05 december 2009, av Oskar

Alla herrar vidare i Düsseldorf!


Legenden Hetland berättar om banan i Düsseldorf

Alla svenska herrar klarade tidskvalet idag. Björn Lind var dryga sekunden från att åka ut, undrar om han tog det lugnt avsiktligt eller om det bara inte gick snabbare? Nu är det bara att luta sig tillbaka och invänta kvartsfinal numero ett!

Svenska placeringar

  • 9. Teodor Peterson
  • 12. Robin Bryntesson
  • 13. Jesper Modin
  • 19. Thobias Fredriksson
  • 23. Johan Edin
  • 27. Björn Lind

Utslagna ”favoriter”
Johan Kjølstad
Kalle Lassila
Mattias Strandvall
Roddy Darragon
Josef Wenzl
Yuichi Onda

Uppdatering: Inga av svenskarna behöver möta Hattestad i kvarten! Lind hamnar i heat två som som innehåller tre norrmän, dock inte Hattis. I heat fyra har oturligt nog Bryntesson, Fredriksson och Peterson hamnat. I det heatet möter man bl.a. Gløersen. Slutligen hamnar Modin och Edin i heat fem.

Startlista

 

12 kommentarer till ”Alla herrar vidare i Düsseldorf!”

Vi får nog se upp med Östein ”Pölsa” Pedersen idag!

En kommentar om något helt annat. âr det inte otroligt dumt att 15 km i världscup, VM och OS består av 3 varv på en 5 km slinga. DEt kan faktiskt bli så att OS-segraren hänger på tvåan i hela 10 km. Jag anser att en världscup-tävling borde max ha två varv på samma bana samt att mästerskap på 15 km borde vara ett varv. Vad tycker ni andra om detta?

Ser på skidskytte och Wolfgang Pichler har åter lyckas få en ok skidåkare som Helena Jonsson att bli en av de bästa på att åka skidor (Hon åker snart lika fort som de bästa i skidskyttemiljön). Läager vi till skyttet så är ju Helena helt extrem. Borde vi inte låta några längdtjejer (Rydqvist, Strömstedt, m fl som inte kommer helt in i landslaget just nu) bli tränad av Pichler under några säsonger för att se resultatet? Det hade även varit intressant att se vad han kunde få ut uav Kalla och Haag, men risken att det blir fel är kanske för stor. Jag hoppas att Pichler blir kvar i Sverige i 20 år till.

Inlagd: 2009-12-05, 12:45
Skriven av: Alexander

Ja pölsa fick vi se upp med :P irriterande att lind bröt staven, han va ju på G!!!

Inlagd: 2009-12-05, 13:34
Skriven av: Andreas

Har inte svenskarna en väldigt hög strulfaktor?

Inlagd: 2009-12-05, 13:38
Skriven av: swestam

Jo extremt. Speciellt pajasen brynte.

Inlagd: 2009-12-05, 13:42
Skriven av: Andreas

Skulden för alla incidenter bör ändå endast läggas på FIS. Åkare som inte ligger topp tre måste ju göra nåt för att överhuvudtaget ha en chans att ta sig vidare. Det funkar helt enkelt inte med så många åkare i sprint, speciellt inte i Düsseldorf. Det värsta är att Ulvang och Capol verkar helnöjda med utvecklingen.

Inlagd: 2009-12-05, 13:53
Skriven av: Digit

Klart ulvang är nöjd så länge norrbaggarna vinner. Man kan inte bara skylla på fis det är fegt. Om norrbaggarna klarar av förhållandena kan andra med göra. Rätt taktik för rätt förutsättningar bara.

Inlagd: 2009-12-05, 14:01
Skriven av: Andreas

GÖTT HANNA FALK!!!

Inlagd: 2009-12-05, 14:05
Skriven av: Andreas

Grattis Hanna Falk! Framgång föder framång!!

Dock var herrarnas lopp tråkigt att se. Det kändes inte som en världscup. På sådana banor borde man bara ha 4 i varje heat. Düssan passar också bäst i oktober.

Inlagd: 2009-12-05, 14:21
Skriven av: Alexander

De svenska killarna med en egen sprinttränare och ett eget sprintlandslag misslyckas ta sig till en final och strular allmänt till det för sig (i brist på tillräcklig styrka?) medan de svenska tjejerna blir 1, 4 och 7 (utan någon speciell sprintsatsning?).

Hanna Falk var ju helt grym idag.

Inlagd: 2009-12-05, 14:22
Skriven av: swestam

Andreas// Jag är inte kritisk bara för att en del svenskar ramlat/brutit staven idag om du tror det. Alla svenskar är inte konstant avundsjuka på andras framgångar. Det är samma motargument man får höra när önskemål om fler individuella starter läggs fram. T.o.m. Ulvang argumenterar på det sättet. Alla som är emot masstarter är enbart avundsjuka.

Inlagd: 2009-12-05, 14:24
Skriven av: Digit

”Alla som är emot masstarter är enbart avundsjuka.”

Vilket enormt skitsnack!

Inlagd: 2009-12-05, 14:50
Skriven av: Oskar

Oskar// Det är alltså inte min åsikt, utan den form av patetiska kommentarer som slängs iväg av t.ex. Ulvang mot masstartsmotståndare.

Inlagd: 2009-12-05, 17:31
Skriven av: Digit

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values