16 december 2010, av Oskar

Inför La Clusaz

Alltså ibland är franska riktigt roligt. Eller vad sägs om Coupe du Monde de Ski de Fond.

Både Anna Haag och Charlotte Kalla är tillbaka från sjukdom och verkar vara taggade som få. Rickad Grip på skidor.com:

”Tjejerna har inte legat däckade. De har tagit promenader innan de kunde återuppta träningen på allvar i början av veckan. Båda är tävlingssugna till tusen.”

Tyvärr har Mia Eriksson blivit sjuk och man verkar inte ersätta henne med någon annan, vilket betyder att endast 5 tjejer ställer sig på startlinjen i det 15 km långa masstartsloppet i fri stil.

Så om inte Maria Rydqvist kör helkasst i lördagens lopp lär hon få en fristillsträcka på söndag vilket betyder att Ida Ingemarsdotter slåss mot Sara Lindborg om vem som ska få åka stafetten. Haag och Kalla sitter väl rätt säkra om nu inte deras förkylningar skulle smyga sig tillbaka. Det kommer bli tufft att spöa Norge men annars borde vi helt klart kunna ha en god pallchans!

På herrsidan så har faktiskt Johan Olsson blivit frisk, men han tar det säkra före det osäkra och stannar kvar hemma i parasit-Östersund. Så istället för honom ser vi Fredrik Karlsson i masstartsloppet.

Till skillnad mot damernas stafettlag verkar herrarnas vara spikat. Jocke förklarar:

”Vi tycker om stafett och satsar på topplacering. Mats Larsson har kallats in som ersättare för Johan Olsson. Mats gjorde gott ifrån sig i Gällivare när vi vann. Jag har valt mellan Mats och Emil Jönsson, som imponerade på startsträckan i Gällivare. Beslutet blev att jag vill testa Mats den här gången.”

laclusaz.png
Banan ovan är kanske inte den man kommer åka. För tillfället har man bara lyckats skrapa ihop en 2.5km-slinga av konstnö (banan ovan är 3,75 km) men det snackas om massor med nysnö under de närmaste dygnen så har vi (och utövarna) tur lyckas man använda hela banan. Annars blir det ett herrans snurrande runt runt runt. Men TV-bolagen gnuggar säkert händerna nu. Ännu kortare banor ger färre kameror och mindre kablar att dra, speciellt då det är masstart och man vill följa alla åkare hela tiden.

Hur ser motståndet ut då? Om vi börjar med damerna har vi ju Marit omöjlig Bjørgen som förmodligen kommer göra en Kuitunen och bara bomba på från början (finskan gjorde det dock endast i klassiska lopp) så frågan är om resten av fältet vågar haka på i norskans tempo eller om man bara ska ge bort förstaplatsen direkt och ställa in sig på de två kvarvarande pallplatserna. Charlotte Kalla har ju kapaciteten att hänga med i fristil, frågan är bara om hon kan göra det när det är masstart. Hon har sällan glänst när det är masstart men om tempot är högt från början och hon får åka stort och fint i en liten klunga som bryter ut kanske det funkar? Nu kanske vi inte ska kräva allt för framskridande placeringar eftersom både Kalla och Haag precis klivit ur förkylningar.

Varning för Johaug också. Och Fessel. Och Follis! Kowalczyk lär ju också hänga med i täten.

På herrsidan står det nog mellan Sverige, Ryssland, (Frankrike), Cologna och Northug. Och kanske Teichmann om han har lust. Jag hoppas att unge herr Legkov drar upp monstertempo redan från början så att han, några svenskar och kanske Cologna växeldrar så pass hårt att en viss norrman inte orkar hålla det höga tempot. Annars blir det öppet mål för Northug, igen.

Men det hade varit lite kul om norrmannen var med in på upploppet och Hellner eller någon annan svensk fick spurta ner baggen (även om jag inte tror det kommer ske) så att vi äntligen kan betala ut nästan 170000 till honom!!

TV-tider

13.10 15 km fritt, SVT1
15.05 30 km fritt, SVT2 (övergår i SVT1)

147 kommentarer till ”Inför La Clusaz”

Kowalczyk lär väl inte släppa ryggen på Björgen frivilligt, tippar dessa två går loss ganska tidigt och att Kalla om hon är återställd försöker gå med. Johaug tror jag inte på, inte på den där banan.
Herrloppet lär sannolikt bli ganska tråkigt och avgöras i spurten. Om Northug blir avhängd så ska det bli intressant att se om det fortfarande är ”full kontroll” som gäller från norskt håll.

Inlagd: 2010-12-16, 15:25
Skriven av: Tobbe H

Johaug blev ju trea senast i La Clusaz och hon är uppenbart bättre i skate i år. Verkar inte ha svårt för höjd heller.

Shevchenko blir nog lite lurig tror jag.

Inlagd: 2010-12-16, 15:31
Skriven av: Sixten

Tycker det är konstigt att man inte testar Jönsson och säger att man väljer att satsa på Mats. Jönsson har ju trots allt visat riktigt klass på 15km klassiskt både på sin stafettsträcka och under svåra förhållande individuellt.
Dock har det väl pratats om att Jönsson kanske vill spara sig och träna inför tour de ski.

Inlagd: 2010-12-16, 15:43
Skriven av: Adrian

Steira är också¨att se upp med. Hon vann ju för två år sedan. Och blir det lösa spår blir hon och Johaug svåra.

Inlagd: 2010-12-16, 16:44
Skriven av: nisse

Är Södergren så given som tredjeman i stafetten om Johan Olsson är sjuk?

Inlagd: 2010-12-16, 17:23
Skriven av: Jensa

Eller slåss de andra om den fjärde platsen och Mats har tredjeplatsen. De två första är ju givna.

Inlagd: 2010-12-16, 17:24
Skriven av: Jensa

Steira har väl haft massa strul med foten(?) så man kan nog inte hoppas för mycket på henne väl.

Inlagd: 2010-12-16, 18:09
Skriven av: Oskar

Steira har väl problem ännu med sin fot el vad det nu är? Fast är hon frisk blir hon farlig.

Johaug är ju lite bättre i klassiskt men hon kan ju i fristil också.

Kalla och Haag har ju varit lite förkylda så vi vet inte var vi har dom.

Södergren lär nog få åka stafett.

Inlagd: 2010-12-16, 18:14
Skriven av: Andreas P

Jag tror att Norskorna försöker en Kollen i repris. Man vill gå loss alla tre. Då gäller det att våra är vakna och pigga, för klarar dom den körningen så finns det goda chanser på pallen.

Inlagd: 2010-12-16, 18:24
Skriven av: nisse

Nisse, ingen risk. Inte på den här korta banan. Dom blir inte av med Lebowski. Eller ja, Björgen kan dra iväg, men inte Johaug och Steira.

Inlagd: 2010-12-16, 19:00
Skriven av: Gabriel

”Inte på den här korta banan.”

Flacka menade jag, inte korta.

Inlagd: 2010-12-16, 19:01
Skriven av: Gabriel

KOmmer det ngt tipp ?

Inlagd: 2010-12-16, 19:27
Skriven av: Markus

Dom fixade ju en trippel i Falun också så jag tror i alla fall att dom kommer att försöka. Enda chansen för spurtsvaga Johaug och Stiera är ju teamkörning andra halvan på loppet.
Björgen vet ju att hon kan spurta ner dom flesta så hon har ju inget att förlora oavsett upplägg. Så det gäller att bita sig fast i deras utbrytning och sedan spurta om ett. Både Kalla och Haag har ju bra spurt.

Inlagd: 2010-12-16, 19:49
Skriven av: nisse

Känns rätt meningslöst att spekulera i taktik i damlopp. Finns väl inget annat än full sula för brudarna.

Inlagd: 2010-12-16, 19:56
Skriven av: Sixten

Det trodde jag också fram till Kollen.
Där såg vi en väl förberedd taktik.
Björgen drog på lätta partier och Steira drog uppför och Johaug var släpvagn. Med två tripplar på dom senaste masstarterna tror du verkligen att dom inte ens försöker?

Inlagd: 2010-12-16, 20:02
Skriven av: nisse

Försöker och försöker. Det känns som att det skiljer sig så mycket bland damerna (kapacitetmässigt) att de kan gå på allt de orkar och då är det klart. Men du kan nog ha rätt i vad gäller kollen. Låter ju ändå som en rimlig taktik med tanke på deras kvaliteter. Jag tar tillbaka mitt uttalande lite grand. Men bara lite :)

Inlagd: 2010-12-16, 20:06
Skriven av: Sixten

Nisse, förra säsongen efter OS tror jag inte man ska dra för stora växlar på. Johaug som varit helt ur slag under hela säsongen kom plötsligt igång samtidigt som flera av de andra tjejerna i världseliten tappde allt vad form heter.

Jag tror inte att det blir någon norskt trippel i helgen.

Inlagd: 2010-12-16, 20:18
Skriven av: Gabriel

I och med att jag inte tror de svenska tjejerna är i form för att slåss i toppen så hoppas jag på ensamvargen och hårdingen Kowalczyk den här gången. Är less på norskt överst varenda gång och sist hade de t.o.m. två på pallen.

Inlagd: 2010-12-16, 21:14
Skriven av: Tobbe H

Är det bara jag som tycker att pengarna enbart ska betalas ut om en svensk lyckas slå en 100% frisk (ok, jag kan nöja mig med en 97%-ig frisk)Petter Northug? Kommer att kännas lite… Nja, fusk är väl inte ordet jag letar efter, bittert passar nog bättre in.

Inlagd: 2010-12-16, 21:20
Skriven av: LMG

LMG:

Om Northug är med till en spurt så är hanb ju i tillräckligt bra slag för att kunna dundra in en monsterspurt.

Dessutom har han ju själv sagt att han bara förlorade två träningsdagar efter Beitostölen, så han har mer eller mindre haft lika bra höst som de flesta andra, kanske till och med bättre.

Inlagd: 2010-12-16, 21:37
Skriven av: Sixten

[…] Som vanligt tippar ni pallen i både dam- och herrloppet. Vill ni diskutera val och annat kring tävlingen gör ni det i Inför La Clusaz-tråden. […]

Inlagd: 2010-12-16, 21:48
Skriven av: » La Clusaz-tipset! « Skidpepp

LMG, jag kan hålla med. Men samtidigt kan vi inte ändra reglerna. Blir han slagen på upploppet så blir han.

Inlagd: 2010-12-16, 21:52
Skriven av: Oskar

Sixten: Du har en poäng i vad du skriver, men efter helgen som var är jag inte övertygad om hans form. Visst, 15 km gick bra, men sprinten? Northugs ”spurt” i kvarten övertygade mig om att han har en bit kvar innan han är där han brukar/önskar vara.

Inlagd: 2010-12-16, 21:53
Skriven av: LMG

Oskar: Jag vet *suck* Jag kommer att betala mina 100 kr om någon lyckas. Men det hade känts bättre om ingen kunde komma i efterhand och säga att ”Det hade aldrig hänt om Northug hade varit frisk/i form”

Inlagd: 2010-12-16, 22:01
Skriven av: LMG

Jag kommer njuta varenda sekund som det tar att överföra de där 100 kronorna.

Men jag tror inte det blir av för jag tror att Hellner, Legkov, Vylegzhanin, Richardsson och Cologna är på en annan nivå än Petter just nu.

Fortfarande finns inga svar på vad som har hänt. Vi såg det i Aure, vi såg det i Beitostölen, vi såg det på sprinten i Davos. Något har hänt med Petter.

Inlagd: 2010-12-16, 22:26
Skriven av: Gabriel

Jeg ser på Kalla som den eneste reelle trusslen til Bjørgens 42. verdenscupseier. Henger Kalla på Bjørgen vet vi at hun har en god spurt. Håper derfor at Bjørgen venter minst en runde med å rykke, slik at Kalla blir sliten og stressa av å gå i feltet. Ikke at jeg er så voldsomt bekymret, men en eller annen gang må vel Marit også tape? Damene burde forresten gå 20 km, 15 km føles alt for kort.

Håper Frankrike får vist seg fram på herresiden, det fortjener de etter at de bidro stort til å gjøre femmila i kollen til tidenes mest spennende fellesstart. Hadde jo vært hyggelig hvis Northug viste litt form igjen også.

Inlagd: 2010-12-16, 22:49
Skriven av: Hanne

Tyskerne er fortsatt ikke helt frisk og/eller satser på Tour de Ski på hjemmebane. Axel Teichmann, Jens Filbrich, Franz Göring, Tom Reichel, Tobias Angerer og Nicole Fessel er alle ute på lørdag.

Jeg kan ellers tenke meg russerne prøver å sette fart for å bli kvitt Northug som ikke er i 100% form – og at det blir mye snakk om at det norske laget skal ”ofre seg” for å trekke Northug opp til feltet igjen hver gang han taper noen meter. Se her for en alternativ preview foran løpet http://whowins.worldofxc.com/index.php?raceid=8

Inlagd: 2010-12-17, 00:33
Skriven av: WorldofXC

Klart pengarna ska betalas ut om Northug förlorar spurten. Killen har ju själv sagt att han har full kontroll så då måste väl loppet betraktas som kanske inte riktigt ett barneskirenn men näst intill. Northuggroupiesarna hävdar ju att han enkelt vinner en spurt med bara en stav så då är väl en liten formsvacka en baggis för tröndern.

Inlagd: 2010-12-17, 08:22
Skriven av: Tobbe H

Northug sliter med tekniken:
http://www.nrksport.no/langrenn/1.7428774

Öh, är detta en nyhet? Har alltid tyckt att Petter åkt som en kratta. Visst, han är snabb, stark och explosiv. Men någon perfekt teknik har han väl aldrig haft.

Inlagd: 2010-12-17, 08:28
Skriven av: Frans

Han har haft en fantastisk teknik i spurter, en förmåga att verkligen få all energi att gå i rätt riktning. I Davos såg han dock ut att få kämpa med att få ut något av allt det jobb han lade ner. Guppade mer upp och ner med kroppen än vanligt.

Inlagd: 2010-12-17, 09:08
Skriven av: Anders

La Clusaz känns lite som ett ödeslopp för Södergren. Så är det ju förstås inte – det är långt kvar till VM ännu – men det borde va läge för ett litet fall framåt nu. Loppet går ju i masstart, vilket brukar passa södergren bra, och han kan kanske behöva lite hjälp av andra för att hålla trycket uppe. Att det är lite längre, 30 km, skadar ju inte direkt heller och han har låtit ana via sin hemsida att han satsar på god form till den här helgen. Dessutom var det i La Clusaz som han gjorde sin sköna comeback för två år sedan så jag hoppas verkligen på ett steg i rätt riktning.

Inlagd: 2010-12-17, 11:10
Skriven av: Manne

Freeman verkar vara en riktig hjälte:
http://fasterskier.com/2010/12/with-help-from-caldwell-freeman-chases-down-a-dose/

Låååång artikel om hans diabetesproblem.

Inlagd: 2010-12-17, 11:33
Skriven av: Skidjan

Man borde väl ha testat Jönsson denna gång!?
MAts fick ju chansen förra gången och då var ju Emil bättre på sin första sträcka.
Emil är ju dunderform, och bra taktiåkare. Hade inte släppt en sekund
till täten. Så det så ;)

Inlagd: 2010-12-17, 11:34
Skriven av: Guten

Släpp det att Jönsson inte kör stafetten. Jag tror att han själv inte vill köra för att det stör hans egna uppladdning, det har han ju sagt flera gånger.
Förbundskaptenerna vill inte favorisera någon i media och säger därför att de tagit ut Mats istället för Emil.
Det är värre att Johan Olsson inte kör.

Inlagd: 2010-12-17, 11:36
Skriven av: Joel Burman

Det svenska herrstafettlaget känns stabilare än någonsin. Nu har vi Jönsson och Larsson som kan ta en stabil klassisk sträcka. Vi har Olsson och Richardsson som båda kan ta en klassisk ELLER en fristilssträcka och göra det i världsklass. Vi har Hellner och vi har Södergren. Det ser ljust ut inför VM. Den enda som absolut inte får bli sjuk är Hellner.

Inlagd: 2010-12-17, 11:43
Skriven av: Gabriel

Fast stommen består i 6 åkare. Tänk om två blir sjuka då är det helt upp till dagsform. Du har helt rätt att vi är körda utan Hellner så an är klart viktigast men jag tror fortfarande att det blir tufft att vinna iår igen. Mycket handlar om att hänga av Norge tidigit som ifjol eller Lahti -03 (Det gick åt helvete jag vet men tror inte Hellner går på samma mina).

Inlagd: 2010-12-17, 11:51
Skriven av: Joel Burman

Känns som ett bra val att man tog ut Mats, alltså i jämförelse med att ha Jens på första. För Jens bör rimligen släppa en bit på förstasträckan och då kan stafetten bli lite bortkastad för de övriga. Jag menar, för man ska kunna se var Södergren står måste han ju få gå ut med dom bästa.

Nu är dock även Mats Larsson ett rätt svajigt kort. Han har förstås en enormt hög kapacitet, men det är fortfarande så att han blandar och ger. I Kuusamo gick han inget vidare och inte i Davos heller. Vi får se, han kan lika gärna släppa en minut som att vinna sin sträcka.

Inlagd: 2010-12-17, 11:52
Skriven av: Manne

http://www.langrenn.com/stengte-loeyper-hele-jula.4863170-1743.html

Ingen fordel Marit Björgen!

Inlagd: 2010-12-17, 12:00
Skriven av: tolsrav

Det var väl länge sedan vi hade 6 dugliga stafettåkare. Tänk att nu faller inte laget bara för att en blir sjuk. Kan nog bli kul i Kollen!

Inlagd: 2010-12-17, 12:00
Skriven av: Oskar

Oskar, sant tror iof att ett bortfall på Hellner gör oss rätt försvagade.

Inlagd: 2010-12-17, 12:12
Skriven av: Joel Burman

Joel,

Det är samma för alla länder. Om Vylegzhanin eller Legkov blir sjuka för Ryssland, om Northug blir sjuk för Norge, om Cologna blir sjuk för Schweiz.

Alla lag är beroende av sin bästa åkare för att ha en chans just nu. Som jag ser det så har Sverige den bästa stafettruppen i världen just nu.

Inlagd: 2010-12-17, 12:52
Skriven av: Gabriel

Jag tänkte just skriva att det är ett grymt viktigt lopp för Mathias Fredriksson på söndag, det klassiska i Savalen. För säkerhetsskull gick jag dock in på karlns hemsida först… och som jag befarade – han är krasslig igen.

Inlagd: 2010-12-17, 13:14
Skriven av: Manne

Att Johan Olsson inte kan köra denna stafetten kvittar väl egentligen. Han är ju given om han är i form, vilket han med största sannolikhet är på VM. Han hade nog själv hellre varit frisk i Davos än denna helg. Nu laddar han för Tour de Ski gissar jag…

Inlagd: 2010-12-17, 13:19
Skriven av: JA

Jag trodde Olsson skulle hoppa touren. Det har jag fått om bakfoten alltså?

Inlagd: 2010-12-17, 13:44
Skriven av: Manne

Manne: Olsson satsar hårt på touren – länk

Inlagd: 2010-12-17, 14:20
Skriven av: Jörgen

Gabriel: Det är sant. Jag har bara alltför många plågsamma minnen av åkare som tappar form eller blir sjuka i samband med mästerskap Lex Hinken.

Men du har helt rätt vi har den största bredden på herrsidan. Kan däremot förvånas att våra bästa åkare delar rum på tävlingar. Borde man inte låta Haag, Kalla, Hellner, Olsson (Richardsson i nuläget) får egna rum så man minimerar sjukdomsrisken. Kan ju inte vara så mycket dyrare med 4 singelrum istället för 2 dubbelrum.

Inlagd: 2010-12-17, 14:27
Skriven av: Joel Burman

Det här med sjukdomar och skidåkare kan man ju diskutera in i absurdum (som jag ägnat mig åt) men det finns ju annan viktig aspekt med att de bor tillsammans och det är lagandan. Att de knyter starka band till varandra och därigenom lyfter varandra. Det är ju något nytt i svensk skidåkning.

Sen verkar de ha en väldigt platt hierarki. Alla verkar känna att de är precis lika viktiga och lika mycket värda. Det finns inga självklara stjärnor. Det är mycket bra.

Inlagd: 2010-12-17, 14:43
Skriven av: Gabriel

Tills de smittar varann. Jag förstår också att lagandan är jätteviktig men spelar det verkligen någon roll om man sover ensam eller inte?

Inlagd: 2010-12-17, 14:53
Skriven av: Joel Burman

Det har kommit mer snö i La Clusaz nu och man skulle kunna köra längre en slinga än 2,5:an. Men TV kameraplatserna är bestämda så det går tydligen inte att köra den längre slingan iallafall…. suck.

Inlagd: 2010-12-17, 16:41
Skriven av: Frans

Northug er offensiv i hvertfall, han har ikke tenkt å gi Hellner sine 100 kr

http://www.nrksport.no/langrenn/1.7430477

Inlagd: 2010-12-17, 17:01
Skriven av: Hanne

Ja Petter kan ju snacka bäst han vill om Södergren och Hellner. Han borde nog istället fundera på hur i all världen han ska lyckas följa med om Legkov kör som han gjorde i Kuusamo.

Inlagd: 2010-12-17, 17:29
Skriven av: Gabriel

Ja han är offensiv Northug. Vi får se vad han levererar i morgon. Jag är då beredd med mina100kr men tror inte det blir utbetalning i morgon, han är nog inte med till spurten.

Inlagd: 2010-12-17, 17:39
Skriven av: nisse

Märkligt att tidningarna kallar det för ordkrig när det bara är en sida som konstant drygar sig.

En sida beter sig som folk och en sida bombarderar arroganta, krystade one-liners.

Inlagd: 2010-12-17, 19:52
Skriven av: Sixten

Där sa du en sanningens ord Sixten.

Jag tror det är mer så här:

Northug vs de svenska kvällstidningarna.

Inlagd: 2010-12-17, 20:06
Skriven av: Oskar

Om jag inte uppfattat fel kan belöningen falla ut om en avhängd och trött Petter Northug kommer in på upploppet samtidigt som en pigg svensk och sen förlorar spurten.

Om Hellner också är avhängd men före kanske han inväntar norrbaggen, det ger mera stålar att slå honom än att slåss om exempelvis en femteplats…

Inlagd: 2010-12-17, 20:22
Skriven av: Jörgen

Det gäller enbart om segern.

Inlagd: 2010-12-17, 20:25
Skriven av: Oskar

Ha ha. Bra den linken der Hanne. Northugs utspill gagner jo virkelig langrennssporten. Uten Northug hadde det nok bare vært halvparten så mange artikler om langrenn i expressen.se og aftonbladet.se.

Bare den mannen åpner kjeften så finner kveldsavisene i sverige frem krigstypene:

”HATATTACK”
”SKIDSTJÄRNANS NYA HÅN”

Mannen er elsket og hatet, og en dag vil han helt sikkert bli slått i en spurt. Kanskje av en svenske, og tenk deg hva ville bety for skiinteressen i vårt kjære naboland.

Forresten synes jeg at en annen av våre skistjerner – Emil H Svendsen – er enda drøyere enn Northug i sine uttalelser.

Inlagd: 2010-12-17, 20:33
Skriven av: Tor

Fredrik Karlsson till skidsport.com:

”Mitt mål med den här säsongen är att ta världscuppoäng och nu har jag chansen! Jag tror att den gemensamma starten kan gynna mig eftersom jag är en bra ”hängåkare”. Taktiken för min del kommer att bli offensiv. Jag kommer försöka leta mig fram till en god position och sedan försöka gå med så länge det bara går. Jag åkte U-23 VM på hög höjd för några år sedan och gjorde då två riktiga topp lopp, så det ska inte vara några problem med höjden heller.”

Inlagd: 2010-12-17, 20:37
Skriven av: Oskar

Oskar: förstår men kanske bra att förtydliga det för nu står det (i Facebook):

”Alla medlemmar i gruppen skänker 100 kr till den svensk som lyckas spurta ner Petter Northug i en distanstävling där båda åkarna har samma förutsättningar när de närmar sig upploppet.”

Står inget om att det gäller enbart segern?

Inlagd: 2010-12-17, 20:46
Skriven av: Jörgen

jörgen,

greia er vel at svensken som slår Northug (hvis en svenske noen gang gjør det da) gjør det i en spurt Northug faktisk bryr seg om. Han har jo en tendens til å ikke prøve hvis han ikke kan vinne. Muligens ikke Northugs beste egenskap.

Tror ikke pengene ville betydd så mye for Södergren hvis han hadde fått de etter jaktstarten i OL, han tok vel Northug på slutten der? Jeg kan ikke si jeg er sikker, har tatt opp de fleste store løpene, men akkurat det ble mystisk nok slettet…

Inlagd: 2010-12-17, 21:05
Skriven av: Hanne

Jag tror att mosvikingen
är i form imorr´n. WC utan Petter är inte kul. Hoppas att han kan hängåka och sen knäcka alla i spurten.

Inlagd: 2010-12-17, 21:43
Skriven av: Michael

Frågan är i vilken form Petter är just nu, han har inte visat storform hittills. Om Legkov, Hellner och Cologna hjälps åt att hålla tempot uppe är de ensamma när det är dags för spurt. Ev är Bauer med också men det får vi se… Det ska bli spännande att se morgondagens lopp.

Inlagd: 2010-12-17, 21:49
Skriven av: Jörgen

Ingen i denne verden er uovervinnelig, sett bort i fra James Bond da……………..

Inlagd: 2010-12-17, 22:29
Skriven av: tolsrav

Jörgen, kolla under förtydligande av regler i facebookgruppen.

Inlagd: 2010-12-17, 23:06
Skriven av: Oskar

Petter missa väl i intervjun att han förlora spurten i davos sprinten mot Markus? eller han fega kanske lite ur innan spurten…

Inlagd: 2010-12-18, 10:29
Skriven av: jossa

Är det några konstiga regler idag? 17 skidbyten, 13 spurtpriser och möjlighet att åka lift i backarna?

Inlagd: 2010-12-18, 10:50
Skriven av: JonasE

Jonas,

Det kan du ge dig på. Skidbyten och bonussekunder en masse!

Snubblhumor utlovas. 100 pers som snubblar runt, runt på en 2,5 km-slinga. Kul skidtävling. Not.

Inlagd: 2010-12-18, 10:53
Skriven av: Gabriel

Jossa: Petter är faktiskt en grym retoriker, speciellt eftersom reportrarna aldrig ifrågasätter honom eller kör följdfrågor. Ex. hade det ju varit på sin plats att ta upp att han åkte ut i kvarten i davos mot både Jönsson och Hellner.
Sen när SVT (i morse) säger att Hellner ligger lågt i kriget mot Northug är ju rena överdriften. De enda som hetsar på den här debatten är ju svenska medier och Northug, svenska åkarna låter sina resultat tala för sig själva istället både när de åker bra och när de åker dåligt.

Inlagd: 2010-12-18, 11:10
Skriven av: Joel Burman

Der var aftonbladet på plass med ”Northugs nya hån mot svenska stjärnan”. He he.

Inlagd: 2010-12-18, 11:28
Skriven av: Tor

Det blir lite löjligt när Petter inte har presterat något överhuvudtaget sedan i våras. I söndags åkte han på rådäng av Hellner i en sprint. Hellner skulle ju naturligtvis kunna håna Petter hur mycket som helst för det, men det gör han inte. Det intresserar honom inte. Jag tror inte Petters utspel rör honom i ryggen det minsta. Jag tror inte ens han vet om de flesta utspel som baggen kommer med.

Inlagd: 2010-12-18, 11:34
Skriven av: Gabriel

Skulle tro att det är tillåtet med 3 skidbyten idag. Nån som har någon annan info.

Inlagd: 2010-12-18, 11:57
Skriven av: Martin V

Har inte sett nån info om skidbyten, men bonuspoäng finns på varv 2 & 4 för damerna och varv 3,6,9,12 för herrarna. Max VC poäng är 130 för damerna och 160 för herrarna.

Inlagd: 2010-12-18, 12:05
Skriven av: Frans

Om man går tillbaka till 30 km i OS så har jag funderat på om Petter råkade ut för något den sista km in mot mål. Kollade på loppet på you tube häromdagen (där finns hela loppet utan tv-kommentatorer så man hör tydligare vad ledarna längs med spåret skriker) och vid det omdiskuterade stavbrottet så tappar Petter inte speciellt mycket, 10 mtr borde han kunna ta igen rätt snabbt kan man tycka, och det påtalar även i norsk ledare… Innan sista långa uppförsstigningen så är avståndet intakt men sedan flyttas tv-kamerorna mot täten. Någonstans där måste det hända något med Petter för i mål är han ju sjukt långt efter, typ 10-11 och till och med Södergren hann passera honom. Trillade han eller stannade han, gjorde han en Brink i backen eller stannade han rent av och pissade? Det har mig veterligen aldrig diskuterats.

Inlagd: 2010-12-18, 12:14
Skriven av: rs

Frans>> Varv 12??? Är inte det det sista varvet? Heja Ferry!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inlagd: 2010-12-18, 12:18
Skriven av: JonasE

Petter tappa inte mkt på stavbrottet i OS hade.. känns som Petter bara gav upp mot slutet…

Inlagd: 2010-12-18, 12:21
Skriven av: jossa

JonasE>> Det är precis i början på varv 12; vid 28,75 km.

Inlagd: 2010-12-18, 12:31
Skriven av: Frans

Frans: Kollade i mediakitet och där står det att i lopp upp till 30 km är det tillåtet med 3 skidbyten i lopp upp till 50 km är det 4 byten som gäller. Lite svårtolkat så vi får väl se.

Inlagd: 2010-12-18, 12:49
Skriven av: Martin V

Det är skidbyten idag. 25 stycken var. Man får även byta till skridskor om man vill, men bara 3,5 gånger av dessa 25. Men då måste man först ha orsakat en massvurpa och trampat av 20 stavar.

Nytt för idag är även att man kör omvänt, alltså den som kommer sist vinner. Det gäller alltså att åka så långsamt som det bara går. Northug ska göra ett omvänt Northugryck och sänka farten i spurten mer än någon annan.

Inlagd: 2010-12-18, 12:54
Skriven av: Gabriel

Marit har jo ekstreme ski, Steiras er dårligere, og Kowalczyk dårligere enn det igjen, lover bra. Super hyggelig at Steira er så bra.

Hva skjedde med Johaug egentlig, noen som så? Hun går jo oppover nå.

Inlagd: 2010-12-18, 13:31
Skriven av: Hanne

DÅLIGT GLID IDAG IGEN! FÖRBANNAT!

Starkt av Haag! Krossar uppför. Dags för krismöte i vallateamet?

Inlagd: 2010-12-18, 13:47
Skriven av: Skidjan

Gäääääsp.

Nu går jag och gör kaffe.

Inlagd: 2010-12-18, 13:50
Skriven av: Gabriel

Har inte svenskarna haft sämre glid hela säsongen, iaf upplevs det så framför tv:n.

Inlagd: 2010-12-18, 13:50
Skriven av: swestam

Varför måste Anna Haag ligga å dra hela tiden…

Inlagd: 2010-12-18, 13:51
Skriven av: jossa

Katastrofe dårlig produksjon. Og Haag har som det sies elendig glid, stakkars hun sliter litt nå.

Inlagd: 2010-12-18, 13:53
Skriven av: Hanne

Styrka i norska damlaget..

1,3,7 och typ 9,10,12 ehehhee, och så har de Marte Elden därhemma.

Om ni får ha två lag i damstafetten i VM så kan ni ta guld och silver ;)

Inköpslista till svenska vallarna:
– Vad-nu-än-Norrmännen har under planken
– Fluorpulver i 10kg säck

Slump att det är Perry (?) Olsson har vallat åt Kowalczyk (bevisligen bra glid) och vallar åt norskorna?

Inlagd: 2010-12-18, 14:04
Skriven av: Skidjan

Vi kanske måste skaffa ett vallaflygplan istället för en vallabuss. Det är nog där det fallerar.

Herrarna hade ju katastrofskidor förra veckan. Det känns ju inte omöjligt att det kommer upprepa sig idag.

Inlagd: 2010-12-18, 14:06
Skriven av: Gabriel

Man såg ju vad som skulle hända efter ett verv! Damtävlingar är inte tillräkligt jämna !

Inlagd: 2010-12-18, 14:07
Skriven av: Markus

Förbannat att vi har så dåliga skidor.
Sämre än Italien,Polen och Norge så har det varit hela säsongen. Haag hade lätt varit fyramed bra skidor.

Inlagd: 2010-12-18, 14:10
Skriven av: nisse

Og vi skylder på ski igjen, dere svensker dere svensker…

Inlagd: 2010-12-18, 14:12
Skriven av: Neithiri

Neithiri, Anna hade inte vunnit om hon hade haft bättre glid men möjligtvis blivit fyra. Vi måste väl ändå få kunna konstatera att svenskorna hade sämre glid utan att vi skyller allt på det.

Inlagd: 2010-12-18, 14:15
Skriven av: swestam

Dessutom synd vi inte körde med bästa laget idag.

Inlagd: 2010-12-18, 14:17
Skriven av: swestam

I dag hadde vel Haag dårlig glid, men hun gikk jo veldig dårlig taktisk også. Hun kunne fint blitt fire med de skiene også, tåpelig å dra hele tiden. Særlig når man vet man blir glidd inn i nedoverbakkene

Inlagd: 2010-12-18, 14:20
Skriven av: Hanne

Kul att ”Dagsländan” fortsätter att imponera! Men vad är det med Kalla och masstart – märkligt det där.

Inlagd: 2010-12-18, 14:21
Skriven av: Martin V

Kalla hade ju uselt glid, tappade flera meter redan i första utförslöpan. Haag hade inte dåligt glid, men inte bra heller. Björgen hade igen överlägset bäst glid. I sprinten i Davos gled hon, liksom idag, ifrån de övriga utför trots att hon låg först. Skidorna är nog ännu en orsak till Björgens överlägsenhet denna säsong.

Inlagd: 2010-12-18, 14:22
Skriven av: Frans

Swestam,
Hadde Anna vært smart så hadde hun lagt seg litt bak på flatene, slik hun gikk i dag kan hun takke seg selv for at hun ble banket av de hun gikk sammen med, dette hadde lite med glid å gjøre…

Inlagd: 2010-12-18, 14:23
Skriven av: Neithiri

Haag var tvungen att ligga först på platten och i backarna eftsom italienskorna gled ifrån henne utför. Det var det enda sättet att hålla kontakt. Då hade hon några intjänade meter när utförskörningarna började. Tyvärr kostade det för mycket i slutändan.

Inlagd: 2010-12-18, 14:25
Skriven av: Gabriel

Neithiri: och därför får vi inte konstatera att hon hade sämre glid? Ingen idé att tjafsa med dig, leder inte någonstans.

Inlagd: 2010-12-18, 14:27
Skriven av: swestam

Nisse – inte har svenskarna alltid haft sämre skidor än de andra den här säsongen. Emil hade ju helt sjuka skidor i Davossprinten. Anna hade sämre glid i hög fart idag men de verkade gå bättre i lågfart (uppför). Håller även med om att hon själv åkte bort chansen till 4e platsen

Inlagd: 2010-12-18, 14:29
Skriven av: Allan Vallan

Gabriel, nå tror jeg du tar feil. Hadde hun ligget bak på bakketoppen kunne hun ha nytt godt av å ligge i ”dragsuget”. Hun hadde aldri tapt mer enn 10 meter i bakkene da, og det kunne hun lett tatt i begynnelsen av neste bakke. Tror ikke glid forskjellen Follis/Longa og Haag, var så mye større enn den mellom Bjørgen og Kowalczyk.

Inlagd: 2010-12-18, 14:30
Skriven av: Hanne

swestam,
Anna skulle være tøff jente, ligge i front å dra og alt det der, vel, det er ikke lurt i en fellesstart og i en løype som dette, hun må bruke skallen, la de andre hun går sammen med også gjøre jobben, men dessverre for dere så er ikke Anna smart, jeg tror ikke noe på at hun hadde så mye dårligere glid enn de andre…

Inlagd: 2010-12-18, 14:31
Skriven av: Neithiri

Gabriel: Hon jaga ju ifatt italienskorna på de varvet hon jaga ifatt dom märkte man då inte att hon tappa utför åkte ifrån finskan å norskan så inte tycker jag hon hade jätte dåliga skidor,,,

Inlagd: 2010-12-18, 14:43
Skriven av: jossa

Väntad prispall, för att inte säga mycket väntad. Damloppen börjar banne mig bli tristare än masstartloppen för herrarna. Nu kan man nog slå fast att den unga finskan Lahtenmäki har etablerat sig bland seniorerna, hon har faktiskt nu passerat den jämngamle norskan Flugstad-Östberg som var så dominant som junior. Haag och Rydkvist bra, Kalla som vanligt inte bra i masstart men är troligen inte alls i form.

Inlagd: 2010-12-18, 14:43
Skriven av: Tobbe H

Vallning ingår i sporten, vi har för tusan en hel vallabuss. Inte mycket att snacka om.

Inlagd: 2010-12-18, 14:46
Skriven av: Tobbe H

Haag skylder ikke på skiene, men på sin egen evne til å gå bedre over ”krønet”. Der steg hun mange hakk i mine øyne..

Inlagd: 2010-12-18, 15:08
Skriven av: Hanne

Nisse:Bara för att Kalla såg ut att ha dåliga skidor så behövar ju inte dom andra ha de Rydqvist gjorde ju ett jätte bra lopp igen kan ju inte haft dåliga skidor eller? Haag hade nog haft svårt att åka ifrån Follis så fyra hade hon inte lätt blivit Follis hade ju en del otur åxå..

Inlagd: 2010-12-18, 15:16
Skriven av: jossa

Fantastisk – först efter 5 minuter märker Hård-Blomman att Hellner måste vurpat eller brutit en stav i starten. De är verkligen vakna idag :)

Inlagd: 2010-12-18, 15:23
Skriven av: Allan Vallan

Södergren er en helt, elsker at han går på alene i front.

Inlagd: 2010-12-18, 15:33
Skriven av: Hanne

Ja Sødergren er en fantastisk idrettsutøver. Men resten av feltet har dessverre for stor respekt for hans kapasitet til at de vil gi ham stor nok luke.

Inlagd: 2010-12-18, 15:36
Skriven av: Tor

ajaj ser inte bra ut för Hellner tycker jag..Södergren borde kanske sparat sig lite in i loppet

Inlagd: 2010-12-18, 15:42
Skriven av: jossa

Hoppas Bauer o Legkov kör som fan nu. Då kan det ju bli en kul masstart för en gång skull

Inlagd: 2010-12-18, 15:44
Skriven av: Allan Vallan

Hur går det för den stora stjärnan PN?

Inlagd: 2010-12-18, 16:01
Skriven av: Gunnar Kar

VAfan jag vill inte se simning

Inlagd: 2010-12-18, 16:03
Skriven av: Oskar

Vafasen är det här. Simning just när Rickardsson verkar gå upp i spets

Inlagd: 2010-12-18, 16:03
Skriven av: Jon

ja otroligt å ändå inget simlopp just nu…men herregud vad gör Rickardsson tror inte på att ligga å dra massa i onödan

Inlagd: 2010-12-18, 16:04
Skriven av: jossa

Rikardsson og Legkov har 7-8 sekunder nå.

Inlagd: 2010-12-18, 16:05
Skriven av: Tor

Har dom slutat sända skidorna

Inlagd: 2010-12-18, 16:05
Skriven av: Gunnar Kar

Vylegzhanin gjør alt han kan for å sabotere for Legkov.. Håpløst dårlig lagtaktikk

Inlagd: 2010-12-18, 16:07
Skriven av: Hanne

Norges herrar gör ett bra lopp, Gjerdalen och Eilifssen är med bättre än tidigare

Inlagd: 2010-12-18, 16:11
Skriven av: Jon

JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Inlagd: 2010-12-18, 16:34
Skriven av: JonasE

Oj! Den där spurtförlusten tror jag kan vara viktig inför VM och Hellner… Han är inte oslagbar alltså?

Inlagd: 2010-12-18, 16:35
Skriven av: Kocken

Vylegzhanin, vilken kille:) Fast jag hade honom 3 och Legkov 1.

Inlagd: 2010-12-18, 16:35
Skriven av: Anna

WOHO! Det blir rysk champagne!

Inlagd: 2010-12-18, 16:39
Skriven av: Skidjan

Yiiiiiiihaaaaa – Vylegzhanin!!
Vilken kille

Kul för skidsporten att Södergren och Northug är tillbaks på allvar.
Sen kan jag inte fatta att de starka åkare som tidvis var loss växeldrar systematiskt istället för att tjafsa om vem som ska dra och därmed låter åkare som Petter vara med till slutet. Masstart är ju mer socialpsykologi än skidåkning…

Inlagd: 2010-12-18, 16:41
Skriven av: Allan Vallan

Det var et sjokk.. men Petter er i alle fall på tur tilbake, og det ser ikke ut som om han har gått på en Elofsson eller Hattestad.

Inlagd: 2010-12-18, 16:42
Skriven av: Tor

Jag tycker inte att Petter kan skylla på så mycket. Korridoren var tillräckligt bred och det som avgjorde var Petters otroligt dåliga teknik på upploppet. Jonas Karlsson åker betydligt snyggare.

Inlagd: 2010-12-18, 16:43
Skriven av: Jon

Jag är också så glad för Northug och Södergren. Kul också att se Sedov. Vilken frisk fläkt. Detta var kul.

Inlagd: 2010-12-18, 16:44
Skriven av: Anna

Håller för övrigt med Allan Vallan. Vad håller de som går loss på med? De måste ju fortsätta köra och samarbeta

Inlagd: 2010-12-18, 16:44
Skriven av: Jon

Tor: Petter visar att han är övermänsklig på masstarter.

Men fan så många dåligt genomförda utbrytningar det var – vad sysslade Bauer med? Varför gjorde Bauer inte ett (1) stort ryck näst sista eller sista varvet? Gäller för Södergren, Danielsson och andra som slösade krafter.

Cologna var superstark när han hämtade in en utbrytning, han borde bränt sitt krut på nåt annat ställe..

Inlagd: 2010-12-18, 16:45
Skriven av: Skidjan

Tolsrav: Nå er Petter på gang. God innsats av andre nordmenn. Flott av Sødergren også. Han blir farlig på fem-mila i VM

Inlagd: 2010-12-18, 16:49
Skriven av: Jomar Blekkås

Er det noen som fortjener og ta Northug i spurten er det vel Vylegzhanin, han har jo mistet to nesten sikre seiere til Petter på oppløpet.

Lurer på om Petter snakker med media i dag?

Inlagd: 2010-12-18, 16:58
Skriven av: Hanne

Det är ju svårt att klaga på ryssarnas taktik när dom är etta och trea. Men att Legkov ligger i tvåmannautbrytningar och Vylegzhanin är den som drar upp klungan känns ju inte helt klockrent.

Södergrens utbrytning kanske inte var optimal för slutresultatet, men jag tror han kände sig tvungen att testa formen lite. Sen tycker jag det är bättre när han gör utbrytningar än när han ligger och drar klungan som han gjort förr.

Inlagd: 2010-12-18, 16:59
Skriven av: Manne

Riktigt vasst av Petter, han är tillbaks, säkert skönt att slippa snacket om spurten. Men jag tycker man gav honom ett perfekt lopp. Som mest var han väl 25 sekunder efter. De andra vet ju att han vinner 9 lopp 10 om han är med till spurten varför inte då hjälpas åt när han är så pass långt efter.

Inlagd: 2010-12-18, 17:00
Skriven av: Martin V

Moralisk vinnare, om det finns någon sådan, var Legkov. Det var han som gjorde loppet. Mycket överraskande att Anders blev bäste svensk, det svänger snabbt. Dåligt av Hård och Blomkvist att missa att Hellner rasade genom fältet i början, i stället så rabblade dom en massa sidoinformation som är helt ointressant i ett sånt läge. Har dom börjat som Karlsson helt plötsligt, som är expert på att missa det som händer i bild.
Ryssland är min favorit till stafettguldet i VM, bara formen står sig.
Till och med herrarnas masstartlopp är nu betydligt intressantare än damloppen.

Inlagd: 2010-12-18, 17:11
Skriven av: Tobbe H

Har Sverige någonsin presterat bra i La Clusaz?

Inlagd: 2010-12-18, 17:12
Skriven av: nisse

nisse:
Svenskar vill åka skidor i skogen och inte på lägdor. En gammal sanning.

Inlagd: 2010-12-18, 17:23
Skriven av: Tobbe H

Martin V:
Jag tycker inte Northug är tillbaka förrän han åter vinner i sin specialgren spurten. Förlorar tvärtom mot en kille som hade gjort massor av jobb under loppet.

Inlagd: 2010-12-18, 17:28
Skriven av: Tobbe H

Stafett imorgon. Tippar hur lagen ställer upp och i vilken ordning de placerar sig.

Norge: Jacobsen-Johaug-Steira-Bjögren
Sverige: Lindborg-Haag-Rydqvist-Kalla
Finland: Lahteenmaki-Saarinen-Sarasoja-Roponen
Italien: Confortola-Longa-Rupil-Follis
Tyskland: Böhler-Zeller-Herrmann-Fessel
Ryssland: Ivanova-Nikolaeva-Tchekaleva-Mikailova
Norge2: Skofterud-Östberg-Kristoffersen-???

Ryssland: Sedov-Legkov-Chernousov-Vylegzhanin
Norge: Rönning-Johnsrud-Gjerdalen-Northug
Sverige: Larsson-Rickardsson-Södergren-Hellner
Schweiz: Livers-Cologna-Fischer-Perl
Tjeckien: Jaks-Bauer-Magal-Koukal
Finland: Heikinen-Jauhojärvi-Lallukka-Nousiainen
Norge2: Röthe-Jespersen-Eilifsen-Eliassen
Frankrike: Perrillat-Gaillard-Dufourd-Manificat
Kanada: Grey-Harwery-Babikov-Kershaw
Italien: Checchi-DiCenta-Moriggl-Cottrer
Kazakstan: Cherepanov-Poltoranin-Velichko-Chebotko

Inlagd: 2010-12-18, 17:41
Skriven av: JonasE

En stark comeback av Northug idag, såg att han låg på en 52:e-plats i början av loppet men likaväl var han med därframme när det var dags för målgången…

Håller med vad andra skrivit, Bauer, Legkov och Cologna såg ut att ha kontroll i mitten av loppet men samarbetade inte. Hade de samarbetat hade de kunnat rycka ifrån resten av fältet på riktigt.

Varför Södergren och Rickardsson gjorde sina utbrytningar står skrivet i stjärnorna. De borde ha sparat sina krafter istället.

Hellner är inte i form?

Inlagd: 2010-12-18, 17:57
Skriven av: Jörgen

Ibland undrar man om löparna vill vinna över huvud taget. Att Maxim lyckades spöa Northug nu är skitsamma, för säg 29 gånger av 30 vinner Northug om han är med. Idag hade man kunnat haka av honom ganska enkelt. Istället ödslar man krafter på orytmisk åkning som vid exempelvis spurtpriserna.

Inlagd: 2010-12-18, 18:29
Skriven av: Sixten

Så här förklarar Northug att han förloade spurten för NRK: – Jeg følte taktikken funka, men det er ikke en spurt, for jeg gikk jo uti løssnøen, sier Northug til NRK.

Lofshus är inte heller nöjd: ”Etter rennet dro landslagssjef Vidar Løfshus med seg renndirektør Jürg Capol i FIS til oppløpet, og viste Capol hvor dårlige han mente det innerste sporet var preparert”

;)

Inlagd: 2010-12-18, 19:07
Skriven av: Martin V

Kan man vinna spurter utan truga kan man väl göra det i lössnö också? Vyleg vann välförtjänt!

Inlagd: 2010-12-18, 19:13
Skriven av: Sixten

”Han der”? Är det för hövligt för Northug att benämna folk med sitt namn?

Inlagd: 2010-12-18, 19:16
Skriven av: Sixten

Det stora provet för Northug blir TdS.
Som sagt ett bra lopp är inget bevis på att han är tillbaka på topp. Vi får se i stafetten imorgon om han verkar blek. För i dag fick han ju ett lopp precis som han ville med en positiv trend och ändå räckte det inte hela vägen. Det gamle Northug hade aldrig förlorat dagens lopp.

Inlagd: 2010-12-18, 19:27
Skriven av: nisse

Er Petter Northug Overtrenat? Nei! Er petter Northug i form? Nei! Kommer Petter Northug i form når det virkelig gjelder? Ja………………………….

Inlagd: 2010-12-18, 19:36
Skriven av: tolsrav

Martin V skrev, ”Lofshus är inte heller nöjd: “Etter rennet dro landslagssjef Vidar Løfshus med seg renndirektør Jürg Capol i FIS til oppløpet, og viste Capol hvor dårlige han mente det innerste sporet var preparert”

Dette er forsåvidt greit, men hvorfor i svarte helvete klager de ikke på slikt FØR løpet er i gang? De kunne vel gått gjennom banen å sjekket at alt var i orden og da sett at oppløpet burde prepareres bedre i alle sporene, det å komme i ettertid å klage blir for dumt. Men selvsagt, hadde Petter hatt like gode forhold i sitt spor som det russerne hadde så hadde han såklart vunnet…

Inlagd: 2010-12-18, 19:47
Skriven av: Neithiri

”Kommer Petter Northug i form når det virkelig gjelder? Ja………………………….” Kanske? ;)

Är ju bevisligen farlig när han är i hyfsad form också. Om man är lite ur form, som Hellner, så åker man som en sten genom fältet.

Kanske Capol tillsammans med Löfshus ska införa en speciell spurtkorridor för Northug? I de andra slängs det grus och norsk tjockolja medan Petter kan spurta på ren fluorpulver ;)

Inlagd: 2010-12-18, 21:40
Skriven av: Skidjan

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values