10 december 2009, av Oskar

Södergren ställer in, Fredriksson rycker in!

Läste precis på Mathias Fredrikssons hemsida att han fått chansen att åka helgens 15 km fritt i Davos. Anders Södergren är tydligen fortfarande hängig och därför får Fredriksson åka. Att vi ska tro att han ska uträtta något magiskt där nere kan vi glömma. Dels pga att han är inte i den toppform man kanske kan önska sig men framför allt för att han får mycket färre dagar att acklimatisera sig på den höga höjden. Många andra landslag har ju varit där i över en vecka… Men vi hoppas att Mathias visar att gammal är äldst!

Stackars Södergren!!

10 kommentarer till ”Södergren ställer in, Fredriksson rycker in!”

Jag tror inte Matti hade blivit topp topp 20 placerad iaf.

Inlagd: 2009-12-10, 13:04
Skriven av: Andreas

Nu börjar även jag känna en viss oro trots att det gäller Södergren. Vad är det han har drabbats av? Blir han bättre eller är han lika risig? Utan Södergren i toppslag är alla medaljhopp på stafetten borta.
Dessutom är han ju medaljkandidat på alla distanser om han är på topp.
Vi får hålla tummarna för att det är bättre än det ser ut.

Inlagd: 2009-12-10, 13:14
Skriven av: nisse

Kul för Fredriksson men tråkigt för Södergren. Man hade ju kunnat tänka sig att låta Fredrik Karlsson prova sina vingar. Skall han utveklas, så måste han ju få känna på. Annars visade ju brorsan Fredriksson att bröderna inte alls är slut.

Inlagd: 2009-12-10, 14:56
Skriven av: Sten

Mats Larsson verkar ha en liknande åkomma. Bara det inte är smittsamt.

Inlagd: 2009-12-10, 15:55
Skriven av: nisse

Väldigt bra att Fredriksson får åka. Detta är ett viktigt steg i förberedelse för OS-stafetten. Synd att han kommer så sent. En Fredriksson som klarar att bli topp 30 i fristil och topp 15-20 i klassiskt är vår bästa startman på stafetten.

Jag tror det är viktigt att Södergren ”skyndar långsamt”.

Inlagd: 2009-12-10, 16:07
Skriven av: Alexander

Hoppas Södergren är satt på en framodlad antibiotika kur som biter bra. Det är ju trots allt ett os år. Skulle jag tippa Fredriksson inför helgen så blir det nog topp 50. Efter i träningstid och dåliga förberedelser på hög höjd gör att det blir tufft för han men det hade varit kul om han kunde få till en topp 20e placering men det är nog att begära för mycket dessvärre.

Inlagd: 2009-12-10, 18:58
Skriven av: Kim

Fredriksson kommer inte bo i davos utan kommer bara åka upp till tävlingen. det är smart för det är väl 3-4 dagen som är värst och det är inte bra att tävla då

Inlagd: 2009-12-10, 19:06
Skriven av: markus

Precis som markus säger så finns det två vägar att gå när man skall tävla på höjden. Antingen åker man upp i god tid före tävlingen och acklimatiserar sig eller så åker man bara upp när det är tävlingsdags. T.ex väljer Pirjo Muranen att köra det senare alternativet inför Davos. Så Fredriksson har nog alla möjligheter att köra hyfsat om han bara är i form.

Inlagd: 2009-12-10, 20:12
Skriven av: Frans

Det är ju lite olika hur kroppen regerar på hög höjd men eftersom Fredriksson brukar acklimatiserar sig under längre tid på hög höjd så är detta en nödlösning för hans del, annars hade han alltid gjort så här. Därav förväntningar vi borde ha på han

Inlagd: 2009-12-10, 21:06
Skriven av: Kim

Jag blir positivt överraskad om Mathias tar WC-poäng. Några ovan pratar om OS-stafetten. Vi borde nog inte hissa upp herrlaget till höga höjder även om Södergren kommer tillbaka under pågående säsong.

Tror ni att Södergren kommer att välja köra Touren (efter att ha kurerats)?

Inlagd: 2009-12-10, 22:10
Skriven av: Jörgen

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values