King/Queen of Mördarbacken i morgon

Tour de Swe drar vidare och i morgon fredag är det kortdistans. Ja, för det är liite för långt för att kallas sprint men inte alls långdistans. Faktum är att man åker kortare i morgon än under en sprint (förutsatt att man går vidare från prologen).

Damerna kör 2,5 km och herrarna 3,3 km. Loppet kallas King respektive Queen of Mördarbacken eftersom man ska bränna igenom den klassiska mördarbacken vid Lugnets stadion i Falun. Jag har stått utmed den backen flera gånger och fy helvete vilket bra tryck det är på publiken där. Jag hoppas att det är mycket folk där i morgon trots att tävlingen går på en vardag!

Däremot vette katten om man korar den riktige king/queen of mördarbacken i morgon eftersom man kör den endast en gång. Värre blir det under skiathlonen och söndagens sista jaktstart då man kommer passera den många gånger innan man får gå i mål.

Tyvärr kommer jag inte se loppet live i morgon. Istället ska jag springa runt i skogen och hänga ut kontroller till vår tävling som går på lördagen. Men istället kommer jag kolla senare på kvällen vilket betyder att jag inte kommer gå in här förrän jag sett hela loppet.

Vi ses då!