24 februari 2009, av Oskar

Dagen ”om inte…”

Det man kan säga är att

…om inte Marcus Hellner kommit ut så dåligt i början av loppet hade han säkert varit med och krigat om medaljerna och
…om inte Charlotte Kalla varit så klantig och tight i sina omkörningar hade hon nog varit med och krigat om guldet (jävlar vad hon kokade i intervjun efter fallet) och
…och om inte Emil Jönsson klantat sig så i sin kvart…
…eller om Lind inte ramlat i kvalet…

Ja, det var väl en halvbra dag för svenskarna. Fint att Ida Ingemarsdotter och Hellner visade så pass bra form, men tyvärr räckte det inte till medalj idag. Jaja, grattis Norge till guld och silver på herrsidan och grattis Italien till damguldet!

Imorgon är det sprintstafett.
Ingen vet vilka som åker än, men vi lär snart få veta! En sak som är bra med att Jönsson inte gick så långt idag är att han nu har mycket mer krafter kvar än vissa andra som tagit ut sig till max idag…

Läs mer: Aftonbladet 1 2, DN 1, 2

15 kommentarer till ”Dagen ”om inte…””

Det fanns liksom två scenarier för Kalla. Antingen faller hon, eller så tar hon medalj. Det blev det första.

Hon har ju fallit i fler lopp än hon stått på benen denna säsong känns det som. Nåja, hon har ju sina två bästa distanser kvar…

Inlagd: 2009-02-24, 15:20
Skriven av: Frans

I en intervju med Björn Lind verkade ju Mats Larsson vara på gång och aktuell för sprintstafetten. Hoppas bara han orkar för där MÅSTE vi ju ta medalj på herrsidan. På damsidan känns ju Lina rätt given i alla fall.

Inlagd: 2009-02-24, 15:27
Skriven av: Ivve

Jo i sprint har hon ju ramlat en del men är ju egentligen ingen sprinter men kommer nog att åka mera sprint tävlingar (fristil) framöver.

Gissar att hon åkte på ren ilska i B finalen tror bästa taktiken för hennes del är att ta täten så fort som möjligt el iaf ligga 2:a.

Sen var det i Idas stav hon krokade ihop med på upploppet.

Astrid Jacobsen Vm är över hon åker hem.

Inlagd: 2009-02-24, 15:29
Skriven av: Andreas

Det är inte bara å åka till VM och ta medalj fråga Majdic och KUITUNEN fast nu har ju KUITUNEN stafetten kvar och Team sprinten.

Inlagd: 2009-02-24, 15:37
Skriven av: Andreas

Om Kalla hade varit 2m lång…
Om inte snö hade funnits…
Om inte jorden hade varit rund…

”Om” är ett jävla skitord. Ta bort det ur ordlistan genast!
Det är dags att börja inse fakta. Det som har hänt, det har hänt och går inte att ändra på.

Sen att sprint och mass-start är två av satans uppfinningar och borde bannlysas från denna planet är en helt annan sak.

Inlagd: 2009-02-24, 15:48
Skriven av: Katten

Katten: Sen att sprint och mass-start är två av satans uppfinningar och borde bannlysas från denna planet är en helt annan sak.

Det håller jag med dej om iaf mass-starterna sen tycker jag att dom ska gå tillbaka till dom gamla reglerna med 4 åkare i varje hit, fast dom vill ju ha lite trängsel osv (tydligen)

Inlagd: 2009-02-24, 16:03
Skriven av: Andreas

Det värmer trots allt att se Kalla hon är sevärd när hon är i form. Tror att det är som Blomkvist påpekade att hon kör på högre växlar och blir därför bredare än övriga och att det gör att hon hamnar i trassel. Men är man 21 är man förlåten det mesta. Det som gör mig tokförbannad är ju att Emil stannar och låter sig passeras. Var det ett hjärnsläpp eller vad hände, det var ju fullständigt onödigt. Tror att vi missade 2medaljer i dag en på orutin och en på dumhet. Så hoppas nu att Emil tar en gruvlig revanch i morgon.

Inlagd: 2009-02-24, 16:09
Skriven av: nisse

Sprintstafettlaget på damsidan lär väl bli Lina Andersson och Anna Olsson och på herrsidan är Jönsson given. Frågan är vem som tar den andra platsen om Mats Larsson inte återhämtat sig tillräckligt. Jag röstar då helt klart på Daniel Rickardsson. Visserligen tappade han runt tio sekunder under förra årets team sprint i just Liberec, men han har höjt sig ett snäpp i år och åkte bra på SM. Fredriksson stärkte inte precis sina aktier idag och jag har svårt att se att Lind orkar tre varv i både semi och final på en så tuff bana. Det handlar om närmare en mils åkning totalt.

Inlagd: 2009-02-24, 16:10
Skriven av: Digit

Nja Nisse, man är väl ändå som bredast när man ligger på tvåans växel i en backe, då måste ju skidorna gå ut rätt så mycket för att det ska bli bra drag. På treans växel är man mer ihop.

Inlagd: 2009-02-24, 17:49
Skriven av: Oskar

Hoppas på mats så rickardsson är fräsch till staffeten

Inlagd: 2009-02-24, 18:14
Skriven av: Markus

Åh, herregud Emil Jönsson. Som han har snackat om denna tävlingen… Det var det mest taktiskt usla lopp jag sett. Att underskatta moståndarna och bromsa upp fältet och vips så var han hopplöst sist och sedan väljer han att gå på innern intill reklamskyltarna.. Jaja, tyckte inte han såg så fräsch ut heller han var ju helt slut när SVT intervjuvade honom redan efter kvalet. Han hade inte haft en suck mot norrmännen i finalen. Hattestad är Kongen af sprint!

Inlagd: 2009-02-24, 18:46
Skriven av: rs

Lagen har kommit och de är de förväntande Men som tur är verkar svenska herrarna fått en lätt semi men tyvärr är det den andra.Finland kan vara outsiders och tyskland ser starak ut tycker det är konstigt att follis får gör klassiskt

Inlagd: 2009-02-24, 19:03
Skriven av: Markus

Norge kör med Astrid Jacobsen och Ingvill Flugstad vad tror ni om det?

Inlagd: 2009-02-24, 20:58
Skriven av: Andreas

Hvorfor er svenskene så feige på sprinten? Hvorfor går de ikke i tet og kontrollerer feltet? Jeg tror de mangler selvtillitt og ikke tør! Ola Vigen Hattestad tør og er ikke redd for noen. Han liker å ta teten. Har han riktig innstilling, eller har han så mye større kapasitet enn de andre?

Inlagd: 2009-02-24, 23:57
Skriven av: Arild

Arild: følger du ikke med på langrenn? Jønsson tar også normalt teten, også om Hattestad er i samme finale. Lind liker vel også å ligge i tet, og gjør gjerne det tidlig i konkurransene.

Inlagd: 2009-02-25, 07:47
Skriven av: Tor

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values