Summering av Lahti

Klockan är mycket och jag är trött, men en sak är att den enda som var bra idag var Charlotte Kalla. Hon visar åter att hon är svinbra på 10km fritt. Tyvärr verkar det endast vara den distansen och disciplinen som hon behärskar helt och hållet än så länge. Jag tror dock att hon kommer bli bättre på det mesta med tiden.

Vad gäller Maria Rydqvist så är det en riktig besvikelse idag. Jag hade verkligen hoppats på en riktigt bra prestation från hennes sida. Hon var revanschsugen och visade på skate-vasan att hon kan åka bra, men alltså inte ens världscup-poäng håller inte. hmm. Kom igen nu Maria!

Jag trodde faktiskt Lisa Larsen skulle ett bättre lopp än hon gjorde idag, men egentligen kan man inte begära någonting alls. Det är första gången i världscupen och bara det är ett stort steg. Förmodligen hade hon nog inte en superbra dag för då tror jag hon hade lätt tagit poäng.

Kristina Sandberg, vår kära svensk-amerikanska körde ju inte så jättebra hon heller. 47:a blev hon, dock endast 15 sekunder efter Rydqvist…

Skönt att någon annan än Kalla tog poäng idag: Anna Olsson gick ju helt ok för att vara så otränad som alla tjatar om. Trist att hon inte kan träna så pass hårt. Det kommer bli riktigt svårt för henne att balansera träningen i sommar då det vankas OS nästa år. Förmodligen blir det hennes sista säsong i karriären och då vill hon lägga max men samtidigt vet hon att hon inte kan träna lika mycket som andra pga sin skada. Jobbigt!

Hoppas det är som Digit säger, att Anna Olsson tog poäng idag innebär att man är tillbaka med fem tjejer i spåret nästa säsong. Själv har jag inte lyckats tyda regelboken än…

På herrsidan var det rakt igenom underkänt för svenskarna. Vad höll de på med i spåret egentligen? Enda ursäkten får Anders Södergren, för han har faktiskt varit sjuk. Han körde på hårt i början men orkade inte hela vägen. Bra försökt i alla fall. Kul att se Teodor Peterson i spåret. Bra för honom att testa på världscupen.

Till slut måste jag säga att jag inte bara vill ge TV4 Sport en känga utan även bildproducenten i Lahti. Vad i helvete höll de på med där ute? Det var ju fan sämre än i Canmore för ett år sen eller när det nu var. Halva tiden gick ut på att visa resultattavlor från olika mellantider istället för att visa skidåkare… nä det var under all kritik.

Sen så hjälpte det inte att det var reklampaus nästan var tionde minut (tog tid). Som längst var det lite över 20 minuter mellan reklamavbrotten. Expertkommentatorerna gör ett OK jobb med tanke på förutsättningarna, men den som sköter ljudmixningen måste lära sig att ställa in ljudnivåerna lite. Det enda man hörde idag var folkljubel och ingenting av vad kommentatorerna sa. Ner med bruset och upp med talet!

God Natt!

Läs mer: Aftonbladet 1 2, DN