14 mars 2010, av Oskar

Holmenkollens femmil en dag för sent

Det blev en härlig förmiddag framför SVT play idag. Eller, härlig och härlig kan man ju diskutera. Helt klart intressanta lopp som utvecklade sig ganska snarlikt varandra. Tyvärr inte så värst kul i Svenska ögon – två fjärdeplatser och en fremteplats m.m men man får ändå ge svenskarna beröm, de åkte riktigt bra!

Norskorna körde riktigt bra idag och jag förstår inte varför ingen annan försökte täppa till? Det kanske bara gick för fort. Mäktigt isåfall. Det tråkiga var ju att utbrytningen skedde ju tack vare Charlotte Kallas fall!

På herrsidan var det ju samma scenario till en början men under den sista milen fick vi se en del omkastningar vilket var riktigt spännande. PillerCottrer måste haft dopade skidor med tanke på hur snabbt han åt upp avståndet till tät-trion som snart blev tätduon. Eller så hade han åkt och sparat sig länge. Vi fick ju se samtalet mellan honom och Anders Södergren tidigare. Jag antar att italienaren frågade om det var dags att rycka men Södergren var nog lite för sliten för att våga gå. Smart drag tror jag av Södergren eftersom han förmodligen inte har den träningsmängd som krävs. Hade han hängt med italienarens tempo fanns det risk för total väggning och då hade det inte blivit en fjärdeplats utan något mycket sämre. Otroligt coolt att publiken vrålade när han kom in som fyra, nästan lika mycket som för Northug när han vann. Jag tror nog Södergren var nästan lika glad idag som när han vann för ett par år sedan, just med tanke på hur vintern sett ut för hans del.

Riktigt bra kört av Johan Olsson och Marcus Hellner också! Vilket lag!!

Däremot var det lite synd att (enligt Aftonbladet) blev svenskarna hånade utmed spåret. Är väl inte riktigt likt den goa Holmenkollenpublikum?

Resultat

Läs mer: Aftonbladet, DN, längd.se

Nu ser vi fram emot dagens sprint som kan bli riktigt kul!!

4 kommentarer till ”Holmenkollens femmil en dag för sent”

Ja Norskorna gjorde det väldigt taktiskt bra. Hade tydligen lagt upp planen med tidiga och samtidiga skidbyten för att alla skulle kunna gå loss vid tillfälle. Tillfället kom ju när Kalla fastnade i trålen. Sedan teamkörning hela vägen med Steira dragandes uppför och Björgen på lätta partier. Och 100% satsning när dom väl bestämde sig. En taktisk triumf värdig dubbeljakten vi gjorde på OS. Detta är något som vi måste lära oss av. Team körning med fräscha skidor av Haag och Kalla är ju ett alternativ vid lämpligt tillfälle. Då gäller det att samordna skidbyten mm.

Inlagd: 2010-03-14, 14:58
Skriven av: nisse

Bästa massstart 5-milen jag har sett. Lovande inför VM då det är med denna tuffa bana möjligt att det faktiskt händer något. Om södergren får till en normal träningsmängd så vinner han.

Petter måste man ju ändå säga att han imponerade! Hatten av.

Inlagd: 2010-03-14, 15:01
Skriven av: per

Hånandet från publiken som AB vill påskina. Var nog inte så hemskt ändå.

Inlagd: 2010-03-14, 17:57
Skriven av: Sten

Det kan bli vanskeligere å gå ifra i VM når alle har spisset formen. Men det var en utrolig bra 5-mil til å være fellesstart.

Jeg kjenner flere som var der og som ikke kjenner seg igjen i dette med tilrop til de svenske løperne. Men det er såklart nok at det er et par grupper med fordrukne tilskuere langs løypa.

Inlagd: 2010-03-14, 18:28
Skriven av: Jeremiah

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values