24 februari 2010, av Oskar

Ikväll gäller det!

440662241_773690f711_b.jpg
I hur bra form är Södergren?

Många rankar herrarnas stafett som en av de största höjdpunkterna under OS. Jag också.

Sverige har på pappret ett oerhört starkt men bräckligt lag. Är alla friska kan det bli medalj, till och med guld. Men skulle det vara så att någon kastar in handduken nu på morgonen lokal tid så är det kört. Riktigt kört. På samma sätt som att damerna är alldeles för få för att klara av sjukdomar i laget är herrarna än mer utsatta vid sjukdom.

Under veckorna innan OS när uttagningarna blev offentliggjorda klagade många här på Skidpepp över att man tagit ut för få skidåkare. Endast en reserv hade man på herrsidan, dock inte på plats, utan i Sverige. Hittills har det gått ganska bra, men det kan bli katastrof om någon blir sjuk.

Rent historiskt sett så är svenskarna ofta sjuka under mästerskapen, se bara på Liberec förra året. Då var det sjukstugan som regerade. Under VM i Sapporo hade man två reserver i stafettlaget pga sjukdom… Därför borde lagledningen förstått att det behövs många reserver! I år har vi nästan inga alls!!! Jocke Abrahamsson:

”Det vi kommer göra är att tvätta toaletterna och desinficera handtagen där vi bor en extra gång.”

Sjukstugan just nu:
• Emil Jönsson
• Jesper Modin
• Anna Haag
• Charlotte Kalla
• Magdalena Pajala

Det är ju nästan en tredjedel av hela svenska laget!

OK, nu får det vara slutdiskuterat för min del. Dags att fokusera på herrstafetten! Som sagt, är alla friska kan det bli riktigt kul ikväll. Sveriges lag består inte helt oväntat av dessa härliga herrar:

Daniel Richardsson
Johan Olsson
Anders Södergren
Marcus Hellner

Det borde räcka till medalj! Jag kan tänka mig att planen är att försöka köra slut på Norge på alla sträckorna så att man slipper ha med Northug in på upploppet. Deras lag:

Martin Johnsrud Sundby
Odd-Bjørn Hjelmeset
Lars Berger
Petter Northug

Sundbys form verkar vara lite sådär. Odd-Bjørn gör sin första start i OS och lär vara taggad (se upp Sverige!). Har Lars Berger åkt skidskyttet under OS? Ska jag vara ärlig vet jag inte. Sist men icke att förglömma: Northug. Det är ett bra lag, kanske för bra för att Svenskarna ska kunna köra ifrån, tyvärr. Johan Olsson:

”Det är klart att om de kommer in samtidigt med två kilometer kvar blir det en fajt mellan de två. Jag tror inte att någon annan orkar hålla deras tempo på slutet. Northug var enormt vass. Norrmännen blir svåra, de är våra svåraste konkurrenter. Jag tror att vi i svenska laget måste fokusera på våra egna prestationer, sedan blir det som det blir.”

Tyskarna har Filbrich, Teichmann, Sommerfeldt och Angerer (på sista). Också ett starkt lag.

Italien satsar på sprinters i slutet: Checchi, Di Centa, PillerCottrer, Zorzi. Inte lika starkt lag…

Kanada kan bli farliga! Har sett starka ut under hela mästerskapet: Kershaw, Harvey, Babikov, Grey. Varning varning.

Vad mer? Schweiz så klart. Och Frankrike. Och Ryssland. Huah, det är ändå jävligt många lag som är bra ändå!

Drömscenariot är att Sverige och några till rycker ifrån Norge redan på förstasträckan. Sundby är kaxigare än vad han är bra och behöver få ett litet wake-up-call.

Startlista 4 x 10 km herrar
                                                                             

177 kommentarer till ”Ikväll gäller det!”

Känns som att sträckuppdelningen är färdig. Södergren och Hellner har prövat skejtbanan så Olsson lär ju gå en klassisk sträcka. Nån som hört nåt om vädret?

Inlagd: 2010-02-24, 09:06
Skriven av: Martin V

Ja, det är med skräckfylld förväntan man inväntar morgonen i Vancouver. Sen kan ju det ligga och lura ändå en förkylning som inte visar sig förrän det blir hårdkörning.

Många starka lag, men känns ändå som om Hellner kan spurta ner alla utom Northug.

Inlagd: 2010-02-24, 09:10
Skriven av: uttern

Btw, jesper modin har redan åkt hem.

Inlagd: 2010-02-24, 09:31
Skriven av: Andreas

Oj hjälp snacka om getingbo den där stafetten. Vad som händer återstår att se. Nu vågar man inte inte säga något med den sjukstuga vi har…

Inlagd: 2010-02-24, 09:46
Skriven av: Sanna

Lars Berger körde sprinten och var väldigt långt efter om jag minns rätt, men så var det ju väldigt märkligt väder den dagen också

Inlagd: 2010-02-24, 09:46
Skriven av: Emil

berger var tydligen 46:a

Inlagd: 2010-02-24, 09:48
Skriven av: Emil

Berger åpnet bra sammenlignet med de som startet rundt han på sprinten. Men jeg hadde vært mye mer optimistisk hvis han hadde gått et bra løp under like forhold som alle andre, han har ikke virket å være i topp langrennsform tidligere denne vinteren.

Inlagd: 2010-02-24, 09:51
Skriven av: Jeremiah

Inte oväntat Gaillard och Vittoz på klassiska för Frankrike. Tjeckerna kör Jaks på första och Bauer på andra. Ryssarna såklart Pankratov på första, men slänger in Sedov på andrasträckan. Kershaw kommer vara övertänd på hemmaplan och upp och borra på förstasträckan. Skönt för Richardsson ändå att slippa de värsta kanonerna på första, Johan får större utmaning på sin sträcka. Jag höjer dock ett litet varningens finger för att Richardsson kan få det tufft och släppa några sekunder, alltför många här inne tror att han ska vinna förstasträckan vilket är relativt omotiverat. Daniel ska absolut inte gå upp och dra, möjligtvis hjälpa till om MJS börjar sladda.

Och sedan blir det Legkov, Piller-Cottrer och Babikov mot Södergren, hua!

Inlagd: 2010-02-24, 10:01
Skriven av: Anders

Vad är felet på Northug han verkar tro att det bara är 2 lag i en stafett, Sverige och Norge. Hoppas han kollar på mycket på Hellner att Angerer passerar honom på utsidan… hoppsan då…

Inlagd: 2010-02-24, 10:05
Skriven av: Sanna

Ganska säker på att Norge med detta lag hamnar utanför pallen

Inlagd: 2010-02-24, 10:14
Skriven av: GunnarK

Jeg er veldig spent på alle norske, men kanskje spesielt på Lars Berger. I form er Lars Berger en av verdens beste fristilsløpere på en slik distanse. Men jeg er usikker på formen hans. Jeg håper Djupvik har kjørt noen skikkelig testrenn for å matche ham mot de andre norske gutta.

Svenskene er selvfølgelig utrolig farlige, men de er ikke alene. Det tyske laget er sterkt. Det russiske laget er også bra. Jeg tror også Sveits kan overraske veldig. Frankrike og Canada er outsidere. Jeg tror Finland og Italia har for svake lag til å kjempe helt i toppen, iallfall dersom man ser på resultatene den siste tiden.

Det er mange scenarioer. Første etappe inneholder jevnt over svakere løpere enn andre etappe. Men vi så i Liberec hvordan enkelte kan overraske i en stafett og satse alt på å sprenge feltet. Været kan gjøre at ski blir veldig avgjørende (dessverre).

I Liberec smalt Kershaw og Filbrich til fra start. Jeg innbiller meg at noe lignende kan skje igjen! Gaillard og Livers kan også godt trykke til fra start.

Inlagd: 2010-02-24, 10:22
Skriven av: drazyc

var faktiskt kul att se Filbrich där (Lieberec), han bara sken av glädje att åka!

Inlagd: 2010-02-24, 10:27
Skriven av: Sanna

Tycker att det ser bra ut sett ur svenska ögon:

Förstasträckan: Tror inte att det blir någon som rycker ifrån övriga men Rickardsson får och bör inte tappa mycket här.

Andrasträckan: här är Bauer, Teichmann, Vittoz och Di Centa med och det lär gå undan. Tryggt då att vi har Olsson på denna sträcka.

Tredjesträckan: Här avgörs nog vilka som tar medaljer. Italiens Piller Cottrer sätter farten (för att ge Zorzi andrum på sista). Tror och hoppas att Södergren hänger med. Berger tappar. Tyskland, Italien och Sverige växlar i ledning.

Fjärdesträckan: Angerer och Hellner gör upp om guldet. Zorzi tappar (hade han inte gjort i fornstora dagar), Northug kommer ikapp och förbi honom för brons till Norge.

Kom ihåg var ni läste det först! :-)

Ryssarna? Har inte koll på dem men ser helst att de inte tar någon medalj.

Inlagd: 2010-02-24, 10:31
Skriven av: Jörgen

Anders:
Nu är vi helt överens. Jag vill inte heller se Rickardsson dra förrän det är 1,5 km kvar.

Det började snöa igår. Någon som vet om det kommer att snöa ikväll? Om så sker så blir det Berger som måste knäckas av Södergren.

Sedan hoppas jag att Hellner vet att det är viktigt att vara nummer två i sista nerförsbacken för att kunna få fart och glida om.

Ca kl 17 vår tid kliver de upp och då får vi veta om någon har ont i halsen. Blir svårt att fokusera på jobb idag. Risken ärockså att någon har virus i kroppen och blir trött när de åker.

Synd att Johan Olsson möte Hjelmeset. Johan hade nog kunnat åka ifrån de andra norrmännen. Hoppas att Jaks åker bra så att Bauer kan spränga fältet på andra sträckan. Det värsta är om Jaks tappar 20 sekunder och Bauer drar ikapp de lag som tappat 20 sekunder på andra och sedan är det 8 lag som ska ut på tredje.

Jag anser att Norge är favorit och Sverige näst största favorit. Italiens lag ser inte så starkt ut, men dessa herrar har många gånger överträffat i OS-stafett.

Inlagd: 2010-02-24, 10:33
Skriven av: Alexander

ni pratade ju om att gå från taktiken, sedan har vi södergren på 3e. Hur pigg är han att ”gå ifrån” efter all sjukdom.. :/

Inlagd: 2010-02-24, 10:34
Skriven av: Sanna

@Jörgen: Nei, tror ikke helt at det går rolig/lugnt på første etappe. Sveits har sin nest beste på første etappe, Livers, og vil satse på å få luke til mange lag. Filbrich viste form på duathlon. Kershaw vil vise seg frem på hjemmebane. Det kommer til å gå unna.

Tsjekkia kommer til å være borte allerede etter første etappe, tror jeg.

Er enig i at Piller Cottrer vil forsøke å få luke til Zorzi, men jeg tror Checchi vil tape en del på første etappe.

Inlagd: 2010-02-24, 10:38
Skriven av: drazyc

Tar vi medalj är jag väldigt nöjd. Med tanke på hur det gick i Liberec så vore det en stor framgång.

Inlagd: 2010-02-24, 10:39
Skriven av: nisse

@Anders: Det er meldt fryktelig krevende vær. Rundt 0 grader og en del regn/snø. Verst tenkelig vær! Mye bedre med 5 plussgrader og regn. Hvordan blir det med vallning, mon tro?

Inlagd: 2010-02-24, 10:44
Skriven av: drazyc

hugaligen – fransmännen. pas op! de har vekligen varit schweinduktiga med materialet under hela OS. och italienarna!

om södergren håller ihop sin skit, kommer det att handla om norge, frankrike, italien och sverige på slutsträckan. russisarna som lite outsiders.

Inlagd: 2010-02-24, 10:45
Skriven av: gummo

Enig med drazyc. Mitt tips är att Norge, Sverige, Tyskland, Frankrike och något lag till är i topp efter två sträckor. Sen har alla de lagen frågetecken på tredje sträckan. Jag tror att Sverige kommer vara med ända till spurten, och sen beror det helt och hållet på vilka andra lag som är kvar. Hellner kan slå alla utom Northug, så det är bara att hoppas på att Sundby eller Berger kroknar.

Inlagd: 2010-02-24, 10:46
Skriven av: Cliff

varför kan inte bara Sverige, Norge och Tyskland sammarbeta i början för att sedan köra skiten ur varandra på sista då är ju alla på pallen iaf. :D

Inlagd: 2010-02-24, 10:52
Skriven av: Sanna

Vädret ser ut att bli ett par plusgrader och snöfall. Kanske är det lite kallare där skidstadion ligger. I vilket fall som helst är det säkert ett riktigt vallaföra, särskilt på klassiskt, ruggskidor kanske?

Svenskarna verkar ju ha haft bra skidor hittills på längdsidan, bara att hoppas att de får till det den här gången också.

Inlagd: 2010-02-24, 10:54
Skriven av: Fredde

Nervös redan…

Inlagd: 2010-02-24, 11:06
Skriven av: J P S

Det er store muligheter for en overraskelse på denne stafetten. De nest beste lagene blir stadig bedre og det kan bli store forskjeller på skiene hvis været blir som de har meldt.

Inlagd: 2010-02-24, 11:17
Skriven av: Jeremiah

Dragyz: tror inte att det blir lusfart på första (men lägre än vad det blir på andra). Rickardsson måste ta det lugnt och hålla huvudet kallt. Det får inte bli som i Liberec-VM förra året, då Rickardsson också var startman:

1. FILBRICH Jens
2. KERSHAW Devon +0,5 s
3. MAE Jaak +13
4. FREEMAN Kris +17
5. HEIKKINEN Matti +19
6. ROENNING Eldar +25
7. CLARA Roland +53
8. CHEREPANOV Sergey +1:09
9. RICKARDSSON Daniel + 1:10

Men nu ska vi tänka positivt och lita på Rickardsson!

Inlagd: 2010-02-24, 11:30
Skriven av: Jörgen

Tror de får åka riktigt fort om de skall åka ifrån Richardsson, om han har bra skidor. Det blir säkert svårt att gå ifrån över huvud taget på den klassiska delen om det blir snöfall.

Är tjeckien med efter första så lär det nog gå undan på andra då Bauer åker, om han tycker att det är värt att gå upp och köra när det snöar.

Inlagd: 2010-02-24, 11:41
Skriven av: Fredde

Rickardsson är 100% bättre i år och har dessutom mer rutin, större självförtroende och revanschlust efter förra året. Han kommer köra riktigt bra ikväll, han vet nu att han tillhör den allra översta toppen i klassiskt.

Inlagd: 2010-02-24, 11:42
Skriven av: Gabriel

Sanna: var det en groda som hoppade ur munnen tidigare eller : ) : )

Inlagd: 2010-02-24, 11:54
Skriven av: Göran

Ett av få scenarion som ger sverige guld:

Norge, Sverige, Tyskland, Italien och Ryssland är samlade inför tredjesträckan.

Berger och Sommerfeldt orkar inte men Piller Cotten och Ryssland hänger med Södergren.

Hellner växlar ut tillsammans med Italiens Zorzi och Rysslands avslutande man. Zorzi släpper snabbt men ryssen är kvar. Bakom jagar Angerer, Northug. När de hunnit ikapp Zorzi är det fortfarande 30 sekunder upp till Hellner och ryssen och bara 5 kilometer kvar. Angerer vägrar att dra och Northug vill inte heller dra så Hellner håller undan och vid mål så spurtar han ifrån ryssen. 1.5 kilometer kvar gör Northug ett ryck och plockar in 15 sekunder på Hellner och blir 20 sekunder efter i mål.

Enligt detta scenario:

1. Sverige
2. Ryssland
3. Norge
4. Tyskland
5. Italien

Inlagd: 2010-02-24, 12:12
Skriven av: Jens-Gunnar

Rönning är i så usel form att han åker hem från OS. Åker alltså inte femmilen på söndag. Läste en intervju med norges förbundskapten när åkarna var på förlägret att ”alla var i kjempeform” och bara var sekunder från varandra i testloppen på klassiskt.

Inlagd: 2010-02-24, 12:22
Skriven av: Anders

Sundby sa ju att han och Rönning var i ”storform” i klassiskt inför dubbeljakten.

Inlagd: 2010-02-24, 12:26
Skriven av: Gabriel

Ni får ursäkta, men det är ju här alla är just nu.
Det gäller Björgens astma medicin. Kowalczhyk har ju gått ut med i polsk massmedia och sagt att Björgen inte kunnat ta sina medaljer utan sin astmamedicin. Sedan säger Björgen att den som inte har astma inte har någon som helst nytta av hennes medicin. Varför står då hennes medicin med på gällande lista för förbjudna dopingmedel.
Alltihop är faktiskt lite svårt att förså.
Jag tycker att ett medel är förbjudet dopingmedel eller så är det inte. Kan liksom inte vara både och. Eller vad säger ni.
Måste ju finnas någon opartisk som kan förklara detta dilemma.
Skriver inte för att jag håller med någon utan för att jag tycke att allt är åtminstone lite konstigt.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/os2010/article6665316.ab

Inlagd: 2010-02-24, 12:33
Skriven av: Sten

Here we go again….:-)

Inlagd: 2010-02-24, 12:35
Skriven av: Gabriel

De norske har slipt opp igjen skiene sine etter 30 km. Jeg tror vel ikke de hadde gjort det midt i OL hvis det ikke var et problem. Håper de viser seg fra en bedre side i dag.

Inlagd: 2010-02-24, 12:36
Skriven av: Jeremiah

För att lugna nerverna. Vad är nästa efter OS, är det för VM i Oslo? Och i så fall vilka distanser.

Inlagd: 2010-02-24, 12:46
Skriven av: nisse

Sundby gjorde det inte så dåligt i dubbeljakten på klassiska, men han måste nog ha superskidor om han ska hänga med. Det kan mycket väl bli så att både Richardson och Sundby tappar en 15-20 sekunder på Filbrich och Kershaw.

Inlagd: 2010-02-24, 12:47
Skriven av: Anders

Sten: någon annan som var mer initierad skrev om detta men så här har jag fattat det; Tidigare var man osäker på om effekterna på ickeastmatiker och det var ett skäl till att det blev klassat som dopingmedel, men nu har man gjort vetenskapliga undersökningar och kommit fram till att ickaastmatiker inte får någon effekt alls av detta medel. Det gör att astmatiker får en normal andningsfunktion, och ickeastmatiker har ju redan en normal andningsfunktion och de får med andra ord ingen hjälp av detta medel. Sedan finns det väl en del medel som är dopingklassade men som vi vanliga använder utan att tänka på det (hostmedicin, näsdroppar etc) och det är en stor skillnad på dessa och exempelvis anabola, epomedel etc.

Kowalzcyks kommentar är nog ett utslag av att hon är en dålig förlorare (eller frustration över att nu längre inte har en chans mot Bjørgen), hon var ju sur efter att Kalla hade vunnit fristilsloppet då hon tyckte ju att fristilsbanan inte var en värdig OS-bana och alldeles för lätt. Man ska nog inte ta Kowalzcyks kommentarer med något större allvar.

Inlagd: 2010-02-24, 13:02
Skriven av: swestam

@Anders: Helt riktig at Sundby greide seg bra på klassiskdelen av dobbeljakten, og han hadde dårlige ski. En Sundby i normalt god form skal henge med på første etappe.

På andre etappe vil det bli et ekstremt høyt tempo, så mye vil avgjøres av om Hjelmeset er i godt gammelt slag..

Inlagd: 2010-02-24, 13:06
Skriven av: drazyc

Det Kowalczyk sier om Bjørgen er tusen ganger verre enn summen av alt det Northug har sagt i løpet av sin karriere.

Inlagd: 2010-02-24, 13:08
Skriven av: drazyc

enig med Jeremiah. I dag kan det komme noen store overraskelser.Feks:

-Norge blir nummer 6
-Sveits og Canada tar medalje
-Johan Olsson taper 30 sek på andre etappe.

Har en elendig feeling før denne stafetten, og er redd vi er hektet av etter to etapper.Faen.

Inlagd: 2010-02-24, 13:11
Skriven av: gif

”Det Kowalczyk sier om Bjørgen er tusen ganger verre enn summen av alt det Northug har sagt i løpet av sin karriere.”

Det är väl knappast jämförbart. Northug är en ouppfostrad, dryg pojkspoling som behöver tas i örat då och då. Kowalczyk säger ju egentligen ingenting om Björgen utan om beslutet att hon får tävla med den här medicinen. Nu verkar det ju vara bevisat att det inte ger någon effekt på icke-astmatiker, men Polskan är kanske dåligt påläst. Jag tycker också att det är dumt av henne att uttala sig, hon borde vara tyst. Men jag kan inte säga att jag tycker att det är värre än när Petter kallar någon annan åkare för ”fet”.

Inlagd: 2010-02-24, 13:17
Skriven av: Gabriel

”Så har vi Hans Erik som nu sätter på sig laggarna. Jag misstänker att idag ganska genomgående med det här föret kommer att handla om helplastskidor, som så förskräckligt omtalade på det yttersta av dessa dagar”

HAHA

http://svtplay.se/v/1903348/langdskidor/stafetter_vi_minns__brink_och_de_andra_flopparna

http://svtplay.se/v/1903349/langdskidor/stafetter_vi_minns__mogren_och_magnusson_och_andra_guldryck

Inlagd: 2010-02-24, 13:17
Skriven av: Andreas

swestam: Tack för bra information. medicinen tas säkert bort på nästa lista.
Nu skall vi bara ladda för en spännade stafett. Det blir ju sällan som man tänkt. Men tror ändå att våra svenska grabbar har en riktigt bra chans att ta medalj. Sedan så får vi se vilken valör det blir. Alla fyra i svenska laget är väldigt bra, men allt kan hända. Kan räcka med en dålig skida eller en bruten stav i den hårda konkurensen, så förbyts glädje till tårar.
Jag börjar hålla tummarna nu.

Inlagd: 2010-02-24, 13:28
Skriven av: Sten

Norrmännen är rädda för Olsson:

http://www.expressen.se/sport/os2010/langdskidor/1.1895377/norrmannen-vi-ar-radda-for-olsson

Inlagd: 2010-02-24, 13:59
Skriven av: Jörgen

Det är några stycken som tror att Richardsson kommer att tappa en del på första, varför? tycker att han ser starkast ut av alla på första. Dom kommer nog att vara 5-6 lag som kommer in samtidigt, Richardsson kommer absolut vara en av dom tror/hoppas jag.

Inlagd: 2010-02-24, 14:05
Skriven av: Göran

Bättre väder (för SVERIGE!) utlovat:
onsdag kl 10 Regn 0,9mm 2°
onsdag kl 13 Regn 0,5 mm 2°

Ingen nysnö i spåren, bara lite lätt regn!
Bästa tänkbara när det inte är sol och finväder. Bara spåransvariga gör sitt jobb och fixar spåren efter nattens snöfall.

Nu finns det möjligheter att hitta på grejer på klassisketapperna. Jag glädjer mig som en barnunge.

Stafett är stafett är en av OS absoluta höjdpunkter är fruktansvärt spännande.

Inlagd: 2010-02-24, 14:10
Skriven av: Skidjan

”Det är några stycken som tror att Richardsson kommer att tappa en del på första, varför?”

Är väl tradition för Sverige att floppa på startsträckan. Att göra en svensk kallas det visst utomlands. Befarar en gråblek Rickardsson som direkt går till täten och drar stenhårt ut ur stadion. Vid första mellantiden är han borta Hård: var är Daniel, BlomQvist: Neeeej

Inlagd: 2010-02-24, 14:20
Skriven av: gnällspik

Äh Rickardsson gjorde sitt fjasko förra året. Han kan ju inte spricka i år igen. Det finns bara inte. Dessutom är hans kapacitet mycket högre i år.

Inlagd: 2010-02-24, 14:25
Skriven av: Gabriel

Södergren verkar vara lugn.

Inlagd: 2010-02-24, 14:26
Skriven av: Oskar

Hoppas inte de blir flopp idag. har Richardsson bara bra skidor kommer de gå bra.. Swe har faktiskt floppat på första stäckan i tre av 4 senaste OS stafetterna 1994 Ottosson 1998 Fredriksson 2002 Lindgren 2006 gjorde Mats Larsson en utmärkt förstastäcka.

Inlagd: 2010-02-24, 14:27
Skriven av: jossa

Fyfan, jag kan inte jobba. Sitter bara och skakar som ett asplöv av nervositet. Kan man skruva fram klockan till 20:15?

Inlagd: 2010-02-24, 14:50
Skriven av: Gabriel

Oskar: Skön läsning om Södergren!

Snart får vi veta om någon till blivit sjuk under natten och fått göra Haag & Co sällskap i den hyrda villan… Hoppas inte!

Inlagd: 2010-02-24, 14:50
Skriven av: Jörgen

Skulle vara kul att veta vad ni jobbar med :)

Inlagd: 2010-02-24, 15:01
Skriven av: Hill

Jag hoppas Gabriel inte jobbar på ett kärnkraftverk.

Inlagd: 2010-02-24, 15:11
Skriven av: Oskar

Har ni tänkt på att Frankrike har haft bästa skidorna i såväl längd som skidskytte?

Satsar kanske lite av det jag vann på tyska damerna.

Inlagd: 2010-02-24, 15:15
Skriven av: Elin

Elin: Vittoz slet väl som ett djur i jaktstarten i klassiskt. Även Gaillard försvann någonstans (var?) efter en bra start. Däremot i skidskyttet håller jag med.
Hill: Student, gör som jag vill.

Inlagd: 2010-02-24, 15:23
Skriven av: Jonas

”Jag hoppas Gabriel inte jobbar på ett kärnkraftverk.”

:-)

Nej bevare mig väl. Sitter på kontor framför burken hela dagarna.

Inlagd: 2010-02-24, 15:24
Skriven av: Gabriel

Ja den här timmen är fan mer kritisk än 20-21. Snart vaknar gossarna. Be om klara huvuden och fräscha halsar….

Inlagd: 2010-02-24, 15:26
Skriven av: Martin V

swestam: Det var ju inte efter 10 km loppet som Kowalzcyk sa att banorna var för lätta. Hon har talat om OS banorna i flera år. Hon har många gånger sagt att hon gillar de branta och tuffa banorna i Otepää, av samma anledning gillar hon inte de flacka backarna i Whistler. Det har inget att göra med att hon skulle va en ”dålig förlorare” utan det handlar om hennes styrkor som skidåkare.

Tycker det är helt rätt att Björgen, den enda astmatiker som tar denna astmamedicin, ifrågasätts. Läste också (på VGs debattforum, vilken dock inte är den bästa källan) att Björgen ytterligare ökat doseringen precis innan OS.

Den norska landslagsläkaren har också sagt ”Så spørsmålet er vell om medisinen åpner luftveiene så de blir like åpne som til alle andre, eller om de øker luftveiene ytterligere.” Alltså är det inte helt utrett om Björgen överkompenseras.

Men det som gör mig allra mest skeptisk mot Marit Björgen är: Hur är det möjligt att en kvinnlig uthållighetsidrottare kan ha muskler som en manlig muskelbyggare? Men kanske är det just därför hon har en så kraftig ”astma”. Kan inte vara lätt för hennes andningsorgan att syresätta den kroppen.

Inlagd: 2010-02-24, 15:29
Skriven av: F

Mail igår från min kontakt i Whistler, flera änder, bl.a. Norge har kört testlopp.
Hon trodde inte att Sverige kört något.

Märkligt, de borde hålla igång de som inte tävlar t.ex. Ida och Britta.

swestam;
Flacka backar = slakmota enligt Assar

Inlagd: 2010-02-24, 15:38
Skriven av: Elin

Förstår inte er nervositet. Sverige ror hem detta

Inlagd: 2010-02-24, 15:40
Skriven av: GunnarK

Elin:
Ida och Britta ska väl åka stafett imorgon. Får hoppas på ett enormnt snöfall för dem.

Hill: Jag jobbar inte på ett Känrkraftverk, men en av mina vänner som gör det säger att det är det slappaste jobb han haft.

Hur snabbt tror ni vi får reda på om någon är sjuk?

Inlagd: 2010-02-24, 15:49
Skriven av: Alexander

Vi är nervösa för stafett är stafett, allt kan hända.

Inlagd: 2010-02-24, 15:54
Skriven av: Fredde

Nu är klockan fem i sju på morgonen i Whistler. Jag tror nog att det dröjer ett par timmar till innan det meddelas om någon blivit sjuk.

Inlagd: 2010-02-24, 15:56
Skriven av: Gabriel

Äntligen börjar de riktiga OS i skidor.
Efter diverse lopp med skidbyten och juniordistanser så längtar jag efter att
se min favorit Oddbjörn, tokslugga sig fram i spåret.

Inlagd: 2010-02-24, 16:04
Skriven av: Michael

Alexander;
Jag menade testlopp generellt.
Pratade med en f.d. som sa att de alltid brukade köra några testlopp, dels för uttagning men också för att hålla igång de som ställts över.

En gång hade de haft start och mål ute i skogen för att inga konkurrenter skulle kolla.
Hemligt värre!

Inlagd: 2010-02-24, 16:05
Skriven av: Elin

Elin: tror nog Swe åxå kört testlopp med Anna Ida Britta ev Pajala men de brukar vara hemligt annars är de konstigt de håller jag med om

Inlagd: 2010-02-24, 16:12
Skriven av: jossa

Visst är stafett alltid stafett men denna gången säger min magkänlsa att vi vinner med några stavlängder

Inlagd: 2010-02-24, 16:25
Skriven av: GunnarK

Oj vad nervös dagen varit svårt koncentrera sig på jobbet idag..
funderat på massa scenario: ett bra men inte helt omöjligt är att Italen å Sui tappar på första kanske kan Norge åxå tappa.. tror att Canada Frankrika tyskland å finland sätter fart på första..på andra tror jag Norge kommer åka bra Bauer kommar åxå gå bra även frankrike…

Sträckatre är nyckeln för oss kan bra Södergren hänga med så blir de bra,, men lätt blir de inte

Inlagd: 2010-02-24, 16:27
Skriven av: jossa

Jag hoppas bara att svenskarna är helt friska och inte går med en förkylning i kroppen på väg att bryta ut (eller ännu värre är däckade och kan inte komma till start) Är supernervös nu.

Inlagd: 2010-02-24, 16:30
Skriven av: Josef

Jag undrar jag om Hjelmeset orkar följa Bauer, Olsson, Teichmann och Vittoz… Många starka åkare där på andra… och Bauer kommer köra något furiöst om han har bra skidor.

Inlagd: 2010-02-24, 16:34
Skriven av: Gabriel

Nu vill jag få höra en kommuniké från Whistler:

Alla mår bra, har sovit gott och ser fram emot dagens stafett!

Inlagd: 2010-02-24, 16:53
Skriven av: Jörgen

Vad är bästa alternativet om någon är sjuk? (låt oss aldrig upleva en sådan situation igen tack).

1. Ingesson själv

2. Jönsson (på väg att friskna till)

3. Fredriksson dit skickad med JAS-plan

4. Björn Lind

5. Theodor Pettersson

5. Larry Poroma

6. Anna Olsson

7. Södergen kör första och tredje

Inlagd: 2010-02-24, 16:53
Skriven av: Alexander

Man får ju bara ersätta den som blivit sjuk, inte fippla med laguppställningen, så jag antar att Emil Jönsson är det enda alternativet.

Inlagd: 2010-02-24, 17:00
Skriven av: Anders

Nå er jeg så spent at det gjør vondt. Et langrennsgull er for meg og de fleste nordmenn mer verdt enn allverdens gull i alpint, skiskyting, curling, hockey, bob, skeleton(?) etc.

ÅRETS IDRETTSØYEBLIKK ER BARE TRE TIMER UNNA!!!

Inlagd: 2010-02-24, 17:07
Skriven av: Tor

– Sluttet tidlig på jobb
– Kjøpt inn øl potetgull og pizza
– Luftet hunden
– Kona og barna er på vinterferie

Alt lå til rette for en skikkelig OL-kveld.

Men hva skjer… Min nye TV går i stykker, og det lukter brent.

Håper ikke dette er et forvarsel for hva som skal skje senere i dag.

Jeg finner frem Master cardet og kjøper en ny TV pronto.

Inlagd: 2010-02-24, 17:07
Skriven av: gif

Är grabbarna i samma form som på pursuiten så måste vi betraktas som favoriter kanske till och med stora favoriter med tanke på att vi har Hellner på sista. Det som kan ställa till det är naturligtvis föret, vansklig vallning och kanske svårt att rycka ifrån. Av vad man sett hittills under OS så borde Norge vara avhängda efter två sträckor och senast efter tre. Men stafett är alltid stafett..

Inlagd: 2010-02-24, 17:11
Skriven av: Torbjörn H

Gif, haha vilket öde!

Hoppas du hittar en ny TV fort som attan, lycka till!

Inlagd: 2010-02-24, 17:23
Skriven av: Gabriel

Någon som hört något är de friska och krya?

Inlagd: 2010-02-24, 17:23
Skriven av: Per

Vi kan väl vara artiga mot Rickardsson och stava hans namn rätt.

Inlagd: 2010-02-24, 17:25
Skriven av: Torbjörn H

Jag sitter redan framför TV:n…
Telefonen är avstängd, svararen på.
Pizzan inköpt.
Extra-TV:n testad.

Dessutom har jag förvarnat en kompis att jag kommer hem till honom om strömmen går i mitt hus.

Redo!

Inlagd: 2010-02-24, 17:28
Skriven av: marf

Södergren sa igår till Aftonbladet att han kände sig i ”chockerande bra form” när de körde intervaller på träningen igår.

Låter lovande…

Inlagd: 2010-02-24, 17:32
Skriven av: Gabriel

Hjälmeseth är sjuk!

Inlagd: 2010-02-24, 17:32
Skriven av: Rangvald

Da er ny Tv på plass. Ble en skikkelig rakker til 25 tusen, så nå kan jeg (eller Northug) ikke skylde på TV bildet i hvert fall.

Dersom noen våkner og føler seg litt halvsyke, så tror jeg likevel at man stiller til start fordi alternativene er dårlige. I så fall sier man ikke fra om sykdommen på forhånd.

Tror ikke Bauer går ut i tet på etappe 2, Jaks er for svak, og det kommer nok til å gå fort på 1 etappe også.

Inlagd: 2010-02-24, 17:36
Skriven av: gif

Jaha nu börjar det.

Gode Gud i himlen, låt de arma gossarna få vara friska idag!

Inlagd: 2010-02-24, 17:38
Skriven av: Gabriel

Rangvald: hvor i helvete har du det fra. Dette er ikke noe å spøke med. dersom du tuller skal jeg bruke resten av OL til å få deg utestengt fra dette forum.:)

Inlagd: 2010-02-24, 17:40
Skriven av: gif

gif: Härligt! For ett engagemang! Må bästa lag vinna. Vinner inte Sverige hoppas jag på Norge naturligtvis!

Rangvald: Hittar inget om det via de vanliga källorna. Har du länk?

Inlagd: 2010-02-24, 17:42
Skriven av: Anders

Alla svenskar friska enligt expressen.se

Inlagd: 2010-02-24, 17:48
Skriven av: Anders

Alexander, du glömde att även Blomman är ett alternativ som finns på plats om nån blivit sjuk :)
Emil kan säker hoppa in som bisittare till Hård

Inlagd: 2010-02-24, 17:50
Skriven av: Allan Vallan

Friska karlar!!!!

Inlagd: 2010-02-24, 17:51
Skriven av: Oskar

YESSS!!!!

Hur var det med Hjelmeset? Är det sant att han är sjuk eller var det bara ”tull”?

Inlagd: 2010-02-24, 17:54
Skriven av: Gabriel

Har ikke hørt noe fra den norske leiren, men det er ingenting som tyder på at Hjelmeseth er syk.

ragnvald finner vel på ”nyheter” for å gjøre seg interessant, mm han har en link å vise til?

Bra at svenskene er friske. Det er morsommere å slå dem da :)

Inlagd: 2010-02-24, 17:57
Skriven av: gif

”Bra at svenskene er friske. Det er morsommere å slå dem da :)”

Jag får väl säga detsamma!

Det finns inget tråkigare än när de bästa åkarna inte är med i ett lopp.

Så hoppas alla norska herrar är friska. Och alla andra länders åkare med för den delen.

Inlagd: 2010-02-24, 18:00
Skriven av: Gabriel

Vanvittig unødvendig å sette ut rykter om at noen er syke uten å legge ved link.

rangvald: Du hører ikke hjemme på dette forumet.

Inlagd: 2010-02-24, 18:02
Skriven av: drazyc

Gabriel og alle andre kjære svensker.

Jeg benytter muligheten til å gratulere Sverige med gull på stafetten.

Grunnen til at jeg velger å gjøre dette nå, er at jeg kommer til å være så sint og skuffet etter løpet at jeg ikke vil snakke med noen på min. 1. døgn (som Northug)

Inlagd: 2010-02-24, 18:04
Skriven av: gif

Anledningen till att man av och till skriver Daniels efternamn fel är ju att han tydligen kallas ”Richie” i laget om man får tro Marcus Hellners blogg. Södergren kallas visst ”löken”, och Wassberg kallades ju ”säcken”. Sen h

Vad borde Johan och Marcus kallas om de ror hem detta? ;)

Glädjer mig som ett barn, hoppas på en stafett med sportsligt hög klass (dvs inget jäkla gnetföre och sällskapsåkning), inte minst för våra kära svenskar.

Inlagd: 2010-02-24, 18:04
Skriven av: Skidjan

Intervju med Petter inför stafetten

Inlagd: 2010-02-24, 18:05
Skriven av: Oskar

Vad tror norrmännen om Martin Johnsrud Sundbys astma och regnväder och 2 plusgrader?

Har han fått bättre medicinering så han taklar det? Gick ju inte helt toppen i Liberec.

Inlagd: 2010-02-24, 18:10
Skriven av: Skidjan

link til de ulike startoppstillingene

http://www.nrkol.no/cross-country-skiing/resultsandschedules/event=CCM410000/index.html

Inlagd: 2010-02-24, 18:11
Skriven av: gif

Skidjan: Vi er vel usikre nok fra før om ikke du skal komme med spørsmål om Sundbys astma også? Faen – kan han ikke låne litt ”doping-spray” av Bjørgen.

Regner det eller snør det i Whistler?

Inlagd: 2010-02-24, 18:13
Skriven av: gif

@Skidjan: Jeg er bekymret for Sundbys astma. Men jeg håper Djupvik har tenkt over dette! Hvis ikke er det insane å ikke bruke Svartedal istedet.

Inlagd: 2010-02-24, 18:13
Skriven av: drazyc

Kalla och Pajala tränar i dag. Då kan vi hoppas lite igen.

Inlagd: 2010-02-24, 18:14
Skriven av: Sten

For å være ærlig Skidjan, så tror jeg det går til h*****, astma eller ikke.

Inlagd: 2010-02-24, 18:16
Skriven av: Clint

Tack Elin för intresanta inlägg inte minst när vi får direkt rapporter från Whistler. Shit man är ju tokladdad redan! Känns för jädra bra det här! Förresten är det någon som hört något nytt om Pajala och Kalla?

Inlagd: 2010-02-24, 18:17
Skriven av: Göran

Yessss. det snør

Inlagd: 2010-02-24, 18:17
Skriven av: gif

Oi, som det snør i Whistler…

Inlagd: 2010-02-24, 18:18
Skriven av: Clint

gif: ingen kan ju diskutera att fyren har astma väl? Höjd över varje misstanke :)

Det ska tydligen sluta snöa framåt ”noon” dvs 12-tiden, efteråt ska det vara 2+ i starten och närmare 0 i högsta delen av banan. 60% chans för skurar eller snöbyar. Kan nog bli nån regnskur längst ner och kanske nån snöby längst upp.

http://www.weatheroffice.gc.ca/city/pages/bc-20105_metric_e.html (finns specialuppsatt väderradar här också)
http://www.yr.no/sted/Canada/British_Columbia/Whistler_Nordic_Venue_(Callaghan_Valley)/time_for_time.html

Inlagd: 2010-02-24, 18:18
Skriven av: Skidjan

skidjan: selvfølgelig vet vi at Sundby har astma- det er jo det som er problemet. poenget er vel at jeg ikke orker å tenke på det.:)

For øvrig kjennes det litt kjipt ut at jeg er glad for at det snør, bare fordi det øker sjansene for at Norge henger på

Inlagd: 2010-02-24, 18:20
Skriven av: gif

Mail från Whistler;

+2 und sprühregen

Duggregn alltså

Inlagd: 2010-02-24, 18:21
Skriven av: Elin

Fasen vad jag känner mig skakis.
Kommer ni ihåg vallamissen på 15k lassiskt Liberec? Det måste ha varit en av de värsta TV-sportupplevelser jag varit med om..

Hoppas de väljer rätt mellan ruggat och täckt klister idag iaf… Olsson som åker som en gud men har tyvärr 2cm is i fästzonen..

Inlagd: 2010-02-24, 18:21
Skriven av: Skidjan

Crap om det inte är sjukdom så är det vallaroulette och väder som gör hårdkörning omöjligt. Fördel Norge då troligen?
Nåväl, strunt samma, kul med stafett hur som helst :)

Inlagd: 2010-02-24, 18:26
Skriven av: Josef

Drömmen skulle var att Södergren har monsterform och får avgöra stafetten till Sveriges fördel. Efter allt som hänt honom skulle han verkligen vara värd detta! Det är okey för mig om Hellner avgör mot Northug sista 50 m också men det lär tyvärr inte hända är jag rädd.

Inlagd: 2010-02-24, 18:29
Skriven av: Göran

VIlket skitväder. Nu blir det lotteri igen. En del lag kommer säkert köra med ruggat på klassiskt och en del inte. Det blir skidorna som avgör det här. Trist.

Inlagd: 2010-02-24, 18:32
Skriven av: Gabriel

Jag tror vallarna fixar det här,har ju haft monsterskidor nästan varje gång.

Och om det fortsätter vara regn så.

Nu håller vi samtliga tummar 3½ timmar framåt!!

Inlagd: 2010-02-24, 18:33
Skriven av: Skidjan

Jag har opererat in en till tumme för att ha extra många att hålla!

Inlagd: 2010-02-24, 18:43
Skriven av: Oskar

Väldigt synd att det snöar. Nu blir det nog upp till Södergren av hänga av Norge. Om Hellner går ut samtidigt som Northug och hänger av han honom kommer jag inte med ord att kunna beskriva min tacksamhet mot honom.

Hoppas verkligen att vallning och astma inte ska avgöra stafetten.

Inlagd: 2010-02-24, 18:43
Skriven av: Alexander

amen nu börjar jag också bli nervös här… fördelen med att ha Hellner på sista är att killen är pålitlig, han kört allt han kan! Mer kan man ju inte begära heller. Hoppas vi har lite tur på vår sida också, inga fall, stavproblem eller liknade.
haha härligt att läsa engagemanget här!
Go Team Sverige!!!

Inlagd: 2010-02-24, 18:44
Skriven av: Sanna

smørerne avgjør stafetten.

http://www.langrenn.com/-smoererne-avgjoer-stafetten-i-kveld.4752618-1743.html

Inlagd: 2010-02-24, 18:53
Skriven av: gif

Drazyc: nå har det gått et år siden Liberec. de må vel ha fått kontroll på den jævlige astmaen til Sundby nå? han har vel ikke hatt noe særlig problem i det siste?

Merker at det nærmer seg, fordi jeg banner oftere og oftere.

Inlagd: 2010-02-24, 18:57
Skriven av: gif

litet valladrama är väl alltid trevligt.. (ironi) förresten Teichmann gillar väl inte detta väder speicellt mycket?

Inlagd: 2010-02-24, 19:03
Skriven av: Sanna

Norge tar stafetten. Sunby e weak link men med detta snöfall å tunga banor kommer det vara lättare att hänga på. OddBjörn e ju sjukt stark å har fokuserat länge på detta. Berger är en krigare..han vet att om han bara kör hela vägen in så ordnar Northug resten.

Grattis Norge till guldet :)

(hoppas ju givetvis att vi tar det men kanske kan jinxa dom lite)

Inlagd: 2010-02-24, 19:16
Skriven av: Dogge

@gif: Vi får håpe at de har fått kontroll på det. Han sliter jo aller mest når det er kjempekaldt.

Det er uansett utenfor både hans egen og vår kontroll, så det er ingenting å tenke på. Skiene derimot er jeg bekymret for..

Inlagd: 2010-02-24, 19:24
Skriven av: drazyc

en fråga är inte så skidkunnig. Kör man både klassiskt och fristil eller bara en utav dem? Eller hur är det upplagt?

Inlagd: 2010-02-24, 19:28
Skriven av: Sanna

@Sanna: De to første etappene (sträckene) er i klassisk stil, de to siste er i fristil.

Inlagd: 2010-02-24, 19:31
Skriven av: drazyc

jaha tack så mycket! :)

Inlagd: 2010-02-24, 19:32
Skriven av: Sanna

Snart en halvtimme kvar… Fjärilar i magen!!

Inlagd: 2010-02-24, 19:34
Skriven av: Jörgen

SVT har gjort ett 5-minuter långt montage med klassiska svenska stafettmisslyckanden genom tiderna. Vet inte om det är den bästa uppladdningen, men nu är man i alla fall beredd på det värsta haha.

Inlagd: 2010-02-24, 19:34
Skriven av: Manne

På pappret så ska Sverige och några andra lag vara klart före Norge innan fjärde sträckan. Varför? Jo, för flera andra länder har mycket bättre åkare helt enkelt. Sundby har aldrig imponerat på mig, hans världscupsvinst förra året var en ren lyckoträff. Han kommer aldrig vara där igen. Den gode Hjelmesedt har haft sina bästa dagar, vad har han presterat denna säsongen, mig veterligen inte ett skit. Berger? En jävla skidskytt. Södergren och Legkov ska ju åka från honom utan stavar. Northug däremot. Jag läste någonstans hur mycket att han skulle kunna ta in om han skulle jaga och han svarade att en halv minut skulle inte bli några problem, det beror på vem han kan åka tillsammans med.

Inlagd: 2010-02-24, 19:41
Skriven av: rs

Manne, visst är det skrämmande hur sjukt många gånger svenska åkare har totalspruckit på stafetter.
Det får bara inte hända idag.

Inlagd: 2010-02-24, 19:44
Skriven av: Gabriel

rs: Hjelmeset har aldrig tappat mer än 5 sekunder (tror jag) i en WC, OS, VM, NM stafett. Jag tror inte vi ska underskatta han.

Synd att Hellner slösade krafter i måndags. Nu hade vi behövt allt.

Verkar som om Teichmann kör sträcka 2 igen. Kanske tyskarna planerar att köra hårt med Bauer och Olsson.

Inlagd: 2010-02-24, 19:50
Skriven av: Alexander

Alexander: har för mig att Alsgaard har sagt att han blev bättre och bättre av att tävla hårt och mycket och ville inte gå ner sig genom för många vilodagar.

Det är kanske inte så konstigt att folk blir sjuka på vilodagar, kroppen är inte helt alert.

Ikväll blir det himmel eller helvete.

Snow changing to a few rain showers and flurries near noon. Fog patches. High plus 3 except plus 1 at the top of the course.

Bra att det inte blir nollföre.

NEDERBÖRDEN HAR SLUTAT: http://www.weatheroffice.gc.ca/2010/radar/2010_radar_e.html?id=VVO

JIPPIE!!!!!

Inlagd: 2010-02-24, 20:05
Skriven av: Skidjan

Det går til helvete

Inlagd: 2010-02-24, 20:17
Skriven av: gif

Snällt av Sverige att spåra nu när det är en klar nackdel att ligga först. Är han väldigt stark eller väldigt otaktisk?

Inlagd: 2010-02-24, 20:28
Skriven av: RGB

Bauer og Olsson skal gå på rubb, og Teichmann har smurte ski sier de på nrk. Det blir spennende.

Inlagd: 2010-02-24, 20:38
Skriven av: Tor

Bra kört av Rikardsson. Tyvärr bra av Sundby också. ;)

Inlagd: 2010-02-24, 20:43
Skriven av: uttern

Den der smøringen er et sjansespill altså. Hjelmeset på rubb, og Sundby på smurning. Tydeligvis kjørte Gaillard på rubb også.

Inlagd: 2010-02-24, 20:44
Skriven av: Tor

Lovande formbesked av Jauhojärvi, kanske han ska orka igenom 5-milen trots allt. Nu är väl frågan vem som orkar hänga med Bauer i klungan.

Inlagd: 2010-02-24, 20:44
Skriven av: RGB

JAG HÅLLER PÅ OCH SVIMMAR

Inlagd: 2010-02-24, 21:25
Skriven av: Ma

LUGNA NU! vi vet hur de gick 2003 när brink gick in i väggen… Inte för att jag tror att södergren eller hellner gör det men ändå!!! ta inte ut något i förskott=)

Inlagd: 2010-02-24, 21:28
Skriven av: Andreas

rätt nöjd med min analys av första stäckan *L* gud vad spännade vill ha 30sek till Norge tyskland

Inlagd: 2010-02-24, 21:30
Skriven av: jossa

30 sekunder tar nok Petter på Hellner. Men neppe noe mer. Utrolig spennende. Heldigvis har Lars fått litt hjelp nå. Franskmannen ser kjørt ut.

Inlagd: 2010-02-24, 21:31
Skriven av: Tor

YES. Dette går mot gull for Norge!

Inlagd: 2010-02-24, 21:35
Skriven av: Tor

Grattis Sverige. Norge er helt ute å kjøre på herresiden om dagen. Flaut!

Inlagd: 2010-02-24, 21:38
Skriven av: Clint

Gratulerer Sverige! Vi røk på nok en smøremiss med Hjelmeset… shit happens.

Inlagd: 2010-02-24, 21:38
Skriven av: drazyc

Slapp av Clint. Du må ikke miste trua. Dette går fint!

Inlagd: 2010-02-24, 21:38
Skriven av: Tor

@Tor: Er du fullstendig gal!? 38 sekunder på 10 km er helt latterlig mye å ta på en olympisk mester!!

Inlagd: 2010-02-24, 21:43
Skriven av: drazyc

Fy fasen. Northug är på jakt. Hoppas Hellner inte går för fullt.

Inlagd: 2010-02-24, 21:46
Skriven av: uttern

Stol på Storeulv!

Inlagd: 2010-02-24, 21:48
Skriven av: Tor

Hellner har masse å gå på. Ta det med ro, svensker.

Inlagd: 2010-02-24, 21:48
Skriven av: drazyc

Hellner vill väl tjäna lite extra cash i spurten :)

Inlagd: 2010-02-24, 21:49
Skriven av: RGB

Hm. Nei det ble for hardt. Men hederlig forsøk av Norge. Bedre og satse på gull og tape medaljen.

Vel fortjent Sverige!!

Inlagd: 2010-02-24, 21:57
Skriven av: Tor

Jaaaaaa! Det bästa som har hänt i mitt liv!!!!!

Inlagd: 2010-02-24, 22:01
Skriven av: markus

Nå trenger jeg noen timer på å fordøye skuffelsen!

Inlagd: 2010-02-24, 22:03
Skriven av: Tor

Gratulerer til Sveige.

Ingen svensker kan si at Northug ikke kan annet enn å ligge i rygg. Ingen rygg å se idag. Synd med is i rubben til Hjelmeset, han hadde jo ingen glid.

Inlagd: 2010-02-24, 22:03
Skriven av: Jeremiah

Grattis Sverige! Det var en välförtjänt medalj. Denna gång måste man också säga att Northug jobbade ihop en medalj åt Norge.

För egen del var finnarna en mycket positiv överraskning, Nousiainen på sista etappen körde överraskande bra och knäckte Angerer.

Inlagd: 2010-02-24, 22:03
Skriven av: RGB

Gratulerer. imponert av Johan Olsson.

Tror Hellner skal være glad for at han hadde såpass mye å gå på. Hadde han hatt 10 sek mindre, så tror jeg Northug hadde tatt ham.

Vel fortjent Sverige

Inlagd: 2010-02-24, 22:03
Skriven av: gif

Laett BARNESKIRENN

Inlagd: 2010-02-24, 22:03
Skriven av: Ma

Sverige skulle det være.

Inlagd: 2010-02-24, 22:03
Skriven av: Jeremiah

Grattis !!! Richardsson Olsson Södergren Hellner GULD !! bra jobb av alla kaptenerna vallarna STORT!!

Inlagd: 2010-02-24, 22:03
Skriven av: jossa

vad var de Petter sa i intervjun före ?

Inlagd: 2010-02-24, 22:04
Skriven av: jossa

Helt otroligt bra. Hellner tog det. Vilken insats av allihopa! Grattis.

Northug imponerade också, men ingen fara ändå, Hellner var kall.

Inlagd: 2010-02-24, 22:06
Skriven av: uttern

Kanskje vi kan få et lite plaster på såret i morgen. Men en damemedalje henger jo på ingen måte like høyt som en herremedalje.

Inlagd: 2010-02-24, 22:07
Skriven av: Tor

Skojar du gif, Hellner är kungen! länge leve kungen. Dessutom kunde han haft 60-90 sekunder om det varit annat väder på dom klassiska!

Inlagd: 2010-02-24, 22:09
Skriven av: Göran

Greit Gøran. Dere var best, men gi litt kreditt til Northug. Han gjorde hele etappen selv, og jeg tror han hadde tatt Hellner dersom avstanden hadde vært litt mindre. Men det får vi aldri vite…

Hellner er en fantastisk skiløper, men han er vel ikke akkurat kongen… Det var Olsson som vant stafetten for sverige, Hjelmeseth ødela for Norge.

Men – fortjent seier til Sverige- som ventet

Inlagd: 2010-02-24, 22:14
Skriven av: gif

KUNG HELLNER

Inlagd: 2010-02-24, 22:15
Skriven av: Oskar

Nei dette var Johan Olssons fortjeneste. Meget sterkt av ham.

Inlagd: 2010-02-24, 22:15
Skriven av: Tor

Vent litt Oskar, Northug kan fortsatt vinne femmila og bli OL-kongen i langrennssporet med to gull, et sølv og en bronse ;)

Inlagd: 2010-02-24, 22:16
Skriven av: Tor

Håller med dig om det mesta gif, ville bara skoja lite med dig : ) Northug gjorde en grym sträcka! Men en dag som denna gläds jag bara åt den Svenska segern

Inlagd: 2010-02-24, 22:17
Skriven av: Göran

Nå spiller de ”Just dina gullbruna ôgon” med Vikingarna på NRK. Jeg spyr.

Inlagd: 2010-02-24, 22:18
Skriven av: Tor

Men i skuffelsens øyeblikk kan jeg si at er det noen jeg unner et OL-gull, så er det Sødergren. En enormt stor idrettsmann som ikke har fått uttelling for sin kapasitet.

Inlagd: 2010-02-24, 22:20
Skriven av: Tor

Da er vi enige Gøran. Det sitter langt inne, men jeg er glad Sverige vant (så lenge Norge ikke vinner).

Faen vi er dårlige. Vi er jo bare Northug. Uten ham hadde vi blitt nr 6.

Dere får bare gni det inn… Give it to me.

Inlagd: 2010-02-24, 22:21
Skriven av: gif

Så kul men Northug kan allt åka skidor var allt bra skraj ett tag.

Inlagd: 2010-02-24, 22:25
Skriven av: Per

Det beste laget i dag vant. Olsson var grymt imponerende og Hellner kontrollerte greit.

Håper Blomman og Hård overlever natten :-)

Inlagd: 2010-02-24, 22:25
Skriven av: Clint

Olsson blir en farlig, farlig man på 5-milen, tillsammans med Gaillard, Bauer och den gode Rickardsson.
Men vi räknar väl inte bort Northug om de håller samman till mål.

Sundby klarade sig ju riktigt bra, men hade det inte snöat så hade nog Rickardsson stuckit, eller varför inte stackars Gaillard.

Inlagd: 2010-02-24, 22:28
Skriven av: Skidjan

Gratulerer Sverige! Synd det ikke ble noen duell mellom Northug og Hellner. Der vet vi alle hvem som hadde vunnet ;-)

Norsk herrelangrenn er virkelig i krise nå. Northug er fantastisk, resten er latterlig.

Inlagd: 2010-02-24, 22:30
Skriven av: drazyc

Gråter!

Inlagd: 2010-02-24, 22:32
Skriven av: Jörgen

Vilken DAG!!!!
Alla goa grabbar på topp – och så underbart välförtjänt att Södergren fick ett GULD!!
Sen hade varit grymt kul att se Johan på andrasträckan utan nysnö, då kunde det blivit riktigt stooooora luckor – vilket tryck och klassisk teknik den karln har!
Sen var det ju Hellner som regisserade den rysare det ändå blev:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/os2010/article6673308.ab
Det är nog omöjligt att förstå vilken psykisk press det kan vara att ha lucka (mot stora stygga vargen) på en sistasträcka. Vi minns ju alla hur det gick för Brink med Aalsgård efter sig. Att vara så kylig som Marcus var är riktigt stort.

Inlagd: 2010-02-25, 00:00
Skriven av: Allan Vallan

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values