Hetland lägger av

Det är inte kul när skidåkare man gillar lägger av men idag läste jag på adressa.no nett om att Tor Arne Hetland har bestämt sig för att lägga av. Astmaproblem och strul med ena knät är orsaken till att han valt att lägga skidorna på hyllan. Så här förklarar han beslutet:

”Det har vært tolv år med oppturer. Jeg vil ikke bli en seigpint idrettsutøver. Jeg ønsker ikke å være med i tre år til for å være med på nedturen. Jeg vil gi meg mens jeg faktisk har prestert.”

Det som jag gillat med Hetland är att han, likt Thobias Fredriksson, är en sådan grym taktiker i sprintspåret. Han är aldrig rapp i starten utan kom ofta ut sist men på något otroligt skickligt sätt lyckas han alltid tråckla sig fram till täten innan mållinjen – respekt! Sen är det ju inte dåligt att han även åkte bra i de längre distanserna också.

I’m going to miss you Tor Arne!

Läs mer: adressa.no

Etiketter: