10 svenskar vidare i Kuusamo

Kanonerna Majdic, Björgen och Kowalczyk placerade sig inte helt oväntat i toppen på kvalet. Lite längre ner hittar vi svenskorna, Charlotte Kalla 10:a, Hanna Falk 15:e, Britta J-N 16:e, Lina Andersson och Ida Ingemarsdotter 26:a. Resten blev tyvärr utslagna. Anna Haag hade 4 sekunder upp till avancemang och Lindborg och Rydqvist 10 sekunder från att gå vidare. Mia Eriksson hade det supertungt (hände det något kanske?) och var hela 24 sekunder från snabbaste tid (eller 14 från avancemang).

Resultat damer

 

På herrsidan gick lika många vidare. Emil Jönsson var snabbast av svenskarna men inte av alla. Han gled in på en 5:e plats. Calle Halfvarsson 7:a(!), Jens Eriksson 11:a, Jesper Modin 16, Mats Larsson 25:e.

Intressant notering: Johan Olsson var endast en sekund från avancemang! Teichmann gick heller inte han vidare. Inte heller Richardsson som jag trodde skulle gå vidare lätt…

Resultat herrar

 

Nu håller vi tummarna för allihopa i finalerna!!

Kvartsfinaler damer

Kvartsfinaler herrar