09:49
Skriven av: Cliff

15 km klassisk fra VM i ’82 vises nå i sin helhet på nrk. Morsomt for nostalgikere.

Ellers registrerer jeg at det er svært mange gode løpere som står over den eneste intervallstarten i VM. Det tolker jeg som et tegn på at intervallstarten kanskje ikke står så sterkt blant løperne, bortsett fra de skandinaviske.

Inlagd: 2011-03-01, 10:31
Skriven av: Tor

Cliff, italienarna är väl ändå lite bättre i fri stil, förmodligen därför?

Inlagd: 2011-03-01, 10:38
Skriven av: Oskar

Oskar: Jo, men det är ändå ett B-lag. Tror att alla de fyra är bättre på 15 klassiskt än de som åker idag (Moriggl, Hofer, Scola, Gulli). Men jag förstår att de satsar på stafett och femmil istället.

Inlagd: 2011-03-01, 10:40
Skriven av: Cliff

”Ellers registrerer jeg at det er svært mange gode løpere som står over den eneste intervallstarten i VM. Det tolker jeg som et tegn på at intervallstarten kanskje ikke står så sterkt blant løperne, bortsett fra de skandinaviske.”

Detta var den sämsta tolkningen jag sett. Northug och Filbrich är de enda som är bättre i masstart. Resten är skateåkare som inte har nåt med toppstriden att göra.

Och Kanadickerna satsar på stafetterna.

Inlagd: 2011-03-01, 10:51
Skriven av: Frans

Ser ut som svenskene har latt seg påvirke av alt bråket rundt gliden og valgt altfor lite feste for denne løypa, kanskje ikke så veldig overraskende, men trist. Får håpe jeg tar feil…

Inlagd: 2011-03-01, 13:52
Skriven av: Hanne

Hanne: de har varken glid eller fäste..

Jag orkar inte se den här skiten längre, jag går ut och åker skidor.

”Förvånande” att det är norrmän och finskar i topp…. kan det ha nåt att göra med att de knäckt ”vallakoden”—- ja det kan det.

Tack för fiaskot. Det här är fan sämre än Liberec.

Inlagd: 2011-03-01, 13:58
Skriven av: Skidjan

Orkar inte se skiten färdigt. Får väl tacka Hellner och Jönsson för de medaljer vi fick det här VM. Svenska vallateamet lär ju vinna VM i smörrebom stort.

Inlagd: 2011-03-01, 14:10
Skriven av: Maria

Mycket, mycket sämre än 2009. Historisk botteninsats av Poromaa och hans liga.
Lopp efter lopp efter lopp fiasko.
Nu måste måttet vara rågat ändå.
Sparka kretinerna redan IDAG – Bort!
Nej, just det, det är ju åkarna som hela tiden väljer fel, alla åkare som väljer fel par skidor. Ingen skugga på det fantastiska vallateamet.
Tack för VM festen Larry Poromaa. Skönt att se att ni verkligen tar lärdom och ändrar ert koncept när det gick fel 1a gg. Grymt arbete ute i spåren Larry

Inlagd: 2011-03-01, 14:11
Skriven av: gnällspik

Helt otroligt. Tydligt att vi inte gjort läxan lika bra som våra konkurenter för nu börja det likna fars. Det är inte bara att tror att allt ska lösa sig på ett vm. Valla teamet har vägrat erkänna sina svagheter och därför inte kunnat jobba på att förbättra dem. Detta är inte alls bra.

Inlagd: 2011-03-01, 14:12
Skriven av: Gunnar

OK, jag lägger mig platt, det här är faktiskt inte bra alls.

Inlagd: 2011-03-01, 14:18
Skriven av: Anders

Nåja, det ska bli minus grader till Torsdagen så då blir det mer lättvallat. Det är ju positivt.

Inlagd: 2011-03-01, 14:22
Skriven av: Gunnar

Gunnar: Ironi? Det är minusgrader idag. På torsdag skall det bli varmare.

Inlagd: 2011-03-01, 14:23
Skriven av: Cliff

Hehe, Nousiainen klagade på att han bara hade medelmåttiga skidor idag :)

Inlagd: 2011-03-01, 14:23
Skriven av: RGB

Vafan, de pratar om att svenska vallateamet är bland de bästa men är det ingen som ser mönstret, Sverige lyckas aldrig i detta före. Det är det som är problemet. Misslyckas man i ett före måste man jobba stenhårt med det. Spela roll att man är i kollen två veckor innan när det är vargavinter under de veckorna. Man måste hitta de förhållanden som man inte behärskar och testa då

Inlagd: 2011-03-01, 14:26
Skriven av: Jon

Vill tillägga att jag inte tycker att vallateamet ska bort. Justeringar kan givetvis göras men att göra sig av med all den kunskap vi har är dumt. Det handlar om att analysera och förbättra. Kanske att man är bättre på att tillbringa tid och göra tester i de förhållnade och gärna på de platser där mästerskap ska gå. Sen måste man kunna säga att här har vi gjort fel och detta är vi inte bra nog på, annars kommer man aldrig någonstans.

