24 mars 2010, av Oskar

Northug och jag i samma artikel

dagbladet.png

Min Facebookgrupp skapar fortfarande rubriker. Speciellt i Norge. Idag blev jag telefonintervjuad av dagbladet.no som hade träffat Northug tidigare i dag. Han (Northug alltså) hade då berättat att han är med i Facebookgruppen… vilket jag anat eftersom en viss Petter är med i gruppen. Karln har helt klart humor!!

”Nei, det blir aldri noen utbetaling. Det er derfor jeg har meldt meg inn i gruppa.”

Alltid roligt att läsa hur ens språk blir förvandlat till norska!

”Det er mange nordmenn som har blitt medlem og skrevet masse skit. Til tider har gruppa vært oversvømt med kjepphøye kommentarer i stil med Petters egne. Så jeg har ikke peiling på hvor mange som faktisk kommer til å betale. Samtidig er det faktisk en del nordmenn med som er lei av Petters arroganse. Men jeg vil understreke at jeg ikke har noe imot Northug som person, han er virkelig noe positivt for langrennssporten. Det er bare veldig dumt at han er norsk. Han er jo født veldig nær svenskegrensa. Bare tenk om unionen fortsatt eksiterte, drømmer Karlin. ”

Läs hela artikeln här

11 kommentarer till ”Northug och jag i samma artikel”

Riktigt stort att Northug själv är med i gruppen. Han kan ju betala för sig när det blir dags lagom till femmilen i kollen nästa vinter. =9

Inlagd: 2010-03-24, 23:06
Skriven av: Joel Burman

Oskar: Jättekul!!! Petter får mer press på sig och svenskarna får en jättemorot. Tror att det blir Hellner som tar hem belöningen men kanske inte under nästa säsong.

Detta kan växa mer och mer. Jag föreslår att du ordnar med ett särskilt bankkonto redan nu och info etc som du har i beredskap den dagen det sker, för bankerna är rätt tröga och om de som gått med i gruppen inte kan sätta in pengarna den första veckan lär det bli mycket mindre, det ska gå fort och lätt och de inte behöva vänta.

Inlagd: 2010-03-24, 23:15
Skriven av: Jörgen

Jo, fast först måste jag nog snacka med Skatteverket om hur detta funkar…

Inlagd: 2010-03-24, 23:24
Skriven av: Oskar

Gåva är inte olagligt när det gäller små belopp. Du får bara inte administrera det hela, endast tipsa om att det kan finnas ett speciellt bankkonto, sedan får folk om de vill ge en gåva till vem de än behagar.

Inlagd: 2010-03-24, 23:33
Skriven av: Anders

Oskar: Som jag förstått det avskaffades gåvoskatten den 1 januari 2005 men självklart ska du kolla med Skatteverket för säkerhets skull så att du är safe.

Inlagd: 2010-03-24, 23:36
Skriven av: Jörgen

Jag tycker väl nästan att medlemmarna som gått med i gruppen borde betala in pengarna nu till ett konto av den enkla anledningen så att alla vet vilken summa som faktiskt gäller. Tror också att den typen av löpande ”riktig” uppdatering kommer bidra till fler medlemmar.

Inlagd: 2010-03-24, 23:38
Skriven av: Joel Burman

Joel: det finns ett stort problem med det som du föreslår och det är om Petter inte blir slagen av en svensk enligt kriterierna för belöningen innan han lägger av.

Inlagd: 2010-03-24, 23:42
Skriven av: Jörgen

haha den dagen den sorgen, då får vi väl hitta på en alternativ pristagare eller stipendiat. Som känns aktuell om Petter hinner lägga av innan han blir slagen av en svensk.

Inlagd: 2010-03-24, 23:45
Skriven av: Joel Burman

Dersom han aldri blir slått kan man vel bli enige om at pengene skal fordeles til lokale idrettslag og øremerkes utvikling av unge skiløpere.

Inlagd: 2010-03-25, 07:08
Skriven av: Gif

Skulle han aldri bli slått, så kunne jo Petter få æren av å bestemme hva pengene skulle gå til.

Etter min mening er det den eneste riktige måten å gjøre dette på ^_^

Inlagd: 2010-03-25, 07:49
Skriven av: Ubersnuber

ha ha härligt gutt som anmält sig själv!(Northug). Intressant och se om något lyckas till nästa år! Rent logiskt borde någon ju göra det.

Inlagd: 2010-03-25, 18:47
Skriven av: Sanna

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values