20 april 2009, av Oskar

Trösttråd för fellestart-hatare

På allmän begäran finns det nu en artikel som enbart är till för att skriva sin värsta svärord, eller varför inte en liten deppig dikt om helvetet.

För er som inte förstår vad jag pratar om: Fem- och tremilen på VM i Holmenkollen kommer gå i masstart.

Usch jag hoppas det kommer lite roligare nyheter snart.

9 kommentarer till ”Trösttråd för fellestart-hatare”

Helvetes jävla skit då. Vi som till och med kände guldlukten efter Södergrens mastodontslakt i Kollen i fjol.

Visst, det är inte omöjligt, mycket hinner hända innan 2011, men oddsen för en viss Petter sänktes liksom ner till 0,0000001.

Fan då.

Inlagd: 2009-04-20, 20:27
Skriven av: Lisa

Nya nyheter: Bröderna Fredriksson är petade ur landslaget. Det är ju inte helt oväntat men Lind är fortfarande med
vilket man kan undra över.

Inlagd: 2009-04-20, 20:41
Skriven av: nisse

Måste ju har med några sprint åkare Björn Lind var trots allt näst bäst av svenskarna i sprintcupen.

Inlagd: 2009-04-20, 21:00
Skriven av: jossa

Lind kanske ska göra en satsning på femmilen nu när det blir fellestart med allt vad det innebär; följa John med en avslagen spurt på slutet. Kanske kan passa Lind rätt bra.

Inlagd: 2009-04-20, 21:19
Skriven av: Gabriel

inte speciellt förvånad!

Inlagd: 2009-04-20, 22:15
Skriven av: Sandra

Det är inte omöjligt att Northug är betydligt mindre överlägsen redan nästa år. Alla åkare kommer väl att träna för gemensamma starter och lägga mer vikt vid spurter och taktik.
Vi får väl be böner om att Hellner tar ett kliv till nästa säsong, för det borde passa honom. På damsidan så borde gemensam start passa Kalla utmärkt när hon får mer träning och hårdhet.
Taktiken behöver bli bättre bland svenskarna dom har en tendens att bli för offensiva och bränna krut i onödan, det gäller att göra sitt eget lopp även i masstarter.

Inlagd: 2009-04-21, 07:21
Skriven av: nisse

När Northug flaxar iväg på tvåans växel som en skateskjuten ripa så tror jag inte någon hänger med nästa säsong heller. Det är ingen som är i närheten av att ha den explosiviteten och jag tror inte man kan öva upp den heller. Det är Northugs kombination av uthållighet och explosivitet som gör honom unik, han är född sån.

Tyvärr är det nog hårdkörning som gäller nästa år också, men Södergren måste ju få hjälp! Jag förstår mig inte på alla som bara väljer att gå med och hoppas på det bästa, vill de inte vinna?

Positivt är ju att det är en extremt tuff femmil i Kollen nästa år med många höjdmeter att klättra. Prickar Södergren bara formen så… Förresten är det någon som hört hur det går med hans rehab? Han har ju inte skrivit något på sin hemsida på länge.

Inlagd: 2009-04-21, 11:22
Skriven av: Gabriel

Mitt halmstrå när det gäller Northug: Wassberg sa vid en intervju att han bara haft riktig toppform vid 10 tillfällen under hela sin karriär. Northug börjar väl snart att ha förbrukat sina 10. Ser man tillbaka så kan det stämma, Bauer var totalt överlägsen i fjol, i år en skugga. Tyskarna var helt överlägsna åren före, nu totalt under isen. Så hålla en toppnivå är väldigt svårt i dagens skidåkning, det var lättare på Gundes tid.

Inlagd: 2009-04-21, 13:30
Skriven av: nisse

”Jonas Karlsson trött på femmilen – slutar kommentera skidor”

http://www.nwt.se/sport/article521575.ece

Inlagd: 2009-04-30, 04:52
Skriven av: Kurt

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values