Inför Lahti, dag 2

lahtitracks2.gif

Nu finns startlistorna ute och där kan man se att Lisa Larsen, som gör världscupdebut i morgon, är endast åtta platser från den seedade gruppen! Hur coolt är inte det? Hon har bättre ranking än Anna Olsson och Maria Rydqvist! Rydqvist är nog taggad att visa lagledningen hur fel de gjorde med uttagningarna till VM – hoppas hon kör riktigt bra! Sen får vi inte glömma vår svensk-amerikan Kristina Strandberg. Well, hon är ju svensk men bor i nordamerika där hon kört väldigt bra på deras motsvarighet till skandinaviska cupen och får därför en friplats i morgon – coolt!

Enda svenska i seedade gruppen är Charlotte Kalla som startar mitt i det fältet. Framför sig i spåret kommer hon ha Medvedeva (30 sek) och Nystad (1 min). Roponen startar 30 sek efter Kalla.

Startlistor damer

 

På herrsidan är det glädjande att man fyllt på laget! Tidigare i veckan sa man att endast Marcus Hellner, Johan Olsson och Anders Södergren skulle köra. Nu är även dagens bästa svensk Teodor Peterson med! Han startar som åttonde man vilket gör sändningarna lite roligare att följa i början, ja om nu TV4 Sport inte visar stavhoppare istället… man vet aldrig med den skitkanalen.

Johan Olsson har Northug 30 sekunder före honom i spåret. Hade loppet gått i klassisk stil tror jag norrbaggen stannat och väntat in Olsson och lagt sig i rygg som han brukar, men eftersom det är fri stil så blir det nog full rulle från start för baggen.

Det ska bli spännande om Hellner kan få till ett liknande lopp som i Gällivare i höstas – då vann han. Ingen tror nog att han kommer göra det i morgon men en riktigt bra placering är nog inte helt omöjligt, eller vad tror ni?

Startlistor herrar