Inlagd: 2011-03-01, 14:27
Skriven av: Gunnar

Vi får hoppas det blir kallare. Så fort tempen ligger runt nollan så har sverige världens sämsta skidor, det har vi haft hela vintern och inte lärt oss något.

Inlagd: 2011-03-01, 14:27
Skriven av: Johan

Gunnar: Håller med dig. Vallateamet kan få vara kvar om de inser att de inte behärskar dessa förhållanden. Det är skit samma om man testar där det är mästerskap eller inte, det viktiga är att testa i de förhållanden som man inte behärskar

Inlagd: 2011-03-01, 14:29
Skriven av: Jon

Vi tycker att det är åt helsike. Men vad tycker inte åkarna som tränat och kämpat för detta VM och får urkassa skidor.

Inlagd: 2011-03-01, 14:40
Skriven av: nisse

Grattis Finland! Extra surt att jag funderade på Heikinen som vinnare i skidpepp tipset men jag trodde inte han var så bra i klassikt.

Iaf grymt kört av både Matti och övriga åkarna.

Orkar inte raljera mer över svenskarna just nu. Det här känns overkligt!

Inlagd: 2011-03-01, 14:42
Skriven av: Joel Burman

Det verkar ju i alla fall vara fler länder än Sverige som har stora problem med vallningen. Annars skulle inte Cologna och Bauer ha tappat så mycket.

Inlagd: 2011-03-01, 14:48
Skriven av: Kurt

Jaaaaaaaaaaaaaaaa! To medaljer i dag. Knallbra av Rønning og Johnsrud Sundby!
Grattis til Heikkinen med gullet.

Inlagd: 2011-03-01, 14:50
Skriven av: Helmer

Kurt: Medhåll. Även Legkov, Vylegzhanin m.fl. långt efter.

Det såg lite komiskt ut när Cologna och Richardsson gick i mål och sen bara stod och tittade på varandra och ner på sina skidor och skakade på huvudet.

Inlagd: 2011-03-01, 14:54
Skriven av: Cliff

Wassberg såg redan innan loppet att 3 av svenskarna hade väldigt dåligt glid och den 4:e säger att han hade NOLL fäste, vad är det som händer. Tror att första kommentaren kom för 3 månader sedan här på skidpepp om att man var väldigt orolig om det skulle bli varmare än -10 för vallningen. Om vi ”amatörer” har varit oroliga så länge känns det VÄLDIGT konstigt att dom som skall kunna detta inte ser till att skaffa sig kunskapen. Det räcker inte att jobba häcken av sig om man inte har kunskapen! Eller är dom överrumplade över vädret???

Inlagd: 2011-03-01, 14:57
Skriven av: Göran

Tycker j-ligt synd om Cologna också. Han har verkligen varit en besvikelse i VM och jag tror inte bara att det är dålig form

Inlagd: 2011-03-01, 14:59
Skriven av: Jon

Åkarna vet vilka små marginaler det är och hur hårt vallateamet jobbar. Dessvärre prickar vi inte rätt just nu, jäkligt tråkigt men en del av skidsporten sedan urminnes tider. Bryt ihop och kom igen. Grattis Finland.

Inlagd: 2011-03-01, 14:59
Skriven av: JA

Kurt, så är det. Man blir lite närsynt och förfaller till nationellt självplågeri i ett sådant här läge.
Märkligt att ”smörebom” fortfarande är en realitet.

Inlagd: 2011-03-01, 15:01
Skriven av: Carl-Johan

finland å norge är ju dom länder som har bäst skidor helt klart å finland just nu klart bäst.. finland hade rätt dåliga skidor i början av vm sprinten + damersas dp då hade finskorna dåliga skidor.. hoppas swe kan vända på de på samma sätt som finland gjort

Inlagd: 2011-03-01, 15:02
Skriven av: jossa

Man förstår att Norge varit i kollen sedan nyår och testat skidor. Det är knepigt men en och annan hittar rätt som Finland. Andra genom stora förberedelser som Norge. Det är tragiskt att det skall avgöras på det här sättet.

