05 januari 2011, av Oskar

Sprinten avklarad

Sitter på landet nästan helt utan täckning. Så det blir ett kort inlägg. Dagens sprint var både kul och mindre kul. Charlotte Kalla åkte ju tyvärr ut i kvarten men det gjorde även Kowalczyk som tur är. Men man hade ju hoppats att Kalla skulle plocka redigt med bonussekunder mot polskan.

Britta Johansson Norgren visade att sprintformen är tillbaka! Tyvärr blev hon överkörd av Randall. Jänkarn borde kikkas! …

Snyggt att Anna Haag tog sig till semi och bra av Maria Rydqvist också!

I totalen klättrar Britta en hel del, från 26:e plats till 19:e. Rydqvist plockar en pinne och Haag hänger kvar på sjunde plats men har plockat 15 sekunder på Kowalczyk i täten. Kalla som inte längre är tvåa har ändå tagit 10 sekunder på Kowalczyk, men vi och även hon hade nog hoppats på mer. Hon hade nästan kunnat gå ikapp idag…

Imorgons jaktstart lär Kalla och Follis (som startar en sekund efter svenskan) äta upp avståndet, 30 sekunder, fram till Majdic ganska fort tror jag. Däremot blir det tufft att åka ikapp hela vägen till Kowalczyk. Åker Haag bra kan hon nog plocka lite placeringar, men det blir tufft. Bakom henne flåsar Jacobsen. Men jag hoppas Haag kör ikapp unga stjärnskottet Lähteenmäki.

Totalställningen när två etapper återstår

1. Justyna Kowalczyk
2. Petra Majdic +39.1
3. Charlotte Kalla +1:08.8
4. Arianna Follis +1:09.5
5. Marianna Longa +1:13.8
6. Krista Lähteenmäki +1:37.9
7. Anna Haag +1:44.0
8. Astrid Jacobsen +1:59.8
9. Alena Prochazkova +2:09.3
10. Therese Johaug +2:29.9

19. Britta Johansson Norgren +3:52.6
24. Maria Rydqvist +4:25.9

Hela listan

 

Endast 44 åkare är kvar i touren på damsidan nu vilket är bra om man vill samla ihop poäng till nationskvoterna. Tyvärr har alla våra deltagande damer tagit vc-poäng redan så för Sverige är det inget att ha tyvärr. Kan ju fråga sig varför man inte skickade ner fler folk. Fick vi inte ha med 8-9 pers?

På herrsidan fick vi sikta in oss på Marcus Hellner och Jesper Modin då Jönsson blitt sjuk. Och fint skötte de sig! Även Daniel Rickardsson dundrade på bra.

Northug visade åter att spurten inte sitter helt hundra än. Han stakade i mål på en tredjeplats efter totalledaren Cologna och dagens vinnare Kershaw som efteråt tackade Cologna för att han lät honom vinna!

Totalställningen när två etapper återstår

1. Dario Cologna
2. Devon Kershaw +42.8
3. Marcus Hellner +1:14.1
4. Petter Northug +1:45.4
5. Alexander Legkov +1:55.3
6. Aex Harvey +2:02.7
7. Martin Jaks +2:10.7
8. Simen Østensen +2:14.6
9. Daniel Rickardsson +2:24.1
10. Matti Heikkinen +2:26.2

18. Johan Olsson +3:24.2
34. Anders Södergren +5:24.5
49. Jesper Modin +7:41.9

Hela ställningen

 

Legkov kommer åka ikapp Northug på en gång eftersom baggen lär stå och vänta någon kilometer efter start. Därefter hoppar han in bakom Legkov-loket och ligger där tills de båda två tagit sig ikapp Hellner (som i sin tur lär kört ikapp Kershaw) som startar 30 sekunder före Northug. Har vi tur kanske Hellner lyckats hålla ifrån men utan åkhjälp blir det nog tufft eftersom jag är osäker på hur mycket Kershaw kommer orka. Eller? Han verkar iofs vara i sitt livs form men nja, med tanke på hans uttalanden idag (för övrigt otroligt skönt att höra en segerintervju med någon som kan engelska) känns det som om han mest är rädd inför morgondagen.

Rickardsson kommer också kunna avancera om han är i form. Han startar endast tio sekunder efter Østensen och 15 efter Jaks. Räkna med ett tåg där också!

Hur som helst kommer det bli spännande i morgon. Synd bara att banan är så sjukt tråkig! Först är det uppför i en evighet och sen bär det utför i en evighet…

Läs mer: Aftonbladet 1 2 3

62 kommentarer till ”Sprinten avklarad”

tänkte också på det där med att det för en gångs skull var en duktig enkelsktalande person som blev intervjuad! De där fis-intervjuerna är inte mycket att ha i de flesta andra fall, känns som att alla som är dåliga på engelska har någon slags standardsvar till fis-tjejens frågor…

Inlagd: 2011-01-05, 20:07
Skriven av: Caapen

ÅÅÅH kan inte vänta på jakten i morrn! KAN DEN INTE BÖRJA NU?

Rackarns att inte kalla gick till åtminstone semi! Men men de blir nog spännande ändå! Det är påfrestande att gå ensam i en jaktstart! EN ÄKTA jaktstart! Hur ofta får man uppleva sånna nu förtiden????

Inlagd: 2011-01-05, 20:39
Skriven av: Andreas

Hellner får sikta in sig på andraplatsen och Rickardsson har riktigt bra läge för att klättra till sjätte.
Detsamma på tjejsidan, Kalla får gå för andraplatsen och Haag för sjätte med ett litet hopp om att någon (Majdic?) helt tröttnar så att hon kan klättra till femte. Blir spännande!

Inlagd: 2011-01-05, 20:48
Skriven av: Tobbe H

För övrigt har vi nu tre killar bland de sex bästa i totala världscupen och två tjejer bland de nio bästa. Inte dåligt.

Inlagd: 2011-01-05, 20:51
Skriven av: Tobbe H

Damernas lopp imorgon verkar vara tre varv på en 5 km slinga. Förra året var det väl nåt varv inne på stadion + en längre runda?

Inlagd: 2011-01-05, 20:57
Skriven av: Digit

Caapen: Tänkte också på det med intervjun. Kändes konstigt på något sätt med en vinnare som kunde prata obehindrat på engelska. Det kan ju inte ens tjejen som sköter intervjun.

Inlagd: 2011-01-05, 20:59
Skriven av: Gurra G

Hellner kan ju inte göra annat än att köra hårt och försöka gå ikapp Kershaw och hoppas han hänger med tills det bär utför. Då borde de kunna växeldra – det är ju utför det verkligen är en fördel att vara två. Om det skulle lyckas tror jag de kan hålla bra lucka till baggen och Legkov. Men vi får se…

Inlagd: 2011-01-05, 22:23
Skriven av: Allan Vallan

FIn summering Oskar. Imorgon blir en fin skiddag. Min flickvän börjar iof tröttna rätt hårt på touren.

Otroligt synd att Kalla inte kunde plocka in ytterligare sekunder extra retfullt att det återigen var bristfällande taktik som ställde till det.

Inlagd: 2011-01-05, 22:48
Skriven av: Joel Burman

Jösses vad arg Kalla är när det går dåligt, ser nästan ut som hon kan klappa till reporter när som helst om denne skulle säga nåt olämpligt ;-D

Hoppas att Hellner har en bra dag imorgon men mot Dario finns naturligtvis inget att göra. Åandra sidan, om ingen svensk vinner håller jag verkligen på Cologna, en helt otroligt komplett skidåkare! Och det är rätt trevligt med ödmjuka världsstjärnor…

Inlagd: 2011-01-05, 23:01
Skriven av: Sara

Om inte Hellner orkar ta sig förbi Cologna. Hoppas jag Kershaws form håller i sig. Han skulle vara en otroligt värdig vinnare i nuläget.

Inlagd: 2011-01-05, 23:06
Skriven av: Joel Burman

Det ser inte ut att bli Kallas TdS det här. Jag tycker att hon haft mycket stolpe ut. Prologen där hon förlorade med 1.5sek mot jagande Polskan.
Klassiska jakten där hon stumnade på sämsta stället efter en onödig utbrytning. Klassiska sprinten där hon fick den klart sämsta banan plus att hon inte fick återhämntning.
Dubbeljakten var ju ett stort plus i alla fall. Fristilssprinten där hon missade med 0.2sek var ju också oflyt. Hoppas det nu vänder för henne i morgon men har det börjat gå imot så vet man ju inte.

Inlagd: 2011-01-05, 23:07
Skriven av: nisse

När det gäller Kalla har jag en känsla att motflytet släpper en aning imorgon

Inlagd: 2011-01-05, 23:11
Skriven av: Experten

Rättelse: Det återstår 3 etapper.

Inlagd: 2011-01-05, 23:15
Skriven av: Lennart G

Nisse: Håller med om att det är mycket stolpe ut för Kalla men det var det ju även året hon vann med stavbrott och upprepade fall men då fanns ju ingen fräsch världsåkare på samma sätt som Kowalchuk är iår.

Inlagd: 2011-01-05, 23:15
Skriven av: Joel Burman

Glömde att berömma den som berömmas bör! Grym körning av Chock Britta idag! Nog chockade hon mig ordentligt. Tror faktiskt hon hade kunnat kämpa om en 3-4 plats om hon inte kraschat. Känns lovande för stafetten om hon kan göra en bra avslutning och visa stabil distans form. Instämmer för övrigt att vi skulle skickat fullt lag till Touren. Värdelöst prioriterat av ledningen.

Inlagd: 2011-01-05, 23:20
Skriven av: Joel Burman

Joel… Bristfällig taktik? Det håller jag inte med om. Jag tror inte många med Kallas åkegenskaper hade valt en annan taktik. Det var helt rätt att försöka få lucka i backen, men tyvärr lyckades hon inte.

Inlagd: 2011-01-05, 23:35
Skriven av: manne

Manne: Jag syftade mer på upploppet att hon inte valde eget spår. Då tror jag hon hade vart tvåa. Allt för många ligger i rygg på ledaren och blir bromsade när ledaren stannar av.

Kowalchuk om dagens lopp till VG:
– Fortsetter jeg slik, blir det spennende. Jeg hadde en elendig dag, sa Kowalczyk, som heller ikke hadde mange godord å si om finnenes Riikka Sarasoja.

– Hun gikk i sikksakk foran meg hele tiden.

Inlagd: 2011-01-05, 23:40
Skriven av: Joel Burman

Håller med vad flera här redan skrivit – Chock-Britta! En revansch för reserven som kallades in till Touren och förhoppningsvis en boost för hennes självförtroende. Glädjande. Synd att Randall fällde henne i finalen men shit happens!

Kalla körde inte speciellt bra. Är säker på att hon kan göra bättre från sig med mera rutin och taktik i sprintloppen (iaf de som går i fritt). Hon behöver nog rådgivning på detta område? Det går inte att bara panga på utan hon måste vara mera kall, tänka på positioner, kliva fram när det gäller etc – det är nästan bara Majdic som lyckas med att leda från start till mål i WC-sprint.

Inlagd: 2011-01-06, 00:11
Skriven av: Jörgen

Jag har efterlyst taktik instruktioner i ett års tid framför allt på damsidan men även herrarna kan behöva fokusera än mer på det här. Tyvärr verkar ledningen leda efter devisen att man lär sig av misstagen man gör i skarpa lägen. Helt vansinnigt! Ta in Elofsson eller varför inte Claudia Nystad som konsult och kör lite riktad träning på området både teori och praktik.

Inlagd: 2011-01-06, 00:16
Skriven av: Joel Burman

Joel Burman: Håller med dig. Jönsson behöver nog inte rådgivning/instruktioner och Haag har sin Emil som privat rådgivare men det skulle säkert många av de andra behöva. Spar tid jämfört med Trial and Error-metoden…

Anar varför men du får gärna berätta varför du anser att Elofsson resp Nystad skulle vara lämpade som rådgivare/konsulter på detta område.

Inlagd: 2011-01-06, 00:22
Skriven av: Jörgen

Nystad stack ju ut som en extremt bra taktisk åkare (utefter sina förutsättningar) på att hitta spår ligga i rygg resp köra själv osv. Dessutom har hon ju grymt mycket rutin ifrån lyckade stafett lopp.

Elofsson känns väl inte lika extrem på just den biten men han verkar ändå ha koll plus att det kanske ligger närmare till hands att fråga honom även om jag hellre ser Nystad.

Inlagd: 2011-01-06, 00:38
Skriven av: Joel Burman

Inte för att mena något illa mot Kalla, men det händer allt för ofta att hon inte får ut allt sitt kunnande i sprint. Idag nämnde hon något i liknande med att det var otur att ledaren valde innerspåret som hon själv hade valt. Det hade väl varit mer lämpligt att kanske ha en plan B i tanken? Hon är bland de åkstarkaste i en fristilssprint, men lyckas sällan. Tyvärr har hon inte tänket, än får vi hoppas, för att bli en fantom i sprint.

Om Haag får köra några sprintar i världscupen framöver tror jag att hon skulle kunna vara relativt högt uppe på de något tuffare banorna och med det menar jag inte sprinttävlingarna i Düsseldorf eller Stockholm.

Inlagd: 2011-01-06, 00:59
Skriven av: Cigge

Tjeckisk amatörvideo ifrån final climb ifjol:

http://www.youtube.com/watch?v=nSaCmDJER1U

Inlagd: 2011-01-06, 01:22
Skriven av: Joel Burman

Otroligt rolig BTS (Behind the scenes) video ifrån det norska lägret.

http://www.youtube.com/watch?v=eWhEq_Y86no&feature=channel

”The big cueball” hahah

Inlagd: 2011-01-06, 01:59
Skriven av: Joel Burman

Visst blir Kalla förbannad (vinnarskallen, hon är som Wassberg men mer verbal) när det inte går som hon hoppats men till skillnad från Northug så ställer hon upp på intervju och dessutom kommer hon aldrig med några bortförklaringar. Sedan när det gäller taktiken, spårval är en sak men manöverutrymmet ute på banan blir begränsat när man inte är tillräckligt explosiv utan alltid ska förlita sig på sin åkstyrka. Det är därför han söker sig till ledningen för att kunna köra jämnhårt och inte bli indragen i någon ryckkörning för då är hon rökt. Det är ju samma sak i masstartloppen för henne. Och lite samma sak i skiatlonen häromdagen då hon struntade i vad de gjorde i täten under den klassiska delen utan körde lugnt i fältet för att sedan öka tempot under fristilen och efter spurtpriset så fortsatte hon i nästan maxtempo. Visserligen kom de andra så småningom i kapp igen men blev så trötta så att det egentligen var under det skedet alla de övriga utom Haag blev knäckta. Hundraprocentig taktikkörning där av Charlotte.

Inlagd: 2011-01-06, 08:38
Skriven av: Tobbe H

Otroligt synd om Northug. I år har han haft knapp veckas träningsuppehåll i november och det var därför helt omöjligt att vara i form innan tävlingarna i la Clusaz. Väl där tog han fel spår i spurten så det kan inte räknas som en spurt, han har fortfarande aldrig förlorat en spurt. Sedan blev han trea i TDS-prologen. Men där valde han att inte ta ut sig riktigt för att touren är lång och jobbig så helt klart var han den klart starkaste i fältet även då. Sedan tog han fel spår även i den klassiska sprinten i TDS. Det spår som iofs Emil turligt vann finalen i var alldeles för mjukt för Petter. I jaktstarten och dubbeljakten i tds drabbades han av att hela startfältet verkar ha gaddat ihop sig och vill inte släppa fram honom när han ska runda hela fältet och då hinner han inte fram till spurten (som han annars hade vunnit lätt). I skatesprinten frös han om händerna efter finalen. http://www.abcnyheter.no/node/123559
Ni förstår ju vilken otur han har. Sedan verkar det av någon anledningen som en personer är skadegladeglada när han förlorar. Helt obegripligt. Bara för att man ropar ”barnskirenn” och ”lett” när man vinner och uppmanar konkurrenter att lägga av när man slår ut dem i OS-kvartar. Och så skriver tidningarna jättemycket om honom när det går dåligt. Jag tycker de bara ska skriva om honom när det går bra. Precis som det är synd om kändisar som ena stunden säljer sina bröllops- och semesterbilder till skvallerpressen och andra stunden får långa artiklar med rena lögner om dom publicerade.

Inlagd: 2011-01-06, 09:23
Skriven av: Pelle

Pelle: Man kan ju också ta Northug med en nypa salt. Han är rolig och en lysande skidåkare, men man behöver kanske inte alltid ta så seriöst på vad han säger.

Inlagd: 2011-01-06, 09:48
Skriven av: Per

Johan Olsson hoppar av touren pga problem med luftrören.

Inlagd: 2011-01-06, 10:05
Skriven av: swestam

Pelle: Lysande sammanfattning, önskar jag hade kunnat skriva det själv.
Per: Man måste nog ha en mycket speciell humor om man tycker Northug är rolig.

Inlagd: 2011-01-06, 10:06
Skriven av: Tobbe H

Säkert har Northug fastnat i sin stil. han är ju ensam i skidcirkusen att uttala sig på det viset som han gör och sedan är det ju dessa utalanden som massmedia vill ha.
Journalisterna springer ju mellan Northug och hans konkurenter för att få nått snaskigt att skriva om.
Dario Cologna skapar inga snaskiga rubriker utan låter resultaten tala. Ödmjuk och trevlig herre som inte alls får några större rubriker. Han om någon borde hyllas i massmedia. Men tyvärr, med hänsyn till vad han presterar, mycket lite.
Som jag började. Petter är fast i sitt. Spelar nog ingen direkt roll vad han säger, så vrider nog journalisterna till det för att skapa rubriker.
Nu är det snart dags för dagens tävlingar.

Inlagd: 2011-01-06, 11:12
Skriven av: Sten

Det gäller att ha en j-vla tur i detta lopp med vilka man hamnar med. Northug har nu en halvminut upp till Hellner och 17 sekunder ner till en grupp som innehåller Harvey, Jaks, Östensen, Rickardsson och Heikinen, som är 40 sekunder efter Petter. Hellner ska försöka gå ikapp ”Körshåw”. Kanadensaren verkar vilja vänta in Hellner innan jakten på Cologna börjar på allvar. Olsson hade haft en fin grupp med fransmän, italienare och Bauer. Där går nog gränsen för de som kan bli topp 10 idag. Södergren måste ta 20 sekunder på Babikov, som var snabbast ifjol, annars hamnar han i ett vakuum.

Inlagd: 2011-01-06, 11:26
Skriven av: JonasE

Harvey å Rickardsson får ju fina resor dom ska ju inte hjälpa till å dra alls om dom åker taktiskt… låt normänen å tjejckerna dra…Heikkinen kan åxå vara kylig å låta dom andra dra..

Inlagd: 2011-01-06, 11:58
Skriven av: jossa

Cologna påminner om Roger Federer.

Inlagd: 2011-01-06, 12:00
Skriven av: Lennart G

Är det nån mer än jag som blir irriterad över den värdelösa tv-sändningen. Man fattar ju ingenting om hur fältet ligger till. Svajiga helikopterbilder mest på skog. Om nu tv-tittarna är så viktiga för FIS kan de väl försöka antsälla proffessionella producenter av just tv-sändningen. Vasaloppet är ju tusen gånger bättre sändning.

Inlagd: 2011-01-06, 12:01
Skriven av: Gurra G

F*n vad risig bildproduktion, är som den sämsta intervall starten på ett par årtionden när väldigt lite hände (iof bättre än nuvarande intervall lopp där allt hetsas och stressas fram).

Inlagd: 2011-01-06, 12:02
Skriven av: Joel Burman

Lennart G: Den liknelsen har jag också tänkt på i ett par års tid men nu kan man nog göra den på riktigt. Han är ruskigt jämn.

Inlagd: 2011-01-06, 12:03
Skriven av: Joel Burman

Rickardsson upp och Bromsa!!!! =)

Inlagd: 2011-01-06, 12:05
Skriven av: Joel Burman

Har Hård Blomqvist ännu sagt att J Olsson inte kommer till start eller har jag missat de?

Inlagd: 2011-01-06, 12:08
Skriven av: jossa

Dom sa det nyss Jossa

Inlagd: 2011-01-06, 12:20
Skriven av: Oskar

yes efter 50 min sändingstid :)

Inlagd: 2011-01-06, 12:22
Skriven av: jossa

Bauer är skoningslös! Så fort tempot går ner är han framme i täten!

Inlagd: 2011-01-06, 12:23
Skriven av: Joel Burman

Som nordmann er det godt å se at Nordthug tar mye ansvar for å dra i en stor gruppe. Han blir sakte men sikkert voksen, både som skiløper og person :-)

Inlagd: 2011-01-06, 12:28
Skriven av: Tor

Greit at det er kjedelig med korte baner så man kan ha kamera overalt, men det er ikke særlig morsomt å se på dette heller… Jeg savner vanlig langrenn, heldigvis snart vm med ordentlige løyper.

Inlagd: 2011-01-06, 12:30
Skriven av: Hanne

Det här med att elda längs spåret var inte det förbjudet???

Inlagd: 2011-01-06, 12:30
Skriven av: Joel Burman

80% av loppet filmas ju via helikopter men varför åker de inte genom hela fältet så man får en uppfattning om avstånden a la Vasaloppet.

Uruselt! Vilken rookie till bildproducent borde fatta att vi vill se en sådan sekvens.

Inlagd: 2011-01-06, 12:32
Skriven av: Joel Burman

Joel… Østensen er med!!!!!!!!!!!!!!!!1

Inlagd: 2011-01-06, 12:36
Skriven av: tolsrav

Tolsrav: Jag vet är grymmt nöjd med det nu har Åge snart sin tredjeman trots att Gjerdalen rotat fram pilotbrillorna å allt!

Inlagd: 2011-01-06, 12:37
Skriven av: Joel Burman

De har lagt ned bålforbud under rennene i vm i Oslo, mest fordi det ventes så mye folk at løpere med Astma kan bli reelt hemmet.. Men ellers er det vel lov med bål om vinteren de fleste steder! Kjedelig at Legkov ble syk, når Northug for en gangs skyld virker å være både i grei form og dravillig!

Inlagd: 2011-01-06, 12:42
Skriven av: Hanne

Har Perl bromsat så mycket?

Inlagd: 2011-01-06, 12:45
Skriven av: JonasE

Hanne: Är väl inte Legkovs fel att Northug inte varit dragvillig tidigare. Legkov strök sig säkert när han insåg att han skulle få åka med en norsk ryggsäck i 3 mil.

Inlagd: 2011-01-06, 12:46
Skriven av: Joel Burman

JonasE: Smart reflektion!!!

Inlagd: 2011-01-06, 12:46
Skriven av: Joel Burman

Skulle va grymmt om Rickardsson kan sno sista bonussekunderna i mål!!!

Inlagd: 2011-01-06, 12:49
Skriven av: Joel Burman

6 poeng på tipset!

Inlagd: 2011-01-06, 12:53
Skriven av: tolsrav

4 poäng. När Legkov inte startade kom aldrig Northug ikapp Hellner och så sprack det. Dagens snabbaste:

Clara
Vittoz +1
Manificat +2
Vittoz +10

Hellner +82
Northug +85
Cologna +90

Bland de som gick imål topp 18. Södergren tog 36 på Cologna. (ungefär)

Inlagd: 2011-01-06, 13:00
Skriven av: JonasE

Tolsrav: Det lär du väl knappast vara ensam om. Själv piskade jag in 4 poäng och börjar hitta mästertippar formen igen.

Inlagd: 2011-01-06, 13:06
Skriven av: Kaxproppen Burman

Synd att damerna inte åkare samma bana som förra året den hade passat Kowalczyk riktigt dåligt..

Inlagd: 2011-01-06, 13:07
Skriven av: jossa

Som jag skrev i min tipskommentar så tror jag på Kowalchyk genomklappning idag! Kalla och Italienska tåget kommer tugga upp ”den där polskan” ordentligt!

Inlagd: 2011-01-06, 13:10
Skriven av: Kaxproppen Burman

Burman….Vi får håpe Kalla har en toppdag! Hennes spesialdistanse i dag………………

Inlagd: 2011-01-06, 13:20
Skriven av: tolsrav

HAHA, Northug åkte BARA jämnt med Cologna och Hellner trots att de båda åkte på egen hand medan Northug åkte i princip hela loppet på räkmacka i klungan!

Imponerande, Petter, verkligen imponerande! Haha!

Inlagd: 2011-01-06, 13:34
Skriven av: Benke Benbrott

Benke Benbrott: Om vi nu tycker att Northug är en kaxig snorunge, som jag tror de flesta tycker här inne, kan vi väl ändå försöka att inte falla in i samma anda själva?

Inlagd: 2011-01-06, 13:43
Skriven av: Gurra G

Bra summering Oskar. Verkligen synd att vi inte skickade 9 på herr respektive herr och damsidan. Vi vet ju att nästan 50% inte fullför touren. Här hade vi kunnat få ihop flera VC platser och gett flera åkare erfarenhet. Vi får väl satsa på Ryssland för att få ihop platserna eller ska vi skippa det också?

Inlagd: 2011-01-06, 13:49
Skriven av: Alexander

Alexander: Håller med, frågan är varför vi ska kämpa för att fylla de där kvoterna när vi inte ens utnyttjar de vi har idag?

Inlagd: 2011-01-06, 13:51
Skriven av: Gurra G

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values