VM-femmilen i Falun kan få intervallstart!

Efter diskussionerna under Vinterstudion i helgen som var, Då Jürg Capol öppnade för att det är möjligt att söka dispens för att köra intervallstart under VM-femmilen i Falun 2015, har det nu dykt upp spekulationer om att vi faktiskt kan få se intervallstart där. Holmenkollen fick som ni kanske redan vet dispens inför vinterns VM men valde ändå att behålla masstarten (orsaken börjar på N och slutar på orthug).

SVT har pratat med VM2015-generalen Sven Von Holst som säger att man inte tagit något beslut angående om de ska söka dispens eller inte. Han tycker de aktiva ska få avgöra frågan! Personligen känns det som en säker vinst för intervallstarten men det är svårt att säga, vad tror ni? Vilka skidåkare är egentligen för respektive mot masstart på femmilen?

Slutligen måste jag ändå säga att jag är förvånad att man inte tog upp min gamla namninsamling igen. Den visar ju på att stödet för att återinföra intervallstart i femmilen är stort och har varit så länge!

PS. när jag skriver femmilen överallt innefattar det givetvis även damernas tremil.

Etiketter: