Landslagsgruppen 2010

Jocke Abrahamsson, den nye damkaptenen Rikard Grip och sprinttränaren Arild Monsen har nu tagit ut A-landslaget. Har ni tänkt på att för varje år som går så får dessa grupper nya namn? Förra året var det toppgruppen. Eller var det förrförra?

Fyra namn har försvunnit från förra året: Björn Lind, Anna Olsson, Britta Johansson Norgren och Mia Eriksson. Lind har ju tänkt satsa på långlopp, Olsson har lagt av, Norgren visade noll form under den gångna säsongen. Någon här nämnde överträning? Samma sak gäller Eriksson. Inga topprestationer, hur är det med henne?

På herrsidan är det fem traditionella åkare samt lika många sprintåkare. En intressant grej är att nästa säsong kommer vi ha fler personer i världscupkvoten än vi har åkare i A-laget vilket betyder att ledningen alltid måste ta ut minst en icke-A-lagare. Det är riktigt bra! På damsidan har vi inget renodlat sprintlag utan här är det tänkt att en del av åkarna ska ha ett större register vilket på ett sätt är bra då FIS ofta söker den mest kompletta åkaren, fast samtidigt skulle jag gärna se en extra sprintresurs till exempelvis Hanna Falk, Lina Andersson och Magdalena Pajala.

Någon som saknar någon eller några åkare?

Bland de yngre åkarna som inte är med så lär de ju hamna i U-laget som enligt DN kommer bestå av minst tolv åkare.

Damer Herrar
Charlotte Kalla
Anna Haag
Hanna Falk
Ida Ingemarsdotter
Hanna Brodin
Sara Lindborg
Magdalena Pajala
Lina Andersson
Traditionellt
Anders Södergren
Marcus Hellner
Johan Olsson
Daniel Richardsson
Jens Eriksson
Sprint
Teodor Peterson
Robin Bryntesson
Jesper Modin
Emil Jönsson
Mats Larsson

Läs mer: DN, Aftonbladet

Etiketter: