Holmenkollens femmil en dag för sent

Det blev en härlig förmiddag framför SVT play idag. Eller, härlig och härlig kan man ju diskutera. Helt klart intressanta lopp som utvecklade sig ganska snarlikt varandra. Tyvärr inte så värst kul i Svenska ögon – två fjärdeplatser och en fremteplats m.m men man får ändå ge svenskarna beröm, de åkte riktigt bra!

Norskorna körde riktigt bra idag och jag förstår inte varför ingen annan försökte täppa till? Det kanske bara gick för fort. Mäktigt isåfall. Det tråkiga var ju att utbrytningen skedde ju tack vare Charlotte Kallas fall!

På herrsidan var det ju samma scenario till en början men under den sista milen fick vi se en del omkastningar vilket var riktigt spännande. PillerCottrer måste haft dopade skidor med tanke på hur snabbt han åt upp avståndet till tät-trion som snart blev tätduon. Eller så hade han åkt och sparat sig länge. Vi fick ju se samtalet mellan honom och Anders Södergren tidigare. Jag antar att italienaren frågade om det var dags att rycka men Södergren var nog lite för sliten för att våga gå. Smart drag tror jag av Södergren eftersom han förmodligen inte har den träningsmängd som krävs. Hade han hängt med italienarens tempo fanns det risk för total väggning och då hade det inte blivit en fjärdeplats utan något mycket sämre. Otroligt coolt att publiken vrålade när han kom in som fyra, nästan lika mycket som för Northug när han vann. Jag tror nog Södergren var nästan lika glad idag som när han vann för ett par år sedan, just med tanke på hur vintern sett ut för hans del.

Riktigt bra kört av Johan Olsson och Marcus Hellner också! Vilket lag!!

Däremot var det lite synd att (enligt Aftonbladet) blev svenskarna hånade utmed spåret. Är väl inte riktigt likt den goa Holmenkollenpublikum?

Resultat

Läs mer: Aftonbladet, DN, längd.se

Nu ser vi fram emot dagens sprint som kan bli riktigt kul!!