29 november 2009, av Oskar

Britta gör en Künzel

Ni vet att jag brukar klaga när kända skidåkerskor går och byter efternamn mitt under karriären.

En del av dessa tjejer lägger till sin mans efternamn tillsammans med sitt gamla ett tag för att sedan övergå till sitt nya helt och hållet några år senare. Det är en kompromiss men jag anser ändå att det är klantigt för ”sitt varumärke”. Jag tänker på Claudia Künzel/Nystad m.fl.

För ett tag sedan fick vi reda på att Britta Norgren gått och gift sig och första tanken var: skönt, hon är smart nog att behålla sitt efternamn. Men icke. I dagens startlistor från Kuusamo kunde man läsa Britta Johansson Norgren. Jaha, så var det med det. Nu ska hon alltså gå från att ha ett ganska så unikt namn som Britta Norgren till att bli Britta Johansson. Vilket ruskigt nedköp! Varför tog inte snubben Norgren?

En annan sak, det kanske därför många av skidtjejerna ofta refereras med förnamn istället för efternamn? För rätt som det var heter denne inte längre Kalla utan Svensson och då blir det problem! Bättre då med Chock-Britta.

5 kommentarer till ”Britta gör en Künzel”

Dom vill väl visa upp att dom har gift sig, Hehe kanske Anna Haag byter till Jönsson? Fast snacka om bytta ner sig marknads mässigt.

Nu är Falk ett OS-hopp enligt Expressen först ska hon ju bli uttagen osv, vet inte om man ska skratta el gråta .

Inlagd: 2009-11-29, 09:27
Skriven av: Andreas

Det är väl inte så konstigt att ett gift par vill ha samma efternamn och det kan finnas många anledningar till att de valt Johansson. Det är ju inte självklart att ta tjejens namn bara för att det är ”snyggare” eller för att hon är mer känd. Se hur mycket skit Patrik Klüft fick för att han tog sin frus namn…

Inlagd: 2009-11-29, 11:20
Skriven av: Elisabeth

Elisabeth, visst kanske det är praktiskt med samma efternamn, men det jag irriteras över är att de bestämmer sig för att ta det gemensamma namnet Johansson istället för Norgren. Det luktar ju gammal patriarkal dynga lång väg. Men, eftersom jag inte känner Britta personligen vet jag inte om de kanske finns en giltig förklaring varför de valt Johansson istället.

Vad gäller Patrik Klüft så är de som klagar bara gammalmodiga trötton. Välkomna till 2000-talet kan vi säga till dem.

Inlagd: 2009-11-29, 11:31
Skriven av: Oskar

Normalt brukar jag ha samma åsikter som dig Oskar, men här går du för långt. Låt Britta heta vad hon vill.

Apropå varumärke så tycker jag att det är mycket värre att för ca tre år sedan var Anders Södergren på en träff för Vasaloppsåkare och det var flera som inte visste vem han var.

Ett annat exepel är att många unga (födda i mitten av 80-talet och senare)idag tror att Gunde Svan ”bara” är en programledare. Detta kan vi tacka regeringar, näringsliv och media som nedpririterat skidsporten väldigt mycket de senaste årtionden.

Inlagd: 2009-11-29, 17:57
Skriven av: Alexander

Iof så är det ju så att hon har Johansson som mellannamn och Norgren som efternamn….

Inlagd: 2009-12-05, 12:52
Skriven av: sofia

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values