Rickardsson och Hellner!!

hellner_trott.png

Innan dagens lopp pratade man mycket om flaggstången Teichmann och hans raketavslutningar. Idag fick vi se en sådan, dock inte av raketen själv utan av Eldar Rønning som måste eldat på ordentligt i slutskedet idag. På fyra kilometer åkte han ifrån Daniel Rickardsson (som även han gjorde en grym avslutning) med 11 sekunder. Eller spana in grafen nedan från Worldofxc.com

graf_otepaa.png

Här ser man även Sundbys genomklappning. Han satsade friskt men de branta backarna satte P för den monsterstarten. Lite som för Rickardsson mfl på höjden i Schweiz tidigare.

Men jäklar vad kul det var att Rickardsson kom tvåa och Marcus Hellner nästan hamnade på pallen också!! Jag trodde faktiskt att Hellner öppnat alldeles för hårt när han kom flygades där vid första mellantiden på 2,5 km. Och vid 6,1 km såg han ju helt blå ut i ansiktet vilket brukar tyda på väggning inom kort, men han höll igen det!

I intervjun innan loppet lät han inte så värst hoppfull men ändå leverar han!!

Rickardsson visar ännu en gång att grabben är medaljandidat på VM, så sjukt mäktigt! Och då kommer han nyligen från en förkylning. YES!!!

Jens Eriksson som varit ganska blek under säsongen fick äntligen till det. 18:e plats är ju grymt! Anders Södergren har en bit kvar till den gamla goa formen tyvärr. Han måste bli bra till VM!!! Alla norskar älskar ju honom och han älskar kollen. 21:a blev han idag efter att fått åka snålskjuts efter Filbrich stora delar av banan. Utan tysken hade det kanske inte ens blivit världscuppoäng idag. Mathias Fredriksson kan nog börja sikta in sig mot Vasaloppet istället för VM tror jag. Med dagens 23:eplats tror jag inte han lyckades charma lagledningen…

Resultat

Läs mer: Aftonbladet, Expressen, DN