Tour de Ski – Etapp 6

Arianna Follis 2010-01-06

Den nya totalledaren i Touren för damer heter Arianna Follis från Italien. De stora förhandsfavoriterna leder nu klart före alla andra deltagare. Saarinen åkte inte så bra igår och ligger nästan en halv minut efter. Idag är det dags för 5 km klassiskt intervallstart och det lär inte bli några stora förändringar. För de våras del ligger Britta Norgren på 26:e plats som bästa svenska. Det återstår 55 tävlande och i dagens gren kan vi hoppas på att Lisa Larsen blir bland de 30 bästa och därmed tar WC-poäng och maximerar Sveriges nationalkvot i distans nästa säsong. Ett sammandrag visas i SVT2 kl 16.00-16.45.

Startlista damer

Tourtotalen damer

                       
På herrsidan ser det betydligt mer spännande ut för Sveriges del, Marcus Hellner valde fel spår på slutet igår men ligger trea under en sekund bakom Petter Northug och Dario Cologna. Sen är det flera andra som inte ligger så långt efter i sammanhanget, det kan bli stora förändringar. Vi får hoppas att Hellner fortfarande är bland de bästa när det är dags för slalombacken men det tror jag att han är. Idag åker de 10 km klassiskt intervallstart. Sänds direkt i SVT1 kl 12.40-13.45.

Startlista herrar

Tourtotalen herrar
                       

Etiketter: