Flytta Vasaloppet?

Vasaloppets tradition är stark oavsett om Gustav Vasa verkligen åkte de 90 kilometrarna mellan Sälen och Mora. Ända sedan 1922 har Vasaloppet genomförts den första söndagen i mars men nu kan traditionen vara i fara.

Som bekant kommer Falun att arrangera VM 2015. FIS har bestämt att tävlingarna ska genomföras 18 februari till 1 mars. 1 mars är dessvärre också den första söndagen i mars vilket betyder att de två tävlingarna kommer att krocka.

Sven von Holst, VM-general och styrelseordförande för Vasaloppet, säger i klippet ovan att Vasaloppet måste flyttas.

Vad tycker ni? För mig är Vasaloppet en institution och kanske det skidlopp som jag ser fram emot mest av allt. Vore det rimligt (och genomförbart?) att FIS med Vegard i spetsen hade tagit hänsyn och lagt VM en vecka tidigare?

Hur som helst blir några häftiga veckor för alla dalmasar som får beskåda både VM och Vasalopp!

Etiketter: