Sant, det blev Hans-Eric Schultz

Dalademokraten hade rätt, det blev Hans-Eric Schultz som tillträder som ny landslagschef. Förbundsdirektör Per Lehmann säger så här på skidförbundets hemsida:

”Våra mycket kompetenta ledare för längdlandslagets toppgrupp, Magnus Ingesson, Jocke Abrahamsson och Arild Monsen får därmed ett tydligare ansvar för landslagsverksamheten. Svenska Skidförbundet har sökt en bra och rejäl person med ledarerfarenhet, gärna med bakgrund inom längdskidåkning eller annan idrott på elitnivå. Vi har prioriterat kandidater med försäljnings- och marknadserfarenhet. En kompetens som blir mer och mer betydelsefull för en framgångsrik finansiering av vår verksamhet.”

Och Schultz själv säger så här:

”Först och främst ser jag det som en ära att få den här tjänsten. Jag åker själv längd och har följt sporten i många år och förstår att jag nu tar ansvar för ett stycke svensk idrottshistoria. … Jag vill jobba långsiktigt och ta fram en vision om vad vi vill uppnå. Det är min filosofi att jobba på det sättet.”

Läs mer: Skidor.com, DN.se

Etiketter: