Nya expertkommentatorer på SVT

Som vi rapporterade för ett tag sen lutade det åt att Jonas Krönikören Karlsson inte ville fortsätta kommentera längdskidor eftersom han tröttnat på FIS ”nymodigheter” med allt vad det innebär. Därför har vi länge undrar vem eller vilka som kommer ta över efter honom.

Nu visar det sig att han inte alls kommer lägga av. Däremot får vi stifta bekantskap med både en ny expertkommentator och en ny huvudkommentator! Emelie Öhrstig är nya experten då Niklas Jonsson valt att ta en paus och jag antar att Öhrstig inte behöver någon längre presentation. Nya huvudkommentatorn är Ola Bränholm som ni kanske sett i de små reportagen han gjorde i vintras och under VM. Här kan du läsa mer om honom. Bränholms första framträdande som kommentator blir under Tour de Ski där han får just Öhrstig vid sin sida.

Och som bonus: under OS får vi även besök av allas vår underbara Pär Elofsson som ska agera expert i studion.