21 februari 2010, av Oskar

Jag kan inte låta bli

vg.png

Det verkar vara kris i Norge.

19 kommentarer till ”Jag kan inte låta bli”

tråkigt när allt hänger på en person att ta medaljer.

Inlagd: 2010-02-21, 13:33
Skriven av: Sanna

Dom skriver ju vidare att Northugs skidor kan vara förstörda pga fel slipning innan OS vet inte vad jag ska tro, alla kan ju tappa formen ibland el inte pricka in den sen har dom ju bara Petter som är i topp just nu i längdskidåkning i Norge.

Inlagd: 2010-02-21, 13:37
Skriven av: Andreas P

Vi har litt flere i fristil, men da snakker vi stort sett om skiskyttere, og det er jo en falitterklæring for langrennsmiljøet at skiskyttere er bedre til å gå fristil enn spesiallangrennsløpere. Lars Berger vil sannsynligvis få gå den fristilsetappen som Nordthug ikke går, og han er definitivt god nok (dessverre ikke fullt så god til å treffe blinkene, så i skiskyting blir det Hegle Svendsen og Bjørndalen vi må stole på ;) )

Inlagd: 2010-02-21, 13:43
Skriven av: Geir

Det mest skuffende igår var at både Rønning og Sundby så ut til å slite i klassiskdelen. Dette er to gode klassiskløpere når de er i form. Dette skyldes enten 1) Dårlige ski, 2) Dårlig form. Personlig tror jeg mest på det siste.

Norsk herrelangrenn på distanse er i alvorlig krise ja. Det spesielle er at vi rett og slett suger i skøyting. Gjerdalen er vår beste skøyter dersom vi ser bort fra skiskytterne! Dette har jeg sagt i flere år nå. Vi dominerer fremdeles juniorsiden, men har problemer med å følge opp i seniorklassen. Det er helt klart noe galt i systemet, enten at juniorene matches galt eller at kompetansen på trenersiden er for dårlig.

Det er ganske ironisk at norsk media etter Liberec-VM ifjor var utrolig kritiske til norsk *damelangrenn* og mente at treneren Egil Kristiansen måtte ta sin hatt å gå. Faktum er jo at tilstanden i norsk damelangrenn er mye mye bedre enn i herrelangrenn, iallfall på distansesiden. Der har vi flere lovende ungjenter i Johaug, Kristoffersen og Østberg. Samtidig har vi gode seniorer i Bjørgen, Steira, Jacobsen og Skofterud som behersker begge stilarter bra.

Inlagd: 2010-02-21, 13:52
Skriven av: drazyc

Ta vekk Northug, så er resultatene i distanselangrenn å herresiden omtrent som i VM ifjor.
Hvis jeg husker riktig , så var resultatene i Librece (eks Northug) 10,15,34-14,28,34 og 20(50km) på de tre individuelle øvelsene.
Men de få som da prøvde å peke på dette, ble nærmest skjelt ut av en agressiv og svært arrogant Åge Skinstad. Problemet i norsk langrenn er uprofesjonelle ledere og trenere som alt for lenge har solt seg i glansen fra Northug og sprinterne. Få inn nye krefter som har norsk skiidrett som primærinteresse.-Stein

Inlagd: 2010-02-21, 14:05
Skriven av: Stein Rognlien

Jag tror att det är svenskarnas fel att de norska åkarna inte är i form.

Inlagd: 2010-02-21, 14:16
Skriven av: Leif

Norge kommer att komma tillbaka med a vengeance. Det går upp och ner och snart kommer 2 nya Northugar, som lär vara ännu mer talanfulla än Petter.
Charlottes föräldrar borde uppmuntras att skaffa några fler barn, om det nu inte är för sent, med en sådan genbank

Inlagd: 2010-02-21, 14:44
Skriven av: gnällspik

Hoppas Norge får lite bättre betalt i framtiden, t ex Northug+Hattestad på sprinstafetten.

Det är ju aldrig bra när en nation dominerar, men ännu värre om en viktig nation som Norge går ner sig fullständigt.
Nu har de ju sån tur var Marit Björgen men hoppas Northug kan göra en insats för norska herrsidan.
Vad man än menar är Norge (och Ryssland) viktigt för längdsporten och Northug den viktigaste enskilda utövaren i Norge.

Helt klart är det att de måste ske förändringar bakom Northug, så många duktiga åkare att rekrytera från – men så få som lyckas i VC/VM/OS.

Tror det var ett misstag att låta Sjur Röthe bli hemma t ex. Och att inte delta i Canmore, åtminstonde för distansåkare.

Inlagd: 2010-02-21, 14:44
Skriven av: Skidjan

Damsidan i Norge ser ju extremt bra ut med en lavin av unga talanger som kommer fram. På herrsidan har det kanske varit för mycket satsning på åkare som redan nått sin peak och för lite satsning på unga talanger?

Inlagd: 2010-02-21, 14:48
Skriven av: Josef

Att satsa på talanger som Bach och Röthe kommer nog att löna sig i längden.

Inlagd: 2010-02-21, 14:51
Skriven av: Josef

Petter han väl en lillebror… :/ hehe

Inlagd: 2010-02-21, 15:09
Skriven av: Sanna

Ska Norge köra med Svendsen och Björndalen så ber jag att få påminna om vad Ferry sa: Skjuter jag fullt så slår jag Svendesen. Dem har inte varit så åkstarka. Men får Berger och Northug till skidor så har Norge ett kanon lag även på fristil. Kommer bli väldigt jämnt tror jag, för det finns många som kan vinna. Vi är absolut inga favoriter för vi gick bra på en dubbeljakt. Hoppas bara alla får vara friska nu…….

Inlagd: 2010-02-21, 15:15
Skriven av: Kim

Ferry slår ikke Svendsen om de begge skyter fullt. Ferry var 4:54 minutter bak Svendsen med fem bom, og han sa han hadde vunnet med 5 sek om han hadde skutt fullt..

Men ikke glem at Svendsen også skøt en bom, og altså slo Ferry med 55 sekunder i sporet.

Inlagd: 2010-02-21, 15:55
Skriven av: Tor

När man ser Petter Hugg åka och jämför han med andra åkare, så ser man ju klart att han inte har den teknik som Marcuas Hellner har. Så det är ju helt klart att han måste vara i absolut bästa form för att hänga med. Har han lite sämre form, så sliter han ont och då kan han ju inte göra något bra resultat. Kolla bara på tävlingen i går och framför allt sista 15. Inga initiativ, ingen lugn vägvinnande åkning. Titta sedan på tex. Johan Olsson. trots att han är trött på slutet så har han en fin teknik. konstigt att Norskarna inte lärt sig att åka fristil. tror att Sverige är världsledande där och har varit så i många år.
Är väldigt impad av Johan Olssons insats i går. Att vara så klok att han inte brände allt utan hade krafter kvar att svara och sedan spurta sig till en bronsmedalj. Skit bra. Guldmedaljen serverades ju åt Hellner på slutet. När Petter Hugg vara borta och dom var bara 4:a kvar. Bara att grattulera. Men det som Marcus och Anders gjorde under loppet genom att ligga och bromsa utan att vara ojusta. Såg helhäfftigt ut. Säkert blev någon lite sur. Men andra åkare hade ju faktiskt kunnat ta tag i situationen och själva börjat jakten på Olsson. Men inget hände förrän ryssen började åka. Dom som inte var med på slutet får skylla sig själva. Petter Huggs stav brott var ju helt odramatiskt. Det var ingen som som gjorde något som helst regelbrott. Har tittat på reprisen flera gånger. Petter hade inte mer att ge, utan föredrog att ge upp. Visst var staven av och han fick en ny. Men en pigg petter Hugg hade lätt tagit in dom få metrarna om han hade haft lust. Men lusten var slut.

Inlagd: 2010-02-21, 15:59
Skriven av: Sten

Men fy fan vad underbart att Södergren börjar hitta formen!!

Och vilka medljchanser vi har på 5-milen sen då: Olsson, Rickardsson och Södergren. Kan bli hur kul som helst!

Det här med Petters stavbrott är ju helt sjukt. Han tappar ju för fan INGENTING på det. Om han varit i samma form som i Liberec så hade han lekt ikapp de där ynka metrarna på två sekunder.

Inlagd: 2010-02-21, 16:04
Skriven av: Gabriel

Josef;
Vilka unga talanger har vi att satsa på efter denna bedrövliga vinter?

Troligen upp mot 50 inställda ungdomstävlingar efter jul på grund av kyla.
Svårt samma med inställda träningar.

Ser i bekantskapskretsen 3 inställda idag.
Jag har en granne vars dotter åkt 3 tävlingar efter jul av de 10 hon varit anmäld till.
Det är lätt att 14-15-åringar ger upp.

Ska vi glädjas åt att Norge förmodligen drabbats lika hårt?

Inlagd: 2010-02-21, 16:20
Skriven av: Elin

Jag hoppas på att Gamle björnen Hjelmeseth kniper en medalj på femmilen, men han får nöja sig med bronset efter Södergren som etta och Olsson som tvåa efter att dom har vavrit loss sista milen. Hur låter den pallen?

Inlagd: 2010-02-21, 16:30
Skriven av: Juha Mieto

Hoppas att Northug får lyckas på femmilen, även om jag inte riktigt tror det. Formen har inte sett helt vass ut. I sprintstaffetten blir såklart Hattestad+Northug ruggigt farliga, men här hoppas jag så innerligt på revansch för Emil att jag inte vill att norge vinner.

Helt oavsett så kommer Norge tillbaka. De har så många talanger och duktiga juniorer. Att Sverige ser bättre ut är en ovanlighet som inte kommer vara länge. Så gläds nu alla svenskar åt detta så länge det varar!

Inlagd: 2010-02-21, 17:03
Skriven av: lasse

För några år sedan hade ju Sverige precis samma problem som Norge har nu. Då bestod det svenska laget av en samling sura vresiga enstöringar, som inte hjälpte varandra på något sätt. Norge har inget lag, och inget talar för att man kommer att få det, om nu inte Petter gör allvar av hotet att sluta köra obetald för landslaget, och köra för Red Bull i stället.

Inlagd: 2010-02-21, 17:04
Skriven av: Kurt

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values