Britta gör en Künzel

Ni vet att jag brukar klaga när kända skidåkerskor går och byter efternamn mitt under karriären.

En del av dessa tjejer lägger till sin mans efternamn tillsammans med sitt gamla ett tag för att sedan övergå till sitt nya helt och hållet några år senare. Det är en kompromiss men jag anser ändå att det är klantigt för ”sitt varumärke”. Jag tänker på Claudia Künzel/Nystad m.fl.

För ett tag sedan fick vi reda på att Britta Norgren gått och gift sig och första tanken var: skönt, hon är smart nog att behålla sitt efternamn. Men icke. I dagens startlistor från Kuusamo kunde man läsa Britta Johansson Norgren. Jaha, så var det med det. Nu ska hon alltså gå från att ha ett ganska så unikt namn som Britta Norgren till att bli Britta Johansson. Vilket ruskigt nedköp! Varför tog inte snubben Norgren?

En annan sak, det kanske därför många av skidtjejerna ofta refereras med förnamn istället för efternamn? För rätt som det var heter denne inte längre Kalla utan Svensson och då blir det problem! Bättre då med Chock-Britta.