Arild – svensk sprints hopp?

Som de flesta vet och som skidpepp redan rapporterat är Arild Monsen ny sprinttränare. Jag är glad att landslaget verkar ha insett situationen på sprintsidan och valt att satsa på denna extra. Jag är dock oroad för att det är för sent. Åtminstone vad det gäller framgångar i Vancouver. Men jag kan ha fel, hoppas det.

En specifik tränare för laget borde ju leda till bättre fokusering för våra spring-ess och jag hoppas att Arild är rätt man på rätt plats. Vi som också följer kanadensisk längdåkning vet ju att herr Monsen var chef för detta landslag senaste säsongen. Ledningen i Kanada valde som bekant att avsluta kontraktet i förtid. Vad som låg bakom detta har aldrig, så vitt jag vet, kommit fram. Men det var inte ett ömsesidigt beslut. Hoppas Arild funkar bättre här i Norden.

Etiketter: