Inför vintern: Britta Norgren

Britta Norgren

Britta Norgren ställde upp på en försäsongsintervju för Skidpepp!

Du berättade att du är på läger. Vad är det för läger, var genomförs det och vilka är med?
Jag är i Ramsau på läger med landslaget. Vi har nio träningsdagar här. På förmiddagarna är vi uppe på glaciären och åker skidor, eftermiddagen växlas mellan lite olika fartpass på barmark, styrka och något distanspass. Alla i laget förutom Anders Södergren är här på lägret.

Hur är din (tränings-) status just nu jämfört med tidigare år vid den här tiden?
Jag har kunnat träna bra hela träniningsåret för första gången på fyra år så jag känner mig starkare än vad jag har gjort tidigare.

Vi har förstått (från din blogg, även om du bara nämnde det i förbifarten) att du har gift dig (stort grattis!) berätta gärna mer om det?
 Ja, det stämmer! Det blev ett riktigt dalabröllop i mitten av juli. En helt otrolig dag som blev precis som vi önskade.

Känner du av sjukdomarna från förr (kikhostan, Twar) ?
 Jag har som tur är inga problem förutom träningen jag missade.

Din målsättning för kommande säsong?
Min målsättning är att stå på startlinjen på OS och känna att jag gjort allt jag kunnat för att vara i så bra form som möjligt.

Är en formtoppning på gång till Bruksvallarna?
Jag planerar inte in någon formtoppning till Bruksvallarna men hoppas på att prestera redan från början av säsongen och tidigt säkra en OS plats.

Tror du att någon av damjuniorerna kommer att kliva fram under kommande säsong? Vem/vilka i så fall?
Jag tror att flera av tjejerna kommer att ta ett steg framåt och kriga om platserna ute på världscupen. De som fick prova på förra säsongen kan förhoppningsvis ta ytterligare ett steg i år och bli lite stabilare.

Vad tycker du egentligen om namnet ”Chock-Britta” som du fick för några år sedan i media?
Det var lite roligt i början men har blivit lite uttjatat. Men jag har inget emot att chocka med riktigt bra resultat under OS igen.

Pratar ni taktik inom landslaget inför masstarter i t.ex VC eller kör efter egna huvuden?
Vi brukar diskutera om det finns möjlighet att hjälpas åt på något sätt, men på damernas tävlingar brukar det vara svårt eftersom det oftast är full fart från start.

Varför blev det längdskidåkning för din del, när och hur började det?
Jag har åkt skidor sedan jag var liten och när jag kom in på skidgymnasiet i Sollefteå beslutade jag mig för att satsa på att nå toppen. Från början följde jag med mina äldre systrar på träningar och läger för att jag tyckte det var roligt.

Vilken disciplin föredrar du – klassiskt eller fristil?
Jag har för tillfället lite enklare med tekniken i klassiskt så där känner jag mig starkare. Men det har varierat år från år och jag har presterat lika bra i båda.

Tack Britta!