Dubbel stolpe ut för svenska herrarna

Stackars stackars stackars stackars stackars Marcus Hellner!!

Kan man ha mer otur än han? Ja kanske Johan Olsson som var så väck i slutet att han åkte fel. Well, man kan åtminstone inte klaga på att de inte tog ut sig idag.

Men, efter intervjun med Marcus känns det inte lika hemskt. Han gick för guldet men misslyckades i slutet. Jag tror att brons eller fjärdeplats inte spelar så himla stor roll eftersom allt fokus för Hellner låg vid den ädlaste medaljen, guld:

”Det var kanske dumt taktiskt men jag kände att jag var tvungen att chansa lite. Då kan det bli så här.”

Synd bara att det kommer dröja åtta år innan han får köra denna distans på OS igen. Men häng inte läpp för då är grabben 32 och troligtvis i sitt livs form!

Väldigt kul (och läskigt inför resterande delar av OS – han blir farlig!) att Cologna vann – han är bra ruggigt bra och verkar skön. Likaså Bauer. Värda sina medaljer. Och det är väl även Piller Cottrer om man ska vara ärlig.

Men vad hände sen? Vittoz åkte som vanligt bra när det är fritt men tyvärr missade han pallen idag, igen. Ja, för han brukar ha otur när det väl gäller, stackarn. Femma är ok men han är nog ruskigt missnöjd just nu. Angerer gjorde en av sina bästa lopp på länge och det såg man vid målgång, han var riktigt slut! Kan bli farlig framöver, speciellt på skiathlon.

Annars var det många medaljaspiranter som inte alls höll idag. T ex, vad höll Norge på med idag?! Enligt VG så är det här det sämsta OS-loppet någonsin!! När Northug insåg att han inte hade något med toppen att göra såg han ut att slå av på takten lika mycket som Teichmann och söndagsåkte resten av resan in i mål. Efter loppet gick norsken rakt igenom den mixade zonen och lämnade stadion på stört. Ganska missnöjd kan man tänka sig. Tränaren Djupvik:

”Petter tyckte inte att kroppen kändes som den skulle och var inte heller nöjd med skidorna. Han var väldigt besviken.”

Bästa norrman blev istället Gjerdalen med en 28:e plats, efter ALLA svenskar!! Hafsås, frälsaren från skidskyttet, åkte katastrofdåligt och blev 42:a.

Övriga svenskar då? Jo, både Daniel Richardsson och Anders Södergren gjorde ok insatser. Richardsson med tanke på att han inte är bättre i fri stil och Södergren som ni vet inte har så mycket träning i kroppen. Han var väl lite väl långt efter Cologna idag men det går åt rätt håll!

Kvällens kommentar gjorde ändå Johan Olsson efter att han åkt fel: ”Jag är skidåkare – inte en orienterare”. extra kul eftersom jag själv är just orienterare. Vi skrattade gott i soffan.

Sen så vill jag slå ännu ett slag för den individuella starten – kan det bli mer spännande TV? Ta bara det om när man låter klockan gå på Bauer istället för Hellner var ju helt fantastisk dramatik – trots att det inte var till svenskarnas fördel. Finns bara en sak att klaga på, att man inte hade fler mellantidstationer, speciellt i damloppet.

Läs mer: Aftonbladet 1 2 3, DN 1 2