Emil ingen mästerskapsåkare

Det finns vissa skidåkare som är rysligt bra när det gäller. Antingen är de dopade eller så vet dom exakt hur man gör för att pricka in formen både fysiskt och psykiskt. Första alternativet är ju inget egentligt alternativ men lyckas man pricka formen krävs det ganska mycket för att ta hem en OS-medalj. Man måste man klara av pressen av att vara favorit, som Emil Jönsson nu var, lite tack vare sina norska konkurrenter som tjatat om Jönsson hur länge som helst nu. Perfekt psykning som till slut fick Jönsson på fall.

En som däremot är en mästerskapsåkare är Anna Olsson. Hon gör nästan en Mats Larsson, kommer tillbaka från väldigt bristfällig träningsmängd och tar sig till final. Tyvärr räckte det inte lika långt som för Larsson i Sapporo, men det är otroligt starkt det hon gör. Synd bara att det blev den ändå så värdelösa fjärdeplatsen.

En annan som lever i en egen dimension vad gäller att vara en fighter är ju Petra Majdic. Ända sedan jag träffade henne under Tour de Ski för ett par år sen har hon varit en av mina favoriter. Och med tanke på hur dagen började för henne så är det näst intill ett under att hon får en medalj. Frågan om hon är lyckligare än både Bjørgen och Kowalczyk just nu?

Ja, förresten, grattis Marit till segern, den var du värd! Det var fantastiskt tryck i den fina åkningen, inte alls så stressande som sluggern Kowalczyk och polskans jämförelsevist taskiga teknik.

Well, det var värdiga pallare ikväll på damsidan.

Angående herrloppet måste jag säga som min syster, att semifinalen då Jönssons slogs ut kändes mer som en final än vad finalen kändes som! Vilken konstig final alltså. Nästan enda gången det skedde incidenter, vilket på sätt och vis var skönt. Hur som helst, när man såg finalen kändes det ändå som om flera svenskar skulle kunnat hävda sig bra där. Men men, sprint är sprint, idag hade Sverige en gigantisk stolpe ut:

• Olsson utanför pallen.
• Ingemarsdotter problem med staven
• Falk skadad (jag älskade henne i svt-intervjun: ”Det är bara en massa skit”)
• Jönsson
(• Anja Pärsons krasch)

Antar att norska medier kommer dra ganska mycket växlar över att ryssarna var så överlägsna i finalen, men ser man till åktiderna i finalen som inte alls var så värst snabba så kan de allra största dopinghetsarna ta det lite lugnt.

Till slut måste jag säga att jag ändå är rätt så lättad över att ryssarna klådde Northug. Jag står bara inte ut med den mallgrisen. OK om Hattestad eller Pølsa hade vunnit, men Northug nej tack!

Läs mer: DN 1 2 3, Aftonbladet 1 2 3

PS. Kan det här varit Björn Linds sista framträdande?

Etiketter: