”För OS-guldet, en efterlängtad bragd, byggd av fulländat taktiskt lagarbete och segervilja”

YES! Stafettlaget tog hem bragdguldet!!! SvD avslöjade för en stund sedan att våra allra härligaste skidherrar Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren och Marcus Hellner tog hem bragdguldet!

Segerloppet genom de fyra bragdkillarna sträcka för sträcka från SvD. Richardsson (Rickardsson?? Alla stavar olika) inleder:
”Första varvet handlade om att hålla sig passiv och låta andra dra, så första varvet var ganska lugnt. Sedan körde jag på mer på andra varvet då det var mer uppkört i spåren. Jag hade även väldigt bra skidor så det var bara att kämpa på och ge ett bra utgångsläge till Johan. Men det var nära att jag vurpade i några kurvor, det var smålurigt i spåren och det var några som ramlade och på håret att det hände mig också, men jag klarade det.”

Johan Olsson:
”Jag var fruktansvärt nervös, och då är det bra att ha rutin innan start, så att man vet vad man ska göra för att hantera sin nervositet. Det som gjorde mig nervös var att det var så mycket snö som föll ner, jag visste inte hur skidorna skulle fungera när jag väl stack ut. Jag minns att Hjelmeset åkte mycket på mina skidor, då vände jag mig om och sa till honom att sluta störa, när han slutade köra på mig så åkte jag ifrån honom direkt, han var väl ganska trött då.”

Södergren:
”Jag var otroligt nervös inför stafetten, jag hade ont i armarna av nervositet. Det släppte snabbt när jag kände att det fungerade efter 100 meter och att vi hade ett drömläge med en lucka till huvudkonkurrenten Norge. Jag fick även ett väldigt fint lopp med draghjälp. På slutet hade jag krafter kvar för att ge ytterligare några sekunder till Marcus.”

Hellner:
”Jag tog det lugnt första varvet för jag hade satt 15 sekunder som en gräns för då kände jag att Northug ändå inte hade fått kontakt. Då kopplade jag på turbon och det var grymt skönt att kunna göra det. När jag fick svenska flaggan och gick mot mål var det största ögonblicket.”

GRATTISS!!!!

Kan tilläggas att bragdguldet sällan går till lag så man kan förstå att gossarna gjort bra intryck på juryn. SvD har även ett härligt bildspel från stafettdagen.

Läs mer i andra medier: DN, Aftonbladet 2, Expressen

Etiketter: