Ulvang, kan vi lägga ner masstarterna nu?

petternorthug09-11-29.jpg

Utifrån Ulvangs genomidiotiska uttalanden förra veckan kanske vi kan be honom att rensa lite i masstartsfesten i skidvärlden nu när Petter Northug vunnit en tävling i klassisk stil med intervallstart.

Hatten av för baggen. Inte Ulvang alltså, utan Northug. Jag hade ingen kanal så jag kollade på en rysk eurosport-feed på nätet vilket var ganska förvirrande, men jag förstod att baggen tagit hem det. Starkt!

Tråkigt att svenskarna underpresterade så. I och för sig brukar vi aldrig gå bra i Kuusamo. Vad beror det på? För branta springbackar? Mathias Fredriksson brukar kalla stället helvetet på jorden eller något sådant. Mörkt, kallt och hemskt.

Roligt att Kris Freeman gick så bra idag! Tråkigt att så många ryssar gjorde det. Ja, för det är inte roligt längre med ryssar. Jag har tappat ALLT förtroende för den nationen vad gäller skidor. Så jävla tråkigt!!!

Norge gjorde en riktigt bra laginsats, 1, 5, 8, 10, 13, 15, 29.

Den enda som skötte sig idag var Jesper Modin som till slut gick in som 22:a vilket jag anser vara väl godkänt för att vara den gossen. Daniel Rickardssons prestation var helt ok med tanke på hans axelproblem nyligen. Resten får IG. Punkt slut.

Skönt att höra att, förra årets åtta på distansen, Johan Olsson inte var nöjd:

Brutalt tungt, det var inte vad jag hade väntat mig. Det liksom hände ingenting, varken jag själv eller skidorna hade någon fart i i dag. Det kändes bara skit. Klart att det inte är så jävla kul: en tävling man tror man ska prestera på, så känns det bara jävla skit hela vägen runt.

Men men, vi fick in tre åkare bland de 30 bästa vilket man ändå måste säga är bra. Men vad hände med Anders Södergren?

”Jag kände redan efter 700 meter att det var helt kört. Jag var helt slut i kroppen.”

Det som är bra med det här bottennappet är att det bara kan bli bättre i Davos.

Resultat

Läs mer: DN, Expressen, Aftonbladet

Grafer kanske kommer senare!