Tour de Ski – Final climb

Nu är det inte långt kvar. Sju etapper har avverkats och skidåkarna är mäkta slitna. Då är det alltså dags för det jobbigaste av allt – final climb. Traditionsenligt i Tour de Ski ligger målet på toppen av en slalombacke och försten dit vinner. För två år sedan var Charlotte Kalla först, vem ska ta hem det i år?

Det var oerhört synd att Marcus Hellner tappade så mycket på täten under gårdagens klassiska lopp, men det var väl väntat. Nu kommer han gå ut som sexa, 1:47 efter Northug som leder. Daniel Rickardsson som åkte riktigt bra igår ligger kvar på sin femteplats i totalen 1:42 efter täten. Till Northug och Bauer blir det svårt att nå för svenskarna men upp till pallplats (Teichmann) är det endast 15 sekunder, och den tiden blir nog uppäten redan innan man anländer till backen. Det som är skönt är att endast en person till ligger i närheten av svenskarna bakåt, nämligen Galliard som går ut tio sekunder efer Hellner. Därefter är det ett hopp på minuten ner till nästa klunga.

Så nu är det bara att hålla tummarna för svenskarna och att de får en pallplats!!!

På damsidan ser det lite mörkare ut i svenska ögon. Bästa svenska är Britta Johansson Norgren på en nittonde plats över fem minuter efter täten. Magdalena Pajala är 25:a och Lisa Larsen 34:a. Jag tror dock att Larsen kan bli dagens svenska namn då hon är lätt och bra skateare. Vi får se!

I täten går Majdic ut med en ganska betryggande marginal på 30 sekunder ner till Kowalczyk. Därefter har vi Follis som är nästan minuten efter Majdic. En halvminut senare startar Saarinen. Jag tror inte på så många omkastningar, men man vet aldrig!! Final climb är alltid final climb!

Etiketter: