Jönsson snabbast i kvalet

Då många sprintspecialister inte är på plats under touren var det ganska väntat att Emil Jönsson skulle ligga med högt i kvalet, och så blev det också. En halv sekund snabbare än tvåan Morilov blev det till slut. Jesper Modin blev nia och Marcus Hellner åkte in på en skaplig 20:e-plats. Daniel Rickardsson klarade också kvalet med en 25:e-plats. Johan Olsson och Anders Södergren gick tyvärr inte vidare, men det var iofs ganska väntat. Noterbart är att Södergren var hela 13 sekunder saktare än Jönsson på 1.2 km åkning.

På damsidan gick Charlotte Kalla in på åttonde bästa tid där Majdic var snabbast av alla. Anna Haag och Britta Johansson Norgren gick också vidare med en 13:e respektive 20:e plats. Maria Rydqvist klarade tyvärr inte kvalet och Sara Lindborg kom inte till start eftersom hon blivit förkyld.

I kvartsfinalerna möter Britta i kvart ett bland annat Majdic. Haag har hamnat i ett norsk-heat med Jacobsen, Kristoffersen och Johaug. Och Longa. Kalla möter hårdingar som Böhler, Randall och inte minst Kowalczyk i sin kvart!

Startlista kvartsfinaler damer

 

I herrkvartarna hamnar Jönsson och Hellner i samma verkar det som. Men resten av gänget är inga sprintbomber så det borde nog gå att avancera för båda två. Skulle vara Scola då som kanske kan jävlas. Modin möter bl a Pethukov och Morilov. Rickardsson får träffa bl a Northug i sin kvart. Intressant för totala touren är heat fem där Legkov och Cologna har hamnat. Har vi (svenskar) tur åker någon av dessa två ut ur kvarten.

Startlista kvartsfinaler herrar

 

SVT sänder kvart, semi och finaler från 14:35.

Etiketter: