Etapp 2: Mördarbacken

Charlotte Kalla tog en andraplats idag! Majdic leder fortfarande minitouren sammanlagt, Kalla är tvåa 7,1 s bakom, därefter följer Kowalchyk (11,5 s) och Anna Olsson (12:a idag, fyra 12,9 s efter sammanlagt). Olsson har gjort det väldigt bra hittills men tror inte att hon har chans på seger i minitouren. Majdic och Kowalchyk som kämpar om WC-totalen lär inte ge sig så lätt liksom Saarinen (femma och 17,8 s efter) men Kalla får sägas ligga väldigt bra till att vinna minitouren nu!

Hanna Brodin
Hanna Brodin vid starten

Tyvärr tog inte damjuniorerna Lisa Larsen (45:a) och Hanna Brodin (66:a) några WC-poäng idag men de har två chanser kvar. Detta apropå att det saknas två svenskor till som tar WC-poäng i distans för att Sverige ska få en kvot på 6 åkare nästa säsong istället för de 5 som redan är klara. Anna Haag och Lina Andersson verkar vara ur form, 47:a resp 64:a idag?

Bland herrarna blev Johan Olsson bäste svensk idag med en niondeplats och Marcus Hellner blev tolva (synd att han inte orkade ända in i mål, väldigt bra mellantid!). Övriga svenskar tog inte WC-poäng. Sprinters som Emil Jönsson, Norges Hattestad m.fl åker nu touren ut bara får att få behålla poängen de tog i Slottssprinten.

Hattestad
Sprintkungen Hattestad i aktion utan den röda tröjan, ovanligt nog
 

Just nu ligger Jesper Modin sexa och Emil 10:a totalt men de lär inte vara med i toppstriden när minitouren avslutas på söndag. Olsson (27:a totalt) och speciellt Hellner (36:a) borde dock klättra i totallistan (båda är c:a 1 minut efter).

Upplösningen i WC-totalen mellan Cologna och Northug blir spännande att se hur det slutar, fördel Cologna just nu.