Inlagd: 2011-03-01, 15:05
Skriven av: nisse

Sprintstafett borde ju vara det optimala testtillfället. Korta lopp och chans att byta skidor mellan heaten. I kvalet så är det ju inte så kritiskt om det blir lite fel.

Inlagd: 2011-03-01, 15:08
Skriven av: nisse

Jon: Synd på Cologna? Hans store mål denne sesongen var jo Tour de Ski, og der gjorde han det ganske bra. At andre som heller har satset alt på VM gjør det bedre enn han her skulle jo egentlig bare mangle.

Inlagd: 2011-03-01, 15:12
Skriven av: mac

Positivt idag: 1. Att förträfflighetsbubblan sprack. 2. Roligt för Finland och Heikkinen – VMs skidkung på herrsidan.

Inlagd: 2011-03-01, 15:19
Skriven av: Per

I morgon blir det samma förhållanden som idag men på torsdag växlar det om och blir plusgrader, mer än + 3 enligt yr.no. Förhoppningsvis förändrar det snöns karaktär helt. Det är Sveriges chans nu. Och jag behöver kanske inte säga det en gång till men jag tycker fortfarande inte att Kalla ska ställa upp i teamsprinten. En tredje positiv sak förresten: Emil Jönsson är tillbaka och tar med sig ny, positiv energi in i laget. Han och Haag blir viktiga nu för att vända detta.

Inlagd: 2011-03-01, 15:24
Skriven av: Per

mac: Tycker inte Norrmän att VM skall avgöras på ett sportligt sätt? Det gör det inte nu. Cologna, Bauer mfl är chanslösa, trist.

Inlagd: 2011-03-01, 15:30
Skriven av: nisse

En smått komisk bild från idag var annars hur Heikkinen, samtidigt som han höll på att spy upp sina lungor, blev nästintill brutalt bortforslad från målfållan av Jauhojärvi och Dalen!

Heja Heikkinen!

Inlagd: 2011-03-01, 15:36
Skriven av: Rickard A.

@nisse: Cologna er ikke i nærheten av TDS-form, det så jeg allerede tidlig på søndag. Bauer gjør det jo ganske bra og er ikke langt unna en medalje. Det kan godt være at Sundby/Rønning hadde bedre ski enn Bauer, men husk at begge to har gjort mange gode resultater i år. Rønning med seier i Otepää og Sundby med andreplass i Drammen.

Det er Heikkinen som er den store overraskelsen, samt Nousiainen så høyt opp. Finnene har funnet noe vanvittig under skiene!

Inlagd: 2011-03-01, 15:44
Skriven av: drazyc

Kom igen nu.Häng inte läpp. Det går nya tåg…förlåt lopp

Inlagd: 2011-03-01, 16:56
Skriven av: Experten

Finnarna har med sig en egen slipmaskin, kanske det som gör susen?

Inlagd: 2011-03-01, 17:33
Skriven av: Skidjan

Nej, det är fästvallningen.

Inlagd: 2011-03-01, 17:39
Skriven av: Frans

Alltså de har egen slipmaskin med. Men det är nog på fästvallan man hittat rätt. I skate har vi inte haft några kanonskidor.

Inlagd: 2011-03-01, 17:40
Skriven av: Frans

Jeg så et intervju med Hjelmeset, som jobber som skitester under VM. Han sa det er utrolig merkelig føre, og at han ikke har opplevd maken før. Det er minusgrader og skal være lett å få til, men viser seg å være utrolig vanskelig.

Inlagd: 2011-03-01, 17:45
Skriven av: Tor

Tor: Alla dessa ursäkter till försvar för svenska valla teamet. Om de andra lagen kan få till habila skidor borde väl vi med våra resurser kunna få det också. Sen att finnarna är överlägsna just nu är ju mindre intressant. Det är ju tyngre när vårt största guldhopp är 3 minuter efter på en mils körning.

Inlagd: 2011-03-01, 18:12
Skriven av: Joel Burman

Äntligen guld till en finsk herråkare. Matti Heikkinen visade att den nya generationen hämtar framgång å ära åt Finland. När man läser alla lyckoönskningar till Matti å det finska vallagänget blir man riktigt varm i hjärtat. Nu e Finlands herrar med i den ”inre kretsen”.

Inlagd: 2011-03-01, 18:17
Skriven av: Lelle

Tror inte Bauer å Cologna heller var så nöjda med skidorna idag.. sedan hur var dom rysska skidorna tror inte dom heller var på topp.. tyskaskidorna var nog ok men inte bara..

Inlagd: 2011-03-01, 18:18
Skriven av: jossa

Jaaaaaaa

Inlagd: 2011-03-02, 14:35
Skriven av: Johan

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values