KALLA!!!!!!!!!!!

dsc00481.JPG

Alltså jag vet inte vad jag ska säga, Charlotte Kalla tar guld i hennes första OS-start någonsin. Fy helvete vilken debut!!!!!!

Jag blev jävligt orolig när Smigun passerade 7.3 med sådan fart (och bra tid) – skulle Kalla hinna palla den farten? Men sen kom Anna Haag och höll jämnt med estniskan och jag kunde pusta ut. Men sedan blev det riktigt läskigt igen när Smigun gick i mål – vilket tempo – igen!! Och inte nog med det, när kamerorna zoomade in Kalla igen strax innan den läskiga slutbacken var det på vippen att hon stod på näsan igen – men klarade det och klarade Smigun – och tog GUUUULD!!!!!

Och i skuggan av guldet: Anna Haag!!! Fem ynka sekunder från bronset!! OK, vi har sett henne göra en del ruskigt bra lopp men så här bra trodde vi väl ändå inte att det skulle gå?! Till SVT sa hon att hon tappade i nedförsbackarna då hon inte riktigt vågade stå på. Från och med nu tror jag hon borde träna lite mer utförsåkning för hade hon kunnat stå på ordentligt utför hade det blivit medalj.

Anna Olsson och Britta Johansson Norgren höll som väntat inte lika hög klass. De slutade 24:a respektive 29:a.

Kul att Bjørgen fick en medalj också, även om jag nog hellre sett Haag på den platsen.

Innan vi sticker bort till Sergels torg och badar i fontänen ska vi se herrloppet. Kan det bli en dubbel? Det är väl ändå inte möjligt?

Läs mer: DN, Aftonbladet 1 2

PS. Ni röstade ”rätt” i omröstningen – BRA JOBBAT!