Svårt som klassiskåkare utanför landslaget att slå sig in?

längd.se kan man läsa om en besviken Oskar Svärd som nyligen insett att man ersatt det inledande klassiska loppet i Bruksvallarna med en sprint (också den i klassisk stil) vilket gör att man endast kan hävda sig som icke-landslagslöpare i fri stil och sprint. Är man som Oskar en utpräglad klassisk-åkare med siktet inställt mot femmilen i OS blir det lite krångligare och enligt hans beräkningar är det inte förrän 9 januari då det går en skandinavisk cup i klassisk stil som han kanske kan visa att han hör hemma på OS. Nu vet jag inte om han hör hemma på OS, men rent generellt är det ju en ganska dålig deal om det nu är så det är. Ni minns väl hur hårt det var förra året vad gäller de säsongsinledande loppen i Bruksvallarna. Åkte man inte den tävlingen utan i exempelvis Norge istället (Sandra Hansson), ja då var det praktiskt taget omöjligt att få åka världscup senare trots fina resultat.

I och för sig var det liknande problem förra året med sprint har jag för mig. Det fanns inte riktigt någon uttagningstävling för sprintåkarna och en del tyckte uttagningarna till världscupen inte blev helt rättvisa.

Hur som helst hoppas vi att det löser sig för de klassiskåkarna utanför landslaget som vill åka världscup och OS (och det är inte bara Svärd).