Northug är (åter) hopplös!

Efter en lång dag på skridskor har jag äntligen sett andra etappen av touren och det var helt ok spänning för att vara masstart. Svenskarna gjorde väldigt bra insatser tycker jag, speciellt Emil Jönsson. Han håller på att köra hem en stafett-sträcka! Shit, tänk att se honom mot Northug på upploppet på OS. Eller vänta nu, det är nog Marcus Hellner som borde åka den. Han var ju också grym idag! Måste varit hans bästa prestation klassiskt någonsin. Vi får hoppas att det här var en icebreaker för honom!

Just det, jag måste bara berätta en sjukt kul sak de brittiska eursport-reportranrna berättade idag (såg nedladdat) om presskonferensen igår efter prologen. Tydligen hade man frågat Teichmann om hans plan för dagens klassiska lopp och då hade han svarat att han tänkte ligga bakom Northug som skulle ligga först och dra hela loppet och sen spurta om norrmannen i mål! Han har humor, bockskägget!

På damsidan skötte sig de blågula också bra. Det märks dock att våra två bästa inte är med, vilket är synd. Ida Ingemarsdotter åkte riktigt bra! Hon plockade hela 18 placeingar! Hanna Brodin åkte också bra, tappade bara lite i slutet. Tyvärr blev det mycket större tidsdifferenser mot täten på damsidan än hos herrarna.

Imorgon är det sprint och då blir det förhoppningsvis andra bullar. Trist det som markus nämnde vad Hellner skrev på sin hemsida om morgondagens spår: Att det kommer vara otroligt lösa spår pga att man kör en fristilstävling i nordisk kombination tidigare på dagen… Problem! Och riktigt klantigt av arrangörerna.

Läs mer: DN 1 2, Aftonbladet

Etiketter: