Falken flyger igen!

Spenderade halva min släktträff framför en dator och svt play idag. Äggröra, dåligt med snö i Liberec och skapliga framgångar för det svenska sprintgänget. Innan vi går in på dagens svensk, Falco, betar vi av herrsprinten.

Jesper Modin såg brutalt stark ut under nästan hela dagen. När endast en minut återstod av finalen kroknade han och slutade på en
sjätteplats.

En final där en viss norrman visade att formen är tillbaka som på den gamla goda tiden ett par år sedan. Kanske lyckas Hattestad ta sig tillbaka till den yppersta världseliten lagom till VM på hemmaplan. Bra tajming!

En annan som fortsätter visa bra sprintform men inte fick ut allt idag är Mats Larsson som fick dagen förstörs i semifinalen då hans stav gick av. Kanske hade han tagit sig vidare om prylarna hållit.

Brynte, snabbast av alla i kvalet, ledde stora delar av sin kvart efter en snabb start, men när det började lukta upplopp blev han
omkörd av tre pers och så var dagen över.

Bättre gick det för Teodor Peterson och Calle Halfvarsson som båda tog sig till semi. Bra! Synd att Halfvarssons stav gick av..

Ja som rubriken antyder var det en svensk som var snäppet vassare än de andra idag och jag tänker så klart på Hanna Falk. Överlägsen i kvarten, helt ok i semin och sedan tvåa i finalen. Jävligt bra kört! Endast ursnabba Kikkan Randall var snabbare idag. Falken är tillbaka! Yeeehaw!

Kul att vc-debuterande (internationellt) Jennie Öberg tog sig vidare från kvarten! Alltid bra med nya tjejer. 9:a idag!! Kul! Hanna Brodin stadig men klarade inte ta sig vidare från semin. Bra ändå, åtta! Men wassup med Lina Andersson och Magdalena Pajala kan man ju undra? Klarade ju inte ens kvalet. Iofs är båda klassisk-specialister, men ändå!

Vad ska vi säga om Bjørgen då? Kom inte så långt som hon hade hoppats idag. Jag tror inte hon behöver oroa sig så värst mycket. Norskan är nog inne i tung träningsperiod just nu och har nog inte släppt upp så mycket form för de här tävlingarna tror jag. Rent generellt var det norska damlaget snäppet vassare än deras herrar idag om man ser till bredden. Många tjejer överallt kändes det som.

Nu ska jag gå och vila. Hmm, en sak till, på en av Aftonbladets artiklar står det ”Tog säsongens första seger” i en underrubrik agående Falks lopp. Inte helt rätt…

Läs mer: DN, Aftonbladet 1 2, Expressen