Skidpepp betygsätter OS-åkarna!

Nu är OS över för den här gången och det är dags att summera ett brutalt bra OS som utan förkylningar hade kunnat gå hur långt som helst! Tänk er en frisk Haag och Jönsson. Hujeda mig! Längdåkarna tog sju av elva medaljer vilket är sanslöst bra. Åh jag är så glad att jag inte är ett fan utav skidskytte utan av längdåkning.

Dags för betygsättning. Vi kör femgradig skala och jag uppmanar er alla att lämna in era betyg. Här kommer Skidpepps, i bokstavsordning. Betygskalan går från ett till fem pepp (P).

PPPPP

Anna Haag. Trots sjukdomen måste jag ändå ge Haag en femma. Hennes inats i framför allt dubbeljakten var bland det härligaste jag sett på TV. Tack tack TACK! Sen slog hon till med ett till silver på sprintstafetten, förmodligen med en begynnande förkylning i kroppen. Med full styrka hade det kanske räckt till guld.

Marcus Hellner. Så klart givet att Hellner ska få full pott. 1.5 sekunder från medalj i 15 km fritt, sen guldet i dubbeljakten, de fantastiska uppryckningarna i sprintstafetten och till sist stafettrycket. Hellner har gått från att vara en väldigt ojämn åkare med ett fåtal toppar till att bli en av världens 10 bästa åkare!

Charlotte Kalla. Till skillnad från Hellner hade Kalla sekunderna på sin sida. Eller vänta nu, det var ju ganska många sekunder ner till silvret. Hur som helst, Kalla visar att ingen i hela världen kan åka så fort som henne när det kommer till tio kilometer fritt. Fan det måste kännas riktigt mäktigt att veta det. ”jag är snabbast i världen. punkt.” Sen åkte hon svinbra, men kanske lite otaktiskt på sprintstafetten men loppet var ändå en fempoängare. Hennes helt galna upphämtning på stafetten var inte nådig. Fem poäng där också! Den avslutande tremilen visade att den klassiska tekniken är på bättringsvägen. Snart räcker det hela vägen.

Johan Olsson. Först kör han fel på 15 km fritt. Som tur var hade han inget med pallen att göra. Revanschen kom några dagar senare på dubbeljakten då han satte färg på tävlingen tillsammans med den vita armén. Tänk att ett masstartlopp blev sevärt! Två brons och ett guld är sannerligen helt makalöst bra!!!!!!!

PPPP

Anna Olsson. Sprintvärldens Steira gjorde det igen – blev fyra i den individuella sprinten. Hon blev bästa sprintsvensk men visade att hon inte bara är sprinter när hon gjorde en grym stafettsträcka samt kom nia i tremilen. Ett brett register som bara inte får sluta nu. ANNA!!!!!!! STANNA!!!

Daniel Rickardsson. Längdgängets doldis tog sin första världscupseger i vinter vilket i sin tur betydde att vi inte behövde vara så värst oroliga inför hans insats i stafetten. Han höll ihop och levererade. Många gånger har Sverige fallit på den svagaste länken i kvartetten, men i år gick det vägen och resten är historia. Richie gjorde även en fin femmil även om jag trodde att han hade kunnat tagit pallen. Hur som helst ett fantastiskt OS. Vilken debut!

Anders Södergren. Vad ska man säga om Södergren? Han levererar när det gäller. Tack för att du finns Södergren och tack för att du aldrig ger upp trots skador och sjukdomar! Du har fått ett guld nu och jag tror nog du var gladast av alla där i målet efter stafetten. Mer spritt i benen har jag inte sett sedan… jag vet inte vad! Nu tycker jag vi pressar FIS och ser till att femmilen i Sotji går med intervallstart så att Södergren äntligen kan få sin första individuella guldmedalj.

PPP

Ida Ingemarsdotter. Det gick inte riktigt så bra för Ingemarsdotter som hon hade hoppats. 15:e plats i sprinten var nog en besvikelse och att bli inkastad i stafettlaget måste varit en smärre chock. Så såg det iallafall ut när hon krigade i mål till slut. För att citera diverse kommentatorer: Hon spände bågen och försökte hänga med så länge det gick men fick tyvärr sota för det. Bättre det än att fesåka.

Magdalena Pajala körde till sig en OS-biljett under Tour de Ski, en tävling som flera toppsvenskor skippade. Det var ett smart drag av Pajala som kom till Vancouver helt utan förväntningar på sig. Hon blev tia på sprinten vilket är sjukt bra för att vara henne.

Teodor Peterson. Han blev bäst bäste svensk i herrsprinten vilket vanligtvis inte behöver vara något dåligt. Det blev en semifinal och en elfteplats. Det är OK och egentligen kan vi inte kräva mer av den ynglingen.

PP

Hanna Falk. Egentligen är det hur taskigt som helst att ge Falken en tvåa i betyg. Skadan och en förkylning satte stopp för hennes flygande form. Och vem hade trott att hon skulle till OS när säsongen började? Förmodligen ingen i hela Sverige. Men men, hon presterade inte så därför blir det ett sådär betyg. Som tur är kommer vi se Falken många år framöver. Jag tror att hon kan komma till att dominera sprintskidåkning framöver.

Jesper Modin. Modin blev 18:e i sprinten och jag hade helt klart hoppats på mer. Det kan ha varit förkylning som sänkt honom lite.. Men grabben är ung så vi får nog se honom mer framöver, förhoppningsvis även i lite längre distanser.

P

Britta Johansson Norgren. Jag undrade redan från den dagen Britta blev uttagen vad hon egentligen hade i Kanada att göra. Det blev en två starter, 29:a och 53:a. Det är inte OK. Hoppas du kommer tillbaka till nästa säsong Britta! Du behövs i ett stafettlag!

Emil Jönsson. Många hävdade att han inte pallade trycket när det väl gällde. Så var inte fallet. Istället var det ett elakt virus som hade satt Årsundablixten på fall. Som tur är har Jönsson flera OS kvar, även om det brukar bli svårare att hävda sig i sprint ju äldre man blir. Akta er Norge, nästa år kommer Jönsson tillbaka – igen!

Björn Lind. Var det någon som såg Lind på OS? Han kom, han åkte ur kvarten, han blev lite sur att han inte fick åka teamsprinten, han försvann.

Till slut måste jag säga TACK TACK TACK TACK TACK KÄRA SVENSKA LANDSLAG FÖR ATT NI FÖRGYLLER MIN TILLVARO!!!! Ni är bäst!!! PS. det gäller även vallateamet och landslagsledningen!

Etiketter: