Dubbla pallar i Düsseldorf!

Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk tvåa i WC-teamsprinten i Düsseldorf 2009-12-06 

Trassliga semifinaler gjorde att vi endast fick med oss ett herrlag till finalen och pga att Britta Norgren skadat sig blev det också bara ett lag i damfinalen. Men det gjorde inte så mycket, det blev pallen ändå!

Visst, sprintstafett är kanske inte min favoritdisciplin men som vanligt känns det ju alltid lite roligare när det går bra för svenskarna. Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter visar att de verkligen är att räkna med framöver. Sprintstafetten i OS går som sagt i klassisk stil så att det skulle bli just de två som åker är verkligen inte givet. Det är många tjejer som fightas om de platserna. Huva! Och som jag längtar till Davos!

På herrsidan hade ju Sveriges lag 1 otur i semin men killarna i lag 2 visade att en tvåa inte behöver betyda något sämre! Skönt att se att Björn Lind visar form. Och ja, jag tycker det är fin form. Börjar bli rätt så less att höra kommentatorerna tjata om hans form 2006. Nu är det snart ett nytt decennium och jag tycker det är dags att vi håller oss till nuet och slutar harva hans gamla lyckosäsong, det leder ingen vart!! Till skillnad från Robin Bryntesson åker Lind fantastiskt vackert tycker jag. Det ser så smooth ut när han glider fram. Bryntes stil är lite mer ryckig, likt Peter Larssons, och visst den verkar vara rätt så effektiv den med, men men.

Norge såg länge ut att ha tappat stinget helt, men när det väl började dra ihop sig i slutet höjde de farten och körde upp sig. Dock var Hattestad lite väl ivrig och stod på nästan på toppen av mount Düsseldorf. Han kanske fick för lite syre i lungorna på den höga höjden… eller kanske var det glögg-ångor från alla besökarna?

Hatten av för ryssarna, jävlar vilken rökare Petukhov drog till med!

Till sist hoppas vi att Britta inte dragit på sig en för jobbig skada, usch!!

Läs mer: DN, Aftonbladet

Etiketter: