Inför damernas dubblejakt

Är lite ur fas efter dagens mardrömsöppning för herrarna men men, jag måste väl plita ner någonting här. Det är skiathlon/dubbeljakt/whatever imorgon och med tanke på vädret som inte verkar förändras, trots att rapporterna talade ett annat språk för idag, finns det risk för en härlig sällskapsresa. Men, det brukar inte vara lika vanligt på damsidan. Om det beror på ett ojämnare startfält eller inte vet jag inte. Det kan kankse ha något med att göra att Virpi Kuitunen är starkast i klassiskt och därför alltid drar upp tempot till megamax i klassisk-delen.

För Charlotte Kallas del vore det ultimata vädret detta: fullt snöfall under klassisk-delen så att det blir för tungt för Kuitunen & Co att dra ifrån, och sen lagom till skidbyte, uppehåll och nypistade banor, då kan det bli åka av. Tyvärr känns den chansen rätt så liten så vi får nog förlita oss på att det blir klungspurt och att de allra vassaste sprintspurtkanonerna har blivit avhängda innan upploppet.

Hur ligger det annars till för de svenska tjejerna? Jo, åt helvete. Anna Haag är fortfarande dålig och kan inte starta. Hon har inte ens fått hångla med sin käresta Jönsson nu när han kommit till hotellet… hårda bud!! Britta Norgren är frisk men får inte starta.

Hanna Brodin är tapper junior som förmodligen kommer bli tvungen att ställa upp i varenda lopp här nere… Maria Rydqvist – frälsaren – fick självklart feber lagom till att hon anlände Liberec. Hon skriver dock på sin hemsida att febern är borta men att det är på tok för kort inpå en start för att det ska kännas ok. Och det förstår jag fullständigt.

Jag börjar tro att det där hotellet svenskarna bor på är byggd på en gammal indiankyrkogård. Eller kanske en gammal vikinga/järnåldersgravhög? Något lurt är det för så här jävla pissigt får det ju bara inte gå!

Well, så till start i morgon kommer alltså bara Charlotte Kalla och Hanna Brodin…

bananskiathlon.png

Länkar inte till några startlistor för de är rätt så ointressanta då det är masstart. Däremot är det andra banor i morgon – första gången man är inne på skate-delen av Liberec! Även klassiskbanan skiljer sig från gårdagens då man åkte en 5km-slinga. Nu är det bara 2,5 som man åker tre varv på. Sen 3 varv på skateslingan. Det ska bli oerhört spännande och se hur tungt det kommer gå för skatearna. Det är en jävla skillnad mellan massor med nysnö i klassiskt och snö och fri stil…

PS. angående dagens 15 km klassiskt citerar jag Devon Kershaw på twitter:

”playing some scrabble… still chapped about the race today, but life goes on… Next 15km classic? 2011 in Oslo. Got to love xc racing eh”