Masstarternas baksida

Ni vet vad jag tycker om masstarter och egentligen kan jag hålla på i en evighet och klaga på tävlingsformen, men ni slipper, den här gången åtminstone.

Däremot tänkte jag dela med mig vad jag läste på Anders Södergrens hemsida precis, som jag tycker fångar upp ganska mycket av problematiken med masstarter:

”Jag tog mig i alla fall relativt snabbt upp i klungan och det mesta kändes bra. Tyvärr blev jag lite för passiv på näst sista varvet och tappade för många possitioner. På sista varvet försökte jag avancera, men lyckades dåligt, så i sista backen var det bara att ta en köbiljett och hänga på. Kändes väldigt trist att komma i mål med massor av krafter kvar, men så är det ibland.”

Ska det verkligen vara så att man har massor av krafter kvar efter ett världscup-lopp där världens bästa skidåkare tävlar? Då har det fan gått åt helvete med den här sporten!