Skidförbundet inför tydliga uttagningskriterier

Förmodligen efter att det blivit en del skriverier om vissa åkare utanför landslaget som känner sig blåsta på OS-plats har nu landslagsledningen gått ut med ett pressmeddelande där de förklarar hur de tar ut folk till de olika tävlingarna.

För världscupen har man gjort så att man automatiskt får åka nästa lopp om man placerat sig på 15:e plats eller bättre i distanstävlingarna och kommit minst till semi i sprinttävlingarna. Om man inte placerat sig tillräckligt högt kan man ändå få fortsätta åka världscup eftersom man även tänker ta hänsyn till andra faktorer som materialproblem m.m. vilket känns ganska naturligt.

Det låter som en fair deal om det inte vore så att vi har ett gäng specialister inom både traditionellt och distans. Alltså vissa som är ohyggligt mycket bättre i skate respektive klassiskt. Men jag gillar ändå idén att man har tydliga regler.

Det som det varit mest snack om är ju OS och där är det SOK som har sista ordet. För dem gäller det att man placerat sig två gånger minst på åttonde plats i världscupen för att få åka till OS. Jag tolkar det som att man gjort det under sin karriär? Eller menar man under denna säsong? Hur som helst är redan 7 åkare nominerade. Vilka det är säger man inte.

Man har även stagat upp regler för JVM, Skandinavisk cup m.m.

Läs hela pressmeddelandet på skidor.com

Etiketter: