Längre paus mellan semi och finaler framöver!

Signaturen gif från vårt grannland i väster tipsade om en artikel i Dagbladet som i sin tur refererar Adresseavisen om att norska skidåkare är rätt lacka på de orättvisor som uppstår i samband med skillnaderna i återhämtningstid inför finalerna i sprint. Som ni alla vet tog man ju bort B-finalen under förra säsongen eftersom man ansåg att den inte var intressant (kan diskuteras) samt att man ville lägga mer fokus kring löparna i själva finalen. Det som hände då var att det blev mycket kortare tid mellan den sista semifinalen och själva finalen. Åkarna som kört den tidigare semin hade alltså ett försprång vad gäller återhämtningstid än de som körde den tidigare semin.

Ulvang, FIS, hävdar dock:
”Jeg tok ikke tiden under OL. Men statistikken viser at gjennom sesongen var det like mange fra første og andre semifinalen som hevdet seg. Kritikken er litt overdimensjonert. Hadde statistikken entydig vist at det var fordel for de som gikk i første semifinaleheat så måtte vi sett på et helt nytt format.”

Men, han lovar också att det ska bli minst 17 minuter framöver mellan sista semi och finalstarten till skillnad mot under 15 som har varit snittiden under förra säsongen. Utövarna däremot hade nog hellre sett minst 20 minuter…

Hur som helst hoppas jag att dessa förlängningar ger oss mer rättvisa lopp i vinter samt att man även får längre tid med åkarna inför finalstarten.

Etiketter: