20 februari 2009, av Oskar

Dopingmisstänkta går fria…

Efter en ”miss” på labbet har man råkat slänga alla b-prov från de dopingmisstänkta skidåkarna vilket betyder att de kan härja fritt under VM nu. Sorgligt. Orkar inte skriva mer.

Läs mer: Aftonbladet, Expressen

29 kommentarer till ”Dopingmisstänkta går fria…”

Vad det ”misstaget” kom lägligt då!

Inlagd: 2009-02-20, 11:20
Skriven av: Torbjörn

Sørgelig. Vi får bare håpe nordmenn og svensker gjør storeslem i VM da, og viser russere, polakker og estere hvem som er best uten dop.

Håper selvsagt på norsk seier, men svensk seier gjør meg også i godt humør.

Jeg ropte ut i jubel når Bergman skjøt ned den siste blinken i går. Vel fortjent Sølv!!

Inlagd: 2009-02-20, 11:25
Skriven av: Tor

Rydqvist är sjuk … feber … suck

Fortsättningsvis skicka alltid fullt lag, man vet aldrig hur man drabbas av sjukdomar.

Inlagd: 2009-02-20, 12:32
Skriven av: swestam

”Misstag”. Vem har gjort det misstaget? Detta måste få ett slut!!

Inlagd: 2009-02-20, 12:33
Skriven av: Alexander

Hur fan kan vi valla sämst av alla länder?? Varför vågar dom aldrig köra ruggat? Jävla skämt….

Inlagd: 2009-02-20, 13:37
Skriven av: Martin

Vem fan vallar våra skidor??? Kalle anka eller?

Inlagd: 2009-02-20, 13:38
Skriven av: Tobbe

Fan va helevete!!!!!!!!!!!!!

Inlagd: 2009-02-20, 13:41
Skriven av: Lars

Tittar på Södergren nu vid 8,95, de ser ju fan ut som han åker på is. De släpper ju som en jävla plåtburk.

Inlagd: 2009-02-20, 13:42
Skriven av: Lars

Så jävla sorgligt. Johans lopp idag hade helt klart gett medalj om bara Sveriges vallare hade tränat på det dom är sämst på och har varit sämst på i många år; att valla för nysnö 0-gradigt! Hoppas dom skäms inne i sin buss..

Inlagd: 2009-02-20, 13:50
Skriven av: Oskar_A

Hoppas ledarna säljer den jävla bussen och ställer dom i en kall vallabod.

Inlagd: 2009-02-20, 13:58
Skriven av: Anders

Hur kan Blomkvist sitta och säga att det svenska vallateamet har gjort sitt bästa? Dom har ju missat helt. Tydligen kör dom flesta andra ruggat, men inte Sverige. Har dom inga ruggade skidor i sin fina buss, eller är det för lite jobb med ruggade skidor så dom inte har något att göra om dom väljer det? Jag blir så arg!

Inlagd: 2009-02-20, 13:59
Skriven av: Oskar_A

Det är ju åkaren själv som väljer skidor och nu står Södergren och säger att han valde mellan vallade och ruggade skidor. Så nog har vallateamet gjort sitt jobb, det är åkaren som gör sitt val.

Däremot kan jag tycka att Södergren och Olsson skulle ha fått informationen om att Rickardsson och Fredrikssons skidor inte går bra…

Inlagd: 2009-02-20, 14:08
Skriven av: Kattis

Kattis, jag tror nog att det är i samråd med vallateamet som åkaren gör sitt val. Annars skulle nog inte hela laget åka på valladet skidor eller? Jag tror att Södergren inte vill skylla på någon annan för att han är sådan som person.

Inlagd: 2009-02-20, 14:10
Skriven av: Oskar_A

Blomqvist sade ju direkt efter att Rickardsson startat att det var felval på skidorna. Hela Sverige vet detta men inte Södergren och Olsson. Fan, det är ju piss

Inlagd: 2009-02-20, 14:11
Skriven av: Jon

Hur ska herrarna ta en medalj i de individuella loppen nu då ? Nu får dom ju dundra på som idioter för att få en lucka som aldrig dom kommer att få, TYPISKT!!!!.

Inlagd: 2009-02-20, 14:14
Skriven av: Anders

Oskar_A. Självklart ger vallateamet råd och tips men det är ändå åkaren som gör det slutgiltiga valet.

Inlagd: 2009-02-20, 14:22
Skriven av: Kattis

Ska snöa 1 cm på söndag också, så det lär ju bli 3 mil sällskapsresa och en klungspurt……

Inlagd: 2009-02-20, 14:23
Skriven av: Martin

Men då är det väldigt konstigt att alla valde vallade. Men kommunikationen är ju skandal.

Inlagd: 2009-02-20, 14:25
Skriven av: Anders

Man kunde ha gjort precis som Blomqvist sa. Låtit t.ex. Södergren köra på vallat och Olsson på ruggat. Då hade iaf en av den träffat rätt. Så gjorde Magnar Dalen. Heikkinen körde på ruggat och Jauhojärvi på vallat och det blev dundersucce.

Inlagd: 2009-02-20, 14:49
Skriven av: Frans

Någon som vet om det hade varit praktiskt möjligt att byta skidor åt Johan och Anders, när det visade sig att både Fredriksson och Rickardsson hade dåliga skidor, eller var det för sent??????

Om detta inte varit möjligt så borde Olsson och Södergren valt olika.

Inlagd: 2009-02-20, 15:12
Skriven av: Alexander

Taktisk miss att både Söd/Ols kör på samma. Undrar om man hade kunnat låta Fredriksson och Rickardsson starta bland dom 10 första med olika skidor och offrat en av dom för att hitta rätt. Kan det vara så dom andra oftare hittar rätt? Det var ju en Tjeck som startade väldigt tidigt så Bauer har ju haft tid att byta. Omslag i vädret kan man ju få reda på via meterolog och i dag var det ju ingen risk. Inför OS måste vi hitta system som funkar.

Inlagd: 2009-02-20, 15:30
Skriven av: nisse

Johan och Anders hade minst 10minuter innan skidmärkning,så att byta skidor var helt möjligt.Men sen har jag alldrig hört att svenskarna har kört på ruggat med det föret som var idag.Inte ivart fall med lyckat resultat.Däremot floppade Expert Jonsson en gång på 90-talet.Men om man delar upp tävlingen i ovallat,vallat så vann ju Johan Olsson.Vi måste vara POSITIVA.

Inlagd: 2009-02-20, 15:42
Skriven av: lkh

Sunby fick åka ambulans så jämfört med Norge klarade vi oss lite bättre.
Men lagledningen måste offra sämre löpare för att hitta rätt när det inte säkert går att bestämma sig.

Inlagd: 2009-02-20, 15:47
Skriven av: nisse

Jag var lite fel ute om Södergrens tidsmarginal att byta skidor,det var lite tajt för att hinna se hur .Rikardsson och Fredrikssons skidor gick.Daniel var ju hyfsat med vid 1.85km men man såg ju att Fredriksson redan där hade kassa skidor.

Inlagd: 2009-02-20, 16:10
Skriven av: lkh

Konstigt att íngen kommenterar VM och OS-undret Andrus Veerpalu, som har varit en medelmåtta i ett decennium i världscupen. Men när det vankas VM och OS står han alltid högst på pallen. Krävs kraftiga doser av nyframställt EPO för att den snart pensionsberedde Veerpalu klarar att vinna. Gillar inte att kritisera ej dömda dopingsmisstänkta, men när det gäller fenomenet Veerpalu så kan jag inte hejda mig. Det finns inte mig veterligen någon idrottsman i någon sport som presterar så pass extremt bra resultat i VM och OS, och lika dåligt i det övriga tävlandet mellan dessa mästerskap(ex världscupen för skidor) Bengt Saltin redogör gärna för namnen!!!

Inlagd: 2009-02-20, 16:36
Skriven av: Oscarsson

Glömde nämna att Veerpalu är 37 år.

Inlagd: 2009-02-20, 16:37
Skriven av: Oscarsson

Så gott om tid hade svenskarna inte att bestämma sig. Anders hade väl runt fem minuter på sig efter att Richardsson och Fredriksson passerat första mellantiden. Har ingen aning om hur nära inpå start skidor kan ändras, men åtminstone Johan tycker jag ändå borde hunnit skifta till ruggade skidor om det ansetts som fördelaktigt. I en intervju med svt påstod dock Abrahamsson att de trots de första svenskarnas mellantider ansåg att vallat skulle vara det bästa. Det kan jag tycka är väldigt märkligt eftersom att en åkare som Richardsson var en bit efter vid den första mellantiden trots att den röda gruppen inte ens passerat. Daniel brukar väl i princip starta snabbast av alla de första kilometrarna. Blomqvist blev ju till exempel väldigt oroad när han såg svenskarnas tider och drog direkt slutsatsen att skidvalet inte var det bästa.

I vilket fall som helst är det hela väldigt tråkigt och ingen är väl ledsnare än Anders och framför allt Johan. Olssons form var uppenbarligen väldigt bra och jag tror absolut han tagit medalj med konkurrenskraftiga skidor.

Inlagd: 2009-02-20, 16:44
Skriven av: Digit

Om man står i valet mellan vallat och ruggat så verkar ju faktiskt vallat vara ens större chansning. Eftersom ifall det fryser i så har man ju varken glid eller fästemed vallat, med ruggat så har man iaf hyfsat glid och förhoppningsvis fäste.

Inlagd: 2009-02-20, 17:44
Skriven av: TB

finns få toppidrottare som tar medalj som inte använder förbjudna medel.finns dom som aldrig blivit fast än hur dom ha dopat sig.sverige är nu inte tyvärr så dopningsfritt som folk förstår.att dom nu inte åker fast förstår jag inte.samma sak i övriga norden och världen.kanske int nu danmark i skid och fridrott precis.
dom är nu ganska kass på det.

Inlagd: 2011-07-05, 17:21
Skriven av: f.d. idrottare

Skriv en kommentar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Please Add the Values