26 mars 2010, av Oskar

Åsarna tog hem SM-stafetten

Åsarna kammade hem det med Teodor Peterson, Tiio Söderhjelm och Johan Olsson!

Mer hinner jag inte skriva tyvärr!

Topp tre
1. Åsarna IK
2. Stockviks SF
3. Falun-Borlänge SK

8 kommentarer till ”Åsarna tog hem SM-stafetten”

En reflektion:

När jag var liten lekte vi sm-stafett bakom huset. Jag och några kompisar. Det var damstafett med Lis Frost och Billan i Sollefteå. Herrstafett med maskinieriet i åsarna åsarna mot superstarke Gunde i Dala Järna. Och ibland nån påhittad men ack så modig uppstickare från typ Graninge Alliansen…

Så leker vi inte längre.

Det är förstås inte så konstigt eftersom vi nu är över trettio och leker mindre i största allmänhet… Men jag undrar om det inte hänt något med stafetterna också?

Inlagd: 2010-03-27, 12:28
Skriven av: Manne

Det verkar vara en extrem skillnad i status och naturligtvis deltagarantal mellan stafetterna i NM och SM.

Inlagd: 2010-03-27, 13:14
Skriven av: josef D

NM är naturligtvis större pga sportens storhet i landet bara jämföra med hockey eller liknande här även om det på många sätt inte är en folksport på samma sätt (läs gärna Sandra Hanssons tankar om Norge vs Sverige och skidkultur på hennes blogg, jätteintressant!) Jag tror man behöver boosta SM:et lite för att öka intresset för skidåkning i allmänhet. Nu är det väldigt mycket topprapportering när det går bra eller dåligt och jag tror att om SM:et fick bättre status kan det kanske bidra till ett ökat skidintresse.

Sen skulle jag gärna se en utmanartävling mot Norge ungefär som finnkampen är i friidrott. Skulle kunna bli en höjdare naturligtvis ska det alterneras mellan Kollen och Falun.

Inlagd: 2010-03-27, 14:28
Skriven av: Joel Burman

Joel; vad menar du med uttrycket :boosta

Inlagd: 2010-03-27, 16:07
Skriven av: Gunnar K

Gunnar: maximera, få upp intresset ungefär. =)

Inlagd: 2010-03-27, 16:57
Skriven av: Joel Burman

Joel Då håller jag med…

Inlagd: 2010-03-27, 17:00
Skriven av: Gunnar K

Håller med till viss del.. Men det är skillnad på elitidrott och elitidrott. Vill vi ha elit så måste det vara skillnad. Se bara i Norge där några sprintåkare är i topp på femmilen…. ;) Det viktiga är inte bredden utan en bra topp!

Inlagd: 2010-03-28, 01:20
Skriven av: svegon

Måste säga att jag tycker synd om arrangörerna när det verkar som om många inte vill vara med och köra SM. Känns som att många känner efter väldigt noga om det inte är lite krämpor eller sjukdomar som kanske inte alls finns, bara man slipper köra en sådan där ”hemsk 3/5-mil”. Vet att jag sticker ut hakan och att det är i slutet på säsongen men jag tycker att det är konstigt att man inte gör allt för att få chansen att representera sin klubb och lokala sponsorer. Har även lite svårt att förstå vissa aktiva som går ut och säger att det är svårt med motivationen när det är dags att få visa upp sig på hemmaplan i samband med Skidspelen.
All heder ska ges till Södergren, Kalla m fl som verkar tycka det är genuint roligt att åka skidor och tävla.

Inlagd: 2010-03-28, 12:55
Skriven av: Daniel

